ודאי שלכל בחירה של מקום עבודה יש מחיר,אבל כמה?
אין שום משרה או מקצוע במדינת ישראל שהעובדים בו נטולי אפשרות לקחת ולו יום חופש אחד על פי בחירתם.
תאורטית אדם יכול לעבוד במשרד החינוך 35 שנים כ מאתיים ימי לימוד בכל שנה ,סה"כ 7000 ימים ואין לו זכות אפילו ליום חופש אחד בתשלום או שלא בתשלום באף אחד מ 7000 ימים אילו .
זה לא רק שעתיים לליוי ילד לכיתה א' ,גם אם אחיך מאושפז במצב קשה ,מורה לא יקבל יום חופש כדי לעשות משמרת לידו.אם אחותה של מורה מתחתנת אין מצב שהמורה תהיה לצידה לאורך כל היום.בודאי שביום בר מצווה של הבן של המורה ,צריכה להתפנות לענינים רק אחרי תום עבודתה באותו יום .סבא סבתא לא סופרים בכלל ,דודים ואחים זה כלום ,וגם צרכים של המשפחה הגרעינית נענים במשורה (יום לחתונת הילד,יום לברית מילה של הבן וכו).
הופכים את כולן לשקרניות ולמזיפות הצהרות .או כאלה שמסתלקות ללא החתמת שעון לכמה שעות שחברותיהן מחפות עליהן .
הימים שמורות עבדו 4 שעות ביום נגמרו ,וההסתמכות על זה שלמורים יש 20 שעות ביממה ליתר סידורהם והם יכולים לדחוס שם כל סידור כי ממילא כמעט לא התעיפו ביום עבודתם כבר אינה נכונה .
עד שההסתדרות תזיז את התחת שלה בעניין כבר כל קוראי יהיו בפנסיה ועד אז להלן גישתי כיצד מורה צריך לשמור על עצמו
יש 2 אפשרויות
א .להצהיר על יום או יומיים על אי כשירות רפואית (זו המשמעות היחידה של ימי ההצהרה)ואז פטורים מלהביא אישור רפואי .
ב .ללכת לרופא לטעון על מצב בריאותי רופף ולקבל 2-3 ימי מחלה .לא צריך לשקר ,אבל מי יכול להגיד שהערבול הרגעי בבטן הינו קילקול קיבה או לא.מי הרופא שישמע שמורה עברה סחרחורת של מספר שניות לא ישכיב אותה לישון? ומי ימדוד את מוצקות הצואה של מורה שיטען שהבוקר היא היתה דלילה ביחס לנורמה?
שיטה ב' היא הנכונה יותר כי גם מורה שקיבלה יומיים מחלה לפני חתונת ביתה לא תואשם הכיצד הגיעה בערב לחתונת ביתה,כי הרופא קבע את ימי המחלה ולא המורה הצהירה זאת .
אני מזכיר למורים שיש להם חודש מחלה בכל שנה ,אני חלילה לא קורא לנצל כל שנה את כל החודש אך הם חיבים לדעת שצבירת ימי המחלה אינה מביאה לפדיונם 1:1 בעת הפרישה לגמלאות .
במצב הכי טוב ,כל 4 ימי מחלה בלתי מנוצלים ישולמו ביציאה לפנסיה כיום עבודה בודד בלבד .וגם זה כפוף לכמה תנאים .
נא לא להשיב לי שהחופש הגדול הוא ארוך והחגים זה רק למורים ,כי זה באמת צורת העבודה של מורים בכל העולם ,זו לא המצאה ישראלית ,וכנראה שבמבנה אחר של חופשים בלתי ניתן לנהל מערכת חינוך ,ושכר המורים הנמוך כלול בעסקה וגם כך כוחות טובים נמנעים מלהכנס למערכת נצלנית זו .