לטוענים שכיפה לא תציל מברק

הGPT כתבה לי שברקים אמנם מאוד חזקים אבל הם פועלים לזמן קצר מאוד ומחפשים את החיבור הכי חלש, ולכן הם לפעמים מסתובבים סביב הבגד ומשאירים רק כוויות.

certified.woke

Well-known member
הGPT כתבה לי שברקים אמנם מאוד חזקים אבל הם פועלים לזמן קצר מאוד ומחפשים את החיבור הכי חלש, ולכן הם לפעמים מסתובבים סביב הבגד ומשאירים רק כוויות.
לא!
ברקים "מחפשים" מסלול (path) בעל התנגדות הכי נמוכה.
"התנגדות הכי נמוכה" פרושו "חיבור הכי טוב", או "מוליכות הכי טובה", לא "חיבור הכי חלש".
הדיון ב- WIKI מסביר זאת טוב למדי...

לטוענים שכיפה לא תציל מברק​

נא תנתח את המקרה הבא -

דורי 1981

Well-known member
ברחוב גרוזנברג, אדם לא דתי נהרג היום ממכת ברק והיה חובש כיפה. ספר את זה למשפחתו. סלח לי, זו דמגוגיה בשקל. ערבוב של שטויות.

משתפרת1

Well-known member
ברחוב גרוזנברג, אדם לא דתי נהרג היום ממכת ברק והיה חובש כיפה. ספר את זה למשפחתו. סלח לי, זו דמגוגיה בשקל. ערבוב של שטויות.
הה? בכל עדכוני החדשות שקופצים בטלפון שלי מדובר על מרפסת שקרסה ברחוב גרוזנברג בגלל הרוחות העזות. אדם נפל מהמרפסת מגובה 3 מטרים ונפצע בינוני. לא ברק, לא מת. כיפה -כן או לא- לא הוזכרה.

דורי 1981

Well-known member
הה? בכל עדכוני החדשות שקופצים בטלפון שלי מדובר על מרפסת שקרסה ברחוב גרוזנברג בגלל הרוחות העזות. אדם נפל מהמרפסת מגובה 3 מטרים ונפצע בינוני. לא ברק, לא מת. כיפה -כן או לא- לא הוזכרה.
אז כנראה שאת צודקת. חיברתי 1 ועוד 1 ויצא 3. סליחה.

לעומק

Well-known member
בעיר לא מתים מברק. כי יש קולטי ברק, ובנינים.

אולי במדבר אפשר לקבל ברק

אולי במדבר אפשר לקבל ברק
משפחתו של אשר חזות ז"ל יודעים את זה? -
ולפותח השרשור, לא הצילה אותו לא הכיפה על ראשו ולא הכובע שהיה על הכיפה :(

לעומק

Well-known member
משפחתו של אשר חזות ז"ל יודעים את זה? -
ולפותח השרשור, לא הצילה אותו לא הכיפה על ראשו ולא הכובע שהיה על הכיפה :(
בחוף אין בנינים ככל שידוע לי

Harrington

Well-known member
מנהל

אולי במדבר אפשר לקבל ברק
לפי זה בכל ישוב ומושב יש היתכנות לפגיעה כזאת, כמו גם באזורים פתוחים (פארקים וכדו') בעיר. רק אם תעמוד בסמוך לבניינים תוכל לומר שבעיר הסיכוי יירד לאפס בגלל הבניינים והקולטנים שעליהם והאמת שתיאורטית לחלוטין, גם אז יש אפשרות, אם הברק ממש 'מחפש' אותך :). מה הקשר בין כל הסיפור הזה לכיפה לא הבנתי (רק כעת התחלתי לקלוט מהתגובות שיתכן שהטענה בתחילת השרשור שחשבתיה למבודחת הייתה רצינית :cool:).

אגב הטיעון שהברק לא מכה פעמיים (מופיע גם בתחילת אחת הכתבות שהופנינו אליה באחת התגובות) לא נכונה פר הגדרה.

למעלה