ליווי בן לכיתה א

nirazul

New member
ליווי בן לכיתה א

האם יש נוהל/חוק/הסדר/מחווה לגבי ליווי בן ביום הראשון של כיתה א?

tristis

New member
מקובל

מקובל לגמרי שמורה מלווה את בנה לכתה א'
אם אותה מורה גם מחנכת בעצמה כתה חדשה, קולגה שלה בשמחה תעזור לה ותמלא את מקומה בשעתיים הראשונות עד שתחזור מליווי בנה, והכתה תצפה לה בקוצר רוח

ענתי לה

New member
איפה זה מקובל?

מעולם לא ליוויתי את ילדיי ביום הראשון של כתה א'.
&nbsp
אצלנו זה לא מקובל וגם אצל חברותיי המלמדות בבתי ספר אחרים.
&nbsp
ענתי

יש ויש....

אצלינו זה מקובל.
כל מורה, גם היא מחנכת וגם אם מורה מקצועית, מלווה את ילדיה ביום הראשון.
בין אם זה בבי"ס שלנו ובין אם בבתי"ס אחרים.
ואפילו אם, רחמנא ליצלן, אותה מורה היא מחנכת כתה א'....

אני מודה שמעולם לא הבנתי את המורות שלא ליוו את ילדיהן ביום הראשון של כיתה א'.
איך אפשר לוותר על חוויה כזאת? עבורך ועבור הילד...

ענתי לה

New member
איזו אמירה "משונה"...

ואפילו לא ממש מובנת "יופי של חיוך"....
&nbsp
מעולם לא הבנת את המורות שלא ליוו את ילדיהן???
האמנם?
&nbsp
האם יתכן שלא הבנת את העובדה שהצוות לא מורשה ללוות את ילדיו?
האם לא היה ברור שהמורות לא "וויתרו" על החוויה אלא נדרשו לוותר?
או שאולי הסקת שמדובר בהורות גרועה...
&nbsp
ואם אכן הבנת, אז מה, בעצם, הציפייה?
שכל האמהות יתפטרו כדי ללוות את הילד לכתה א'?
&nbsp
ממש ביקורת מיותרת.
&nbsp
ענתי
&nbsp
&nbsp

tristis

New member
אני חושב...

שמאחורי האמירה שלה לא עומדת כלל ביקורת על ההורות . ברור שאף מורה לא "בחרה" לא ללות את ילדה, אלא לא הורשתה לעשות כך.

נראה לי שהביקורת היא על מורות חלשות (ולא עלייך באופן אישי), חדר מורים חלש, ומנהלים בריונים שלא מאפשרים להורה ללוות את הילד (לשעה-שעתיים) לכתה א' . ומכאן גם העצב שלי.

קיפודוד

New member
זה מקום עבודה.

אין לכך קשר לבריונות. אני כהורה אכעס מאד אם ביום הראשון שבו ייכנס ילד שלי למערכת החינוך, לא תקבל את פניו המחנכת. זה לא מקצועי, לא רציני.

tristis

New member
כן בריונות

לא מדובר על היום הראשון של הילד שלך אלא על הילד של המחנכת. ברור שהיום הראשון של הילד שלך בכתה א' הוא יום מיוחד מאד, ולכן הוא מופיע בשיח כאן כמקרה מיוחד. קרא את כל ההודעות.

ההתמרמרות היא על מספר מנהלים (לא כולם, עובדה שיש כאלו שכן) שמסרבים למחנכות לא של כתה א' ללוות את ילדיהן שנכנסים לכתה א'.

אם תקרא את השרשור מלפני 12 שנים שקשור לשישרשור הזה (למטה) תראה שאכן יש מנהלים שמאפשרים ויש כאלו שלא. וגם תראה שאכן מחנכת כתה א' הוא מקרה בעייתי, בדומה לגננות.

קיפודוד

New member
האם לילד אין אבא

וגם אם כן, ושני הוריו במערכת (כמונו, למשל), הרי זה עניין של מקצועיות בסיסית להגיע ביום הראשון ללימודים ולקבל את פניהם של התלמידים השבים מהחופש.

tristis

New member
ייתכן שלא, וגם אם כן...

...אז זכותם של שני ההורים ללוות את הילד ביום החשוב הזה ולגיע קצת מאוחר לעבודה.
כפי שנאמר, חוץ מגננות ומחנכות כתה א' (שבאמת יש כאן בעיה) אין סיבה אמיתית למנוע מאף מחנכת אחרת לאחר שעה-שעתיים באחד בספטמבר.

לא זוכרת ששאלתי אותך אם הביקורת שלי מיותרת או לא...

מצד שני, לא היתה פה שום כוונה לבקר אותך או כל מישהו אחר, אז את מוזמנת לשתות כוס מים...

וכן, מעולם לא הבנתי את המורות הללו.
אלה שמקבלות בשלוות נפש / כניעה / הבנה / השלמה את המניעה הזאת מללוות את הילדים לכיתה א'.
עם כל הכבוד, יש דברים שאסור לקבל בשתיקה.
אני זוכרת שהיה פעם דיון בנושא, והיו מורות שזה היה להן מובן מאליו לא להיות עם ילדיהם הפרטיים, ואפילו לגיטימי כי... הן מורות בכיתה א'. וזה חלק מהתפקיד. וזאת חובתן. ומה יהיה עם התלמידים? ומי ילווה אותם וכו'. מצטערת. לא מקובלת עלי גישה כזאת. בסדרי העדיפויות שלי, המקצוע בו בחרתי לעסוק בא אחרי משפחה. לא לפני. וזה לא מוריד מילימטר מאיכות ההוראה שלי!

שבת שלום!

וכל זה

tristis

New member
ענתילה ותלתלים...

לא צריך לגלוש לפסים אישיים
ככל הנראה שתיכן מורות טובות ואמהות טובות.
ענתילה כותבת (בכאב) שלא הורשתה ללוות את ילדה, וכאן הבעייה הגדולה
כי הצדק הברור הוא עם תלתלים (וזה למעשה לזרות מלח על הפצעים הכואבים של אלו שנכנעים למנהלים).

לא צריך לבקש רשות על מנת לבקר את הבקורת

יופי, היתה ביקורת לא נעימה בתגובתך על כך שאינך מבינה את ... וגו' זו בקורת בלתי מתחשבת, כי היא מניחה מראש [א-פריורי] שישנה בחירה למורה ללוות או לא ללוות, והיא בחרה לא ללוות.
שבת שלום וכל זה

ענתי לה

New member
וגם אני לא זוכרת יופי של תלתלים....

וגם אני לא זוכרת ששאלתי אותך איפה זה מקובל....
אבל שאלתי בפורום פתוח ואת הגבת.
בדיוק כפי שהגבתי לדברייך.
ואף אחת מאיתנו לא צריכה לקבל את רשותה של האחרת כדי להגיב.
&nbsp
אגב, לא כעסתי ולכן איני צריכה לשתות (למרות שבחום הזה מומלץ הרבה מים....).
התרגלתי שזה המצב עבור כולנו וזהו.
&nbsp
ואנחנו, דווקא, צוות די "לוחם"... רובנו עומדות על זכותנו אבל לפני מספר שנים עירבנו את הסניף ואת המפקח הכולל - קיבלנו תשובה - שלפי חוזר מנכ"ל - אין חובה לשחרר אותנו בשעה הראשונה של ה-1 לספטמבר ואפילו היתה מורה שננזפה על ידי המפקח "איך היא מעיזה לבקש כזאת בקשה"....
&nbsp
אז לא הכל שחור ולבן.
וכדאי לפעמים לנסות לראות את הצד השני מבלי להסיק מסקנות לגבי אישיותו / אופיו וכד' בכזאת קלות...
&nbsp
שיהיה לנו שבוע שקט ורגוע והלוואי ונחזור ליום הראשון ללימודים אחרי שכל המלחמה הזאת תהיה אחרינו....
&nbsp
ענתי

tristis

New member
לענתי לה

עצוב, עצוב, עצוב מאד לשמוע זאת
(אלא אם אבא ליווה את הילד)

ארטור 1

New member
עצוב,עצוב,עצוב,עצוב,שמשפיטים את המורות.

מי שעובד באל על טס חינם עם משפחתו פעם בשנה.
מי שעובד בחברת חשמל לא משלם חשבון חשמל.
מי שעובד באגד ילדיו נוסעים חינם באגד.
מי שעובד באוניברסיטה ילדיו לא משלמים שם שכר לימוד.
מי שעובד בבנק מנהל חשבונותיו בבנק ללא עמלות.
מי שעובד בשופרסל מקבל הנחה משמעותית על כל קניותיו .
להמשיך?
ורק המורות שצריכות לדעת להכיל בבת אחת 30-40 מוחות של ילדים קטנים ,אינן זוכות אפילו לאפשרות האוטומטית לשעתיים ביום הראשון של ילדם בכיתה א'.
זה לא מקרה ! זו מדיניות! זו שיטה להנחיל למורים עד כמה המערכת מתנגדת להעדרות שלהם ואפילו אם היו מסכימות לעשות זאת כחל"ת.

tristis

New member
ועוד יותר עצוב שזה נתון לגחמותיו של המנהל

כפי שכתבה ענתילה יש מקומות שבכלל אין מצב להיעדרות הברורה והמוצדקת הזו
וכפי שכתבה תלתלים יש מקומות שברור שמאשרים היעדרות (איחור) כזו

קיפודוד

New member
מי שעובד באגד צריך להסיע אוטובוס

מי שעובד באל על נותן שירות ללקוחותיו. מי שעובד כמורה ומחנך אמור לעשות את עבודתו המקצועית על הצד הטוב ביותר, ולכל בחירה במקום עבודה (גם אלה שציינת) יש מחירים, השונים ממקום אחד למשנהו.

ארטור 1

New member
ודאי שלכל בחירה של מקום עבודה יש מחיר,אבל כמה?

אין שום משרה או מקצוע במדינת ישראל שהעובדים בו נטולי אפשרות לקחת ולו יום חופש אחד על פי בחירתם.
תאורטית אדם יכול לעבוד במשרד החינוך 35 שנים כ מאתיים ימי לימוד בכל שנה ,סה"כ 7000 ימים ואין לו זכות אפילו ליום חופש אחד בתשלום או שלא בתשלום באף אחד מ 7000 ימים אילו .

זה לא רק שעתיים לליוי ילד לכיתה א' ,גם אם אחיך מאושפז במצב קשה ,מורה לא יקבל יום חופש כדי לעשות משמרת לידו.אם אחותה של מורה מתחתנת אין מצב שהמורה תהיה לצידה לאורך כל היום.בודאי שביום בר מצווה של הבן של המורה ,צריכה להתפנות לענינים רק אחרי תום עבודתה באותו יום .סבא סבתא לא סופרים בכלל ,דודים ואחים זה כלום ,וגם צרכים של המשפחה הגרעינית נענים במשורה (יום לחתונת הילד,יום לברית מילה של הבן וכו).
הופכים את כולן לשקרניות ולמזיפות הצהרות .או כאלה שמסתלקות ללא החתמת שעון לכמה שעות שחברותיהן מחפות עליהן .
הימים שמורות עבדו 4 שעות ביום נגמרו ,וההסתמכות על זה שלמורים יש 20 שעות ביממה ליתר סידורהם והם יכולים לדחוס שם כל סידור כי ממילא כמעט לא התעיפו ביום עבודתם כבר אינה נכונה .

עד שההסתדרות תזיז את התחת שלה בעניין כבר כל קוראי יהיו בפנסיה ועד אז להלן גישתי כיצד מורה צריך לשמור על עצמו
יש 2 אפשרויות
א .להצהיר על יום או יומיים על אי כשירות רפואית (זו המשמעות היחידה של ימי ההצהרה)ואז פטורים מלהביא אישור רפואי .
ב .ללכת לרופא לטעון על מצב בריאותי רופף ולקבל 2-3 ימי מחלה .לא צריך לשקר ,אבל מי יכול להגיד שהערבול הרגעי בבטן הינו קילקול קיבה או לא.מי הרופא שישמע שמורה עברה סחרחורת של מספר שניות לא ישכיב אותה לישון? ומי ימדוד את מוצקות הצואה של מורה שיטען שהבוקר היא היתה דלילה ביחס לנורמה?
שיטה ב' היא הנכונה יותר כי גם מורה שקיבלה יומיים מחלה לפני חתונת ביתה לא תואשם הכיצד הגיעה בערב לחתונת ביתה,כי הרופא קבע את ימי המחלה ולא המורה הצהירה זאת .
אני מזכיר למורים שיש להם חודש מחלה בכל שנה ,אני חלילה לא קורא לנצל כל שנה את כל החודש אך הם חיבים לדעת שצבירת ימי המחלה אינה מביאה לפדיונם 1:1 בעת הפרישה לגמלאות .
במצב הכי טוב ,כל 4 ימי מחלה בלתי מנוצלים ישולמו ביציאה לפנסיה כיום עבודה בודד בלבד .וגם זה כפוף לכמה תנאים .

נא לא להשיב לי שהחופש הגדול הוא ארוך והחגים זה רק למורים ,כי זה באמת צורת העבודה של מורים בכל העולם ,זו לא המצאה ישראלית ,וכנראה שבמבנה אחר של חופשים בלתי ניתן לנהל מערכת חינוך ,ושכר המורים הנמוך כלול בעסקה וגם כך כוחות טובים נמנעים מלהכנס למערכת נצלנית זו .

למעלה