לחץ ראשוני

לחץ ראשוני

שלום לכולם! אני בשנת הסטאג' שלי וקיבלתי גן של חינוך מיוחד לשלושה חודשים. חלק מההדרכה היתה להמשיך את הגננת. לאחר שסיפרתי למספר אנשי צוות כיצד מתנהל הגן הבנתי שכך אני לא אמורה לעבוד. אשמח לטיפים.והרבה
מראש
 
פירוט נוסף

הגן הוא גן טיפולי. סדר היום מאוד מאוד מובנה. לילדים אין יכולת לבחור במרבית הפעילויות מה לעשות והם מקבלים הוראות ועליהם לבצע את הפעילות. לדוגמא. כולם בסדנא עכשיו פועלים בדף זה או אחר והילד לא בוחר מה הוא רוצה לעשות עכשיו בסדנא. משחקים דידקטים יושבים כולם בשעה מסויימת ופועלים במשחק הדידקטי. מקווה שעכשיו יותר ברור!
 

יעלים

New member
לא הבנתי איך ההתנהלות שלך בגן

אינה בסדר? איך את פועלת בגן?
 

oden

New member
בחינוך המיוחד

סדר יום מובנה זו הרגשת ביטחון לילד. מאוד קשה לילד בחינוך המיוחד לבחור ונראה לי שמשהו יותר דמוקרטי ממה שאת מתארת עלול לבלבל את הילדים שגם ככה זקוקים לתיווך וגבולות הרבה יותר ברורים מילד אחר. היות ויש לילדים קשיים יש להם גם תיסכולים שיגרמו להם ברוב המיקרים להמנע מהתנסות שבאופן נורמלי ילד יבחר בעצמו לבצע. יש לכוונם מאוד בבירור ולא לאפשר אי התנסות בגלל קושי, כמובן תוך שמירה על גמישות ורגישות. כמו כן היות ורוב הילדים יצטרכו תמיכה בביצוע כל מטלה כמעט, גם לימודית וגם אחרת, זה לא מאפשר התארגנות כמו בגן רגיל שבה חלק מהילדים פועלים לבד וחלקם בקבוצת הקנייה או משהו אחר.
 

שירי ו

New member
אני אכן מסכימה שילדים עם קשיים

צריכים שסדר יומם יהיה ברור אך אם את מרגישה שקצת קשה לך עם זה או שאת לא מקבל את הגישה הזו תנסי למצוא את הדברים הקטנים בהם כן יוכלו לבחור. אולי בשעה שעובדים עם דפי עבודה, תני להם לבחור בין שני דפים או שתדגישי את הבחירה בדברים אחרים שיראו לך קטנים אבל בעיניהם יהיו משמעותיים (אולי באיזה צבע להשתמש, אם בטושים או בפנדה או בעיפרון) בקיצור מה שאני מנסה לומר שתני להם בחירה במקומות בהם הם יכולים לבחור.
 

oden

New member
כמובן ששמירה על סדר יום

אין פירושו חוסר גמישות. לא התכוונתי שגן חינוך מיוחד צריך להראות כמו החינוך הפרונטלי ואחיד שאיפיין את החינוך העתיק. אין ספק שבשעת יצירה יהיו כמה אפשרויות, ואין ספק שגם בחינוך המיוחד ילמדו הילדים מהי בחירה לפי רמתם. לפעמים ניתן לילד לבחור בין טוש לצבע פנדה כדבריך ולפעמים לא, תלוי במטרת העבודה. ברור גם שלא כולם ישבו בו זמנית ויעבדו על אותו דף עבודה כי הצרכים של הילדים שונים ולכל ילד יש את העבודות שהותאמו לו אישית. וברור גם שתמיד יהיה מצב בו ילד אחד יעבוד בדף מוכן, שני בבצק ושלישי יקבל עיסוי תחושתי , ועוד אחד ישחק בפינת הבובות בזמן הזה. קשה באמת להבין למה הכוונה, אני פשוט ציירתי לעצמי שהכותבת מתכוונת לאידאל שבו כל ילד מחליט מתי הוא עובד, מתי הוא אוכל מתי הוא יוצר ומתי הוא משחק. מצב כזה נראה לי נהדר בגן רגיל, לא מתאים בגן של חינוך מיוחד.
 

Diana M

New member
גן טיפולי

מההודעה שלך לא בדיוק מובן כיצד הגן פועל וכיצד את חושבת שהוא צריך לפעול. על פניו לא נשמע נכון שכל הילדים בגן עסוקים כל הזמן באותה פעילות. בדרך כלל העובדה בגן טיפולי מאופיינת בקבוצות או בעבודה פרטנית. בן טיפולי יש גם מספר אנשי צוות בו זמנית: גננת, סייעת, בת שרות לאומי, תרפיה כזו או אחרת. לא כל הזמן אבל לרוב יש לפחות שלושה אנשי צוות, נכון? בגן טיפולי אמורה להיות גם תוכנית עבודה פרטנית לכל ילד תל"א-תוכנית לימודים אישית. והעבודה היום יומית נגזרת מתוכנית זו. שלושה חודשים הם המון זמן ולילדים שלך אין זמן להפסיד, אם את חשה לבטים לא לחשוש, זה טבעי ומלמד על רצון לעשות נכון. לכל גן טיפולי יש מדריכה פני אליה ובקשי הנחיות ואל תהססי ליזום שינויים, לפעמים זה בדיוק מה שהילדים זקוקים לו. את מוזמנת להעלות שאלות גם אצלנו, אשתדל לסייע במידת האפשר. בהצלחה! דיאנה
 
למעלה