לחמניות זייתים וגבינה

לחמניות זייתים וגבינה

למרות שאני כמעט לא פעילה פה ואנחנו גרים מעבר לים, אני מציצה הרבה.
נסיתי השבוע מתכון שחברה שלחה לי, למרות שהוא "רגיל" הוא היה מוצלח מאוד בגרסא הנ"ג, וכל הלחמניות התחסלו לפני שהספקתי לצלם. למחרת עשיתי עוד נגלה ולא הרשתי לאף אחד לגעת בהן עד שלא צילמתי.
כמה טיפים: אני לא הוספתי אורגנו (כי לא אוהבים אצלנו). בנוסף לגביע שמנת חמוצה, הוספתי גם קצת יוגורט רגיל (פחות מחצי גביע). במקום קמח תופח הוספתי 2 כפיות של אבקת אפייה ובקמח לחם. במקום לעשות מאפינס הכנתי לחמניות קטנות. מכיוון שהבצק מאוד דביק, אז שימנתי את הידיים בזמן זית והכנתי לחמניות ביס ולחמניות גדולות. אצלנו אהבו את הלחמניות ביס מאוד, ופחות את הגדולות.

אה, וביום שלישי אנחנו עושים לקטנה שלי בדיקת צליאק
היא מתלוננת המון זמן שיש לה כאבי בטן, ואחרי שהתגברנו על עצירות מטורפת, הרופא רוצה לשלול צליאק. זה קצת מוזר, אבל איפשהו בפנים אני מקווה שנגלה שיש לה...... ואז אני מרגישה רע שאני מקווה שיש לה...... אוף אני רק רוצה שיפסיק לכאוב לה.
 

agam08

New member
אז דבר ראשון, באמת שיעבור לה במהרה

ושתגלו מה שתגלו, העיקר שיהיה טוב.
שנית, המתכון לא עולה ודווקא נראה לי מעניין.

תודה!
 

ooochy

New member
האם תוכלי בבקשה לשים את הכתובת

האם תוכלי לשים את הכתובת בגוף ההודעה במקום להשתמש בקישור שכנראה שובר את השורה?

הלחמניות נראות מעולה,
ואני מאוד אודה אם תכתבי באיזה תערובת קמח את השתמשת, גם אם זו תערובת שלא קיימת בישראל.

תודה רבה
 
בבקשה

מצרכים:
1 חבילת קמח תופח
1 כף סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס שמן
2 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1/2 כוס זיתים קצוצים
כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל

אופן הכנה:מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים מלבד הגבינה, אותה מוסיפים ממש בסוף ומערבבים מעט - כדי שלא תתפורר לגמרי וישארו עוד גושי גבינה קטנים במאפינס.
אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים

השתמשתי בקמח לחם של חברת bob's red mills
http://www.bobsredmill.com/gluten-free-bread-sampler.html

http://www.amazon.com/Bobs-Red-Mill...337&sr=8-3&keywords=bob's+red+mills+bread+mix
 

aliza lev

New member
כמה כוסות

קמח יש בחבילת קמח תופח? וכמה אבקת אפיה הוספת?
 
טבלת המרה

קצת שיחקתי עם הכמויות עד שיצא מוצלח בעיניי.
2 כפיות אבקת אפייה
2.5 כוסות קמח. בפעם הראשונה שמתי 3 כוסות קמח והייתי צריכה להוסיף חצי גביע יוגרט כדי שיהיה קצת יותר נוזלי

אני מצרפת טבלת המרה שאני משתמשת בה לעיתים קרובות
file:///C:/Users/Vered/Desktop/Gulten%20free%20conversion%20chart.htm

וטבלה מוצלחת של קארין גורן
http://www.carine.co.il/htmls/page_506.aspx?c0=13425&bsp=13430
 

aliza lev

New member
תודה על הקישור

פשוט כבר הרבה שנים לא השתמשתי בחבילת קמח תופח , ולא זכרתי מה המשקל.
 

agam08

New member
למאותגרי אפייה שביננו...


פה רשמת אבקת אפייה ובמתכון עצמו לא רשמת. האם עלי להבין שבמתכון הרשום פשוט להוסיף את כל מה שציינת כאן (א.אפייה, ולא חבילת קמח אלא רק 2.5 כוסות)?

סורי... ותודה!
 

טליאמתי

New member
נראה מעולה קסם:) בשבילי זה חלבי מדי אבל

הצליאקיות שלי יאהבו את זה בלי ספק (גם להן לא אכין עם זעתר).

מקווה שהקטנה תרגיש טוב ותמצא הבעיה מהר.
קשה לראות אותם כך
 
למעלה