לילה טוב יום שני

עלמה 05

New member
לילה טוב יום שני../images/Emo29.gif

אז- הלכתי בשביל בדרך לקרחת היער המפורסמת ההיא,ו לקחתי פניה לא נכונה ויצא שעשיתי סיבוב פרסה ועכשיו אני בדיוק איפה שהייתי לפני שנה. כלומר- לא אוכלת נכון בכלל, לא מתעמלת ועם כל הקילואים שהלכו(5) בחזרה. ולקח לי די הרבה זמן להבין שזה המצב. ולאזור את האומץ לספר לכן על כך ולשאול- מה הלאה? איך חוזרים למסלול? את התשובה הטכנית אני יודעת מצויין אבל נפשית -קשה לי המחשבה שנכנסתי למשבצת הזו של- אלה שמשמינים הכל בחזרה- כי עד עכשיו זאת הייתה הפעם הראשונה שניסיתי להוריד במשקל וזה היה מלא תקווה. ועכשיו הייאוש מכרסם והפחד מכשלון כמעט משתק. איך חוזרים למסלול, תגידו?

אנילה1

New member
עלמה תקראי מה שכתבתי לטיקטק. אולי

זה יעזור לך לחזור למסלול של אכילה מאוזנת.

אלוניס

New member
לפני שממריאים שוב

כדאי לבדוק מצב מנוע ושאר חלקים, לבדוק מה קרה בפעם שעברה. כלומר: מה לא עבד?, איפה היה קשה, לא מתאים, ואולי גם לא מאוזן. מה המצב כרגע? כמה את שוקלת, מה הגובה (סליחה שאני מתעצלת לחפש הודעות קודמות שלך). את אומרת שהקושי כעת הוא שאת חשה שאבדה לך לגמרי הדרך. מה היתה הדרך הקודמת עבורך? כמה השקעה היא דרשה? אני לא מבקשת תפריט דווקא אלא שואלת יותר על הרגלים. מה ניסית להטמיע לתוך חייך? האכילה שלך כיום, במה היא לא נכונה? האם סדר היום שלך לא מאפשר לך לאכול במפוזר לאורך היום? או לשתות מספיק? האם "לא מתעמלת" זה בטטה 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע או שאני שומעת פה חזק את המבקר הפנימי שלך? כי גם הליכה ברגל לתחנת האוטובוס היא תזוזה יפה מאוד שטובה הרבה יותר מכלום. ברגע שהדרך נוחה, בקצב שמתאים לך, בריאה לך - גם עצירות לא יפריעו. ומה לגבי הלב? מהו עבורך השומן והאם את ערוכה לעמוד מול העולם בלעדיו? מה הוא מאפשר כרגע לשים בצד? אהבה? מימוש עצמי בתחום מסוים? ואני חייבת לסיים בטון מאוד חיובי: את כותבת. כלומר החלק שבך שלא מוותר חזק לאללה.

עלמה 05

New member
מה לא עבד?

[זה בסדר אם אני אחשוב כאן בקול? אחרת אני יודעת שלא אעשה את זה בכלל] יש לי עודף של 17-18 קילו. לקחתי על עצמי לפני כשנה שלוש ארוחות מסודרות ביום ועוד ארוחות ביניים לפי תפריט של דיאטנית. בכלל לא מרעיב. לקחתי על עצמי הליכה של שעה בכל יום והתעמלות חצי שעה פעמיים בשבוע. זה דרש לתכנן תפריט ולתת את הזמן והאנרגיות. זה דרש מחוייבות ולא עצלנות וזאת הבעיה שלי שאני עצלנית משהו פחד. איפשהו עם החגים ומעבר הדירה שאחריהם (זה רק אני שומעת ברקע שמישהו לוחש: תירוציםםםם?) הפסקתי עם הארוחות המסודרות ועם ההליכה. (בהתעמלות אף פעם לא הצלחתי להתמיד וגם ההליכה התרחשה בערך 3 פעמים בשבוע בפועל) ולא רק הפסקתי אלא גם הלכתי אחורה למקום שחשבתי שעברתי מזמן- לחסל לבד חבילת ופלים, לרדת על קופסת שוקולד למריחה (ואפילו לא טעים), לאכול ג'יפות. להפסיק לשתות מים (כי בדירה החדשה המים לא טעימים לי) ואני בטטה שחבל"ז ובאמת מתחילה להידמות לאחת ,רק קצת פחות כתומה. הדרך היתה נוחה וחכמה. בכך אין לי ספק. לא נראה לי שהיה חסר בה משהו מלבד שזאת שעוברת אותה תהיה קצת יותר אינטילגנטית ומחוייבת להבטחות שלה לעצמה. (אממ...אני מתחילה לדבר עליי בגוף שלישי.) השומן עבורי הוא דוגמא מוחשית מידי לעצלנות שלי, לאי עמידה ביעדים. אני רוצה להשיל אותו ולהפוך לגרסה הטובה יותר של עצמי- בחורה הישגית שמציבה מטרה ועומדת בה בגבורה וגם, על הדרך, בריאה יותר, אנרגטית ונראית לא רע. אח, אלוניס אם רק היית צודקת לגבי החלק שלא מוותר. העובדה היא שאני מוותרת לי כל הזמן ובגלל זה נשארת תקועה. נזכרת באישה המקסימה שבחרה בניק -"לא מוותרת" שבאמת לא ויתרה והגיעה לאן שרצתה. אני צריכה להפסיק לוותר לעצמי. אבל איך? מגלגלת את ה-
בחזרה...

לא אהבת את הדרך

עם הכל, מניחה.. * לא התנערת ממש, מעלמה שאוכלת מה שהיא רוצה, בלי חשבון בדיוק. * האם את מורדת מטבעך? וזו התוצאה, כאן, למשל או (הופכת את המשפט) מורדת כי הדרך נגדה את טבעך.

עלמה

בואי נתחיל מהתחלה - את לא עצלנית, לא בטטה, לא "לא אינטיליגנטית", ולא כל המחמאות שאת נותנת לעצמך בפוסט הזה. את מי שאת וזה בסדר. ואם לא הצלחת בדרך הקודמת היא כי היא לא התאימה לך. חמש ארוחות ביום +ספורט זו דרך שמתאימה לחלק מהאנשים. היא לא חייבת להתאים דווקא לך. זה שהיא הדרך המוכרת ביותר, וזו שזכתה להכי הרבה מחמאות בתור "מאוזנת" או להכי הרבה המלצות של דיאטניות - זה דבר אחד. זה שכל אחד מאיתנו הוא קצת שונה מהאחרים - זה דבר אחר. לא כל מיינסטרים חייב להתאים לך. ואל תייסרי את עצמך אם את לא מתאימה למיינסטרים. זה שהדרך לא טובה לך, לא אומר שאת לא טובה. ואם הגוף שלך צובר שומן, יש לו כנראה סיבה טובה לעשות את זה. לגוף יש נטיה לצבור שומן במצבי מתח, חרדה, איום. הוא מנסה להגן עלינו בדרך היחידה שהוא מכיר. תהיי סלחנית לעצמך.

אלוניס

New member
שינויים נמדדים לאורך זמן

ואם המטרות גבוהות מאוד את נותנת נשק אדיר בידי הביקורת העצמית שלך. למשל קבעת לעצמך שכל יום צריך להיות ספורט ממש משמעותי ובעוד יומיים אף יותר מזה. ואז גם כמות מכובדת ויפה מאוד של הליכה שלוש פעמים בשבוע נראית לך כישלון כשהיא בדיוק ההפך מכך. אנחנו יצורים של הרגלים. חלק מהם איתנו מאז שאנחנו זוכרים את עצמנו והם כמעט כמו טייס אוטומטי. חייבים לתת לעצמנו המון זמן לשינויים האלה. גם שנה זה מעט. אני כמעט שומעת את המבקר הפנימי הזה שלך "התבטלת עד היום, עכשיו אמרו לך מה נכון - אז נראה אותך. קדימה - ספורט כל יום, או שאת אפס. להתרגל מיד ולבצע בשלמות כל מה שאמרו, או שאת אפס". זה רעל שזורם לך בנשמה!!!!!!!!!! אלו שקרים!!!!!!! ספורט מותר ואף רצוי לעשות בהדרגה. לקח לי חודשים להגיע להליכה של 45 דקות רצוף. וגם בשיא מעולם לא הלכתי כל יום כי זה לא הייתה מטרה או משהו כזה עבורי. ההגדרה הראשונית שלי לעצמי הייתה - זה הזמן ללמוד להכיר את עצמי טוב יותר. מה אני אוהבת? מה טוב לי? מה מתאים? התייחסתי אל הכול כאל ניסוי ענק בדרך אל הכיף. עשר דקות הליכה היה טוב? סבבה נמשיך. מתאים לי לשתות יותר ממה שאני הייתי רגילה עד כה - יופי. לא מתאים לי לוותר על פיצות ושוקולד במחזור - לא ויתרתי. בחיי שהיה מספיק מתיש להתרגל וגם להשתיק את הביקורת שגם אצלי חגגה, אבל ההדרגתיות והיעדר המטרות הגבוהות מדי עזרו. רק מלראות את מה שהצבת לעצמך אפשר לראות למה זה התיש אותך עד שברגע שהיו שינויים רציניים גם בחוץ זה התמסמס. חגים זה זמן קשה. ולא רק מבחינת אוכל. בחגים תמיד עולים לפני השטח כל המשקעים המשפחתיים לטוב ולרע ואם זה לא קשה אני לא יודעת מה כן. להתמודד עם שאלות שייכות, אהבה, עתיד והלחצות של כל הדודות. ועוד עם המון אוכל טוב שאוהבים מסביב מתובל בהרבה "לא נעים". מעבר דירה מקבל דירוג גבוה מאוד בטבלה של גורמי לחץ בחיים - תשאלי כל סטודנט לפסיכולוגיה. ברגע שמגדירים ספורט כ"יאללה, נראה איך הולך לי" זה הרבה פחות מלחיץ ונותן המון מרחב לגלות את הכושר שלך. ואז גם הליכה אחת בשבוע היא ניצחון אדיר לעומת תחושת הכישלון הקשה שאת סוחבת עליך כרגע. שתייה - גם פה אם לא רגילים לשתות הרבה צריך בהדרגה. למשל להתחיל לקחת איתך בקבוק של חצי ליטר ולגמור אותו במשך היום. אם זה לא מתאים - לקחת איתך קלמנטינה או שתיים - כי בפירות יש הרבה נוזלים. אכילה - דיברת על תפריט, ותכנונים וארגונים ורק לקרוא את זה מתיש! אפשר להתחיל למשל בחשיבה בעת הקנייה בסופר - מה מתחשק לי לבשל היום או מחר? לפני הקנייה אפשר למשל להיכנס לפורום מתכונים ולפי הדרוש לקנות מצרכים. נחוצה הדרגה גם פה. שיטת חמש הארוחות באה כדי למנוע מצב שלא אכלנו חמש-שבע שעות ואנחנו מגיעים מוטרפי רעב לארוחה הבאה. אני עברתי מארוחה או שתיים ביום לחמש-שש. אבל לאט. התרגלתי קודם כל לארוחות בוקר. אח"כ בחנתי ארוחות צהריים. קחי את הזמן. הניסוי והטעייה חשובים מאוד כי גם לדעת מה לא מתאים חשוב לאללה. ומותר לך לטעות! מחר יום חדש וזהו. לא צריך קיזוזים ועינויים. ממשיכים הלאה. כי ברגע שהדרך נוחה היא פשוט שם. אני גם היום לא קובעת לי תפריט נוקשה וברור לכל השבוע. כי אי אפשר לעמוד בזה. החיים הם משהו מאוד זורם וכיף לזרום איתם ויותר מדי סכרים לא משרתים אותך. ותגידי למבקר הזה שלך שאני מכירה את החבר'ה שלו די טוב והוא לא מצליח לשכנע אותי שאת עצלה או כל שאר הדברים שמרעילים לך את ההערכה העצמית. אם היית בן אדם עצל לא היית כותבת כלום, לא היית מנסה שום דבר, לא היית טורחת לתהות איך לעשות לך טוב. את פשוט באת ואמרת: כואב לי, לא הולך. ומפה יכול רק להשתפר!

למעלה