לטל

noosh 19

New member
לטל

שבוע הבא אני אמורה להתשחרר. ואני ממש בלחץ מזה. לא מזה שאני משתחררת אלה מהיומים האלו שיהיה לי, כמו שאני מכירה את עצמי אני הרוץ ממקום למקום ויעברו לי במוח אלף מחשבות ואיך מסדרים, ואיך לא לוקחים את זה כל כך לחוץ ודחוץ ומה עושים במצבי לחץ מהירים כאלה? תודה הנה אני צריכה להיות בשתי מקומות ביום ראשון ולהספיק הרבה דברים ויום אחרי זה, זה יהיה פחות לחוץ כי זה רק מקום אחד. אלה עם כן אני לא הספיק הכל בקיריה.. שבוע הבא, אני כנראה משתחררת.. 21 רפואי, בגלל שאני משתחררת קודם, כפי שחלק יודעים כבר קצינת השלישות אמרה לי, שאני צריכה להשתחרר גם בקיריה וגם בבקום.. מה זה אומר? כאב ראש ע-נ-ק-י כי אני צריכה לנסוע לועדה רפואית ביום ראשון, ובאותו יום לנסוע להשתחרר בקיריה, ויום אחרי זה לנסוע להשתחרר בבקום במדור שחרור משהו כזה, נכון? עכשיו דברתי עם חברה שלי ששירתה באפסנאות בקיריה והיא אמרה לי, שאני יכולה להשתחרר עד שעה 17:00. אבל בגלל שיהיה לי כתוב בטופס טיולים שאני משתחררת בבקום, אז חוץ מהטופס הזה שהם יביאו לי.. הם לא יסכימו לקחת ממני את הדברים, ויגידו לי להחזיר בבקום.. מישהו יודע משהו על זה? כי הבעיה שעברתי ניתוח ובגלל הניתוח אסור לי לסחוב דברים כבדים.. (והתיק הזה כבד מאוד) ובקיריה כן יש לי מי שיעזור לי לקחת אותו לאפסנאות. עוד שאלה בקשר למדור משתחררים בבקום.. העם זה מקום קטן? ובערך כמה זמן לוקח לעשות שם טופס טיולים יוצא, או משהו כזה? בערך באיזה שעה צריכים להיות שם? ואיך חוזרים משם לאזור מרכז ת"א |:? תודה

נוש,

הצגת מספר שאלות - חלקן מאד טכניות ואינן מתאימות לפורום שעוסק בעניני לחץ וחרדה אלא לפורום שעוסק בשרות צבאי. בכל מקרה, מאחורי מילותייך מזהה אני את כמות הלחץ והמצוקה שתהליך השחרור גורם לך. היכן להיות? באיזה זמן? מה עלי לקחת איתי? כמה זמן זה יקח והאם עלי להשתרך עם תרמיל כבד במקום גדול אחרי ניתוח שבעקבותיו אסור לי לסחוב דברים כבדים? על שאלות אלה אני מניחה שיכולה היתה לענות לך בפרוט גם אותה קצינת שלישות שאחראית על שחרורך. נסי להרים אליה בתום החג טלפון ולברר עמה. תרומתי לך יכולה להיות במילים: חפשי הכוונה מכאלה שכבר השתחררו- הכוונה ומענה טכני על שאלותייך שכן אין כמו מידע מקדים לסייע בהפחתת הלחץ מהלא ידוע. בנוסף, לכי צעד צעד וכמה שתספיקי. במידה ותטעי או תספיקי מעט ביחס למה שנתבקשת הרי שיש גם את יום המחר והמחרתיים ואף אחד לא ימנע ממך להשתחרר או יעניש אותך במידה ופספסת משהו בשל חוסר הבנה או "איטיות" בתהליך. נכונה לך חוויה רגשית לא פשוטה, יציאה ממקום מוכר, בעל כללים ברורים אל המציאות ואל החופש שבבחירות ובדרך ולכך עלייך להיות מכוונת. גם אם תעברי בתחילה משבר קטן של הסתגלות, הרי שהרוב עוברים זאת. עשי צעד צעד, גם אם בצעדים קטנים אך לעבר המטרה שהצבת לעצמך בחיים ואם עדיין מטרה זו אינה קיימת עבורך והעתיד אינו ברור ודי מעורפל הרי שעם הזמן הדברים יתבהרו אני מניחה. בהצלחה בתהליך השחרור ולאחריו - במציאת הדרך, טל

למעלה