לחם תבלינים / "קפולסקי"
לחם תבלינים מקור המתכון: זיו שוורץ, שף רשת קפולסקי החומרים: 4 כוסות קמח כף וחצי סוכר כפית וחצי מלח כפית וחצי שמרים יבשים 20 גרם מרגרינה או חמאה 300 מ"ל מים פושרים ההכנה: מכניסים את הקמח, הסוכר והמלח לכלי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמרים היבשים, המרגרינה או החמאה ומערבלים במיקסר. את המים מוסיפים לאט. במידה שמעוניינים, ניתן להוסיף ללחם תבלינים למיניהם, להלן מספר אפשרויות: 3 וחצי כפות פסטו עם חופן גרעיני חמניות; 60 גרם פרמזן מגורר עם זיתים קצוצים; עגבניות מיובשות. בוחרים באפשרות המתאימה ומוסיפים לתערובת (הבצק צריך להיות מעט דביק וזה בסדר). את הבצק משאירים בכלי ומכסים במגבת לתפיחה של לפחות 60 דקות. לאחר שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים ידנית. מחלקים את הבצק לשתי תבניות מאורכות ומשומנות ויוצרים צורה של לחם. על הלחם, מלמעלה, מומלץ למרוח חלב או ביצה, על מנת לקבל גוון זהוב. מכניסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות, למשך 40- 50 דקות
לחם תבלינים מקור המתכון: זיו שוורץ, שף רשת קפולסקי החומרים: 4 כוסות קמח כף וחצי סוכר כפית וחצי מלח כפית וחצי שמרים יבשים 20 גרם מרגרינה או חמאה 300 מ"ל מים פושרים ההכנה: מכניסים את הקמח, הסוכר והמלח לכלי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמרים היבשים, המרגרינה או החמאה ומערבלים במיקסר. את המים מוסיפים לאט. במידה שמעוניינים, ניתן להוסיף ללחם תבלינים למיניהם, להלן מספר אפשרויות: 3 וחצי כפות פסטו עם חופן גרעיני חמניות; 60 גרם פרמזן מגורר עם זיתים קצוצים; עגבניות מיובשות. בוחרים באפשרות המתאימה ומוסיפים לתערובת (הבצק צריך להיות מעט דביק וזה בסדר). את הבצק משאירים בכלי ומכסים במגבת לתפיחה של לפחות 60 דקות. לאחר שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים ידנית. מחלקים את הבצק לשתי תבניות מאורכות ומשומנות ויוצרים צורה של לחם. על הלחם, מלמעלה, מומלץ למרוח חלב או ביצה, על מנת לקבל גוון זהוב. מכניסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות, למשך 40- 50 דקות