לחמניות אניס ומשמש - ערן

לחמניות אניס ומשמש - ערן

מתכון: לחמניות אניס ומשמש - ערן רכיבים: 500 גרם קמח 50 גרם אבקת חלב 10 גרם מלח 15 גרם סובין 150 גרם משמש חתוך לקוביות קטנות 15 גרם אניס 250 גרם מחמצת או 30 גרם שמרים 350 CC מים ( או 250 אם משתמשים במחמצת) 1 חבילה פולנטה אופן הכנה: מכניסים למיקסר את החומרים, פרט לאניס ולמשמש. לשים בעזרת וו לישה במשך 7-8 דקות במהירות בינונית. מוסיפים האניס והמשמש, לשים במשך 2-3 דק. מניחים בצד עד שהבצק מכפיל נפחו. מחלקים לכדורים של 50 גרם. מרטיבים כל כדור במים ומצפים בפולנטה. מתפיחים 15 דק. אופים בתנור שחומם ל 160 מעלות כ -15 דק. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
לחמניות פרמזן וצנוברים - ערן שוורצב

מתכון: לחמניות פרמזן וצנוברים - ערן שוורצברד רכיבים: 500 גר´ קמח 10 גר´ סוכר 1 ביצה 50 גר´ חלב 15 גר´ חמאה מומסת 225 מ"ל מים 10-12 גר´ מלח 25 גר´ שמרים 100 גר´ גבינת פרמזן מגורדת 25 גר´ צנובר קלוי משפר אפיה אופן הכנה: שמים בקערה: מים, שמרים, קמח וביצה, ולשים במשך 4 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים מלח סוכר וחמאה וממשיכים ללוש במשך 6 דקות במהירות בינונית. לקראת סיום הלישה מוסיפים בהדרגה את הצנוברים וגבינת הפרמזן. מתפיחים להכפלת הנפח. מחלקים למנות במשקל 50 גר´ כל אחת. מורחים במים, ומפזרים פרמזן. אופים בתנור שחומם ל170 מעלות במשך 10-12 דקות. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
לחמניות שיפון וצימוקים - ערן

מתכון: לחמניות שיפון וצימוקים - ערן רכיבים: 475 גר´ קמח שיפון 230 גר´ מחמצת או 30 גר´ שמרים + 25 גר´ משפר אפיה 8 גר´ שמרים (רק אם משתמשים במחמצת) 12 גר´ מלח 250-330 מ"ל מים 90 גר´ צימוקים שחורים אופן הכנה: כלי: מיקסר - וו לישה לשים כל החומרים (פרט למלח וצימוקים) במשך 2 דקות. מוסיפים המלח ולשים עוד 8 דקות. מוסיפים הצימוקים ולשים עוד 2-3 דקות. מתפיחים. מחלקים לכדורים של 50 גר´. מתפיחים שנית. לפני האפיה חותכים במספריים החלק העליון. אופים ב-180 במשך 15 דקות בתנור עם קוביות קרח בתחתיתו. הערות : 1. ערן שם המלח מההתחלה. 2. ההתפחה - בקערה מקומחת ומכוסה. 3. השיפון מאד "כבד" רצוי לערבב עם קמח לבן. 4. ערן צר מכל כדור - בגט קטן ו"איבק" אותו בהרבה קמח לבן. 5. מים מוסיפים תוך כדי לישה "כמה שתופס". הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה