לחם ללא גלוטן../images/Emo159.gif
לחם ללא גלוטן המתכון לקוח מהאריזה של תחליף לקמח של גלעם חומרים: 1 ק"ג תליף נטול גלוטן 50 גר' שמרים (השתמשתי בשמרית) 60 גר' חמאה רכה3 כפות סילאן ( סירופ תמרים) 3 כפות טחינה גולמית 600 מ"ל מים פושרים 1/2 כפית מלח (שמתי 1 כפית) הכנה: מערבבים את תחליף הקמח עם השמרים ושומרים בצד בקערת מיקסר: ביצים,חמאה,סילאן, טחינה גולמית ,מים ומלח, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.( התחלתי עם הבלון במיקסר ועברתי עם הוספת הקמח ל-K ) מוסיפים את ה"קמח"+ השמרים,עד קבלת מרקם אחיד ללא גושים. מחלקים את התערובת ל-4- 3 תבניות אפיה עמוקות משמנים (שמנתי עם תרסיס שמן זית) מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים כ-30 דק'. מחממים תנור ל180 מע' אופים כ-40 דק' עד שקיסם ננעץ יוצא יבש. מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים במגבת ומצננים בטמפרטורת החדש. וואלה טעים תיהנו
לחם ללא גלוטן המתכון לקוח מהאריזה של תחליף לקמח של גלעם חומרים: 1 ק"ג תליף נטול גלוטן 50 גר' שמרים (השתמשתי בשמרית) 60 גר' חמאה רכה3 כפות סילאן ( סירופ תמרים) 3 כפות טחינה גולמית 600 מ"ל מים פושרים 1/2 כפית מלח (שמתי 1 כפית) הכנה: מערבבים את תחליף הקמח עם השמרים ושומרים בצד בקערת מיקסר: ביצים,חמאה,סילאן, טחינה גולמית ,מים ומלח, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.( התחלתי עם הבלון במיקסר ועברתי עם הוספת הקמח ל-K ) מוסיפים את ה"קמח"+ השמרים,עד קבלת מרקם אחיד ללא גושים. מחלקים את התערובת ל-4- 3 תבניות אפיה עמוקות משמנים (שמנתי עם תרסיס שמן זית) מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים כ-30 דק'. מחממים תנור ל180 מע' אופים כ-40 דק' עד שקיסם ננעץ יוצא יבש. מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים במגבת ומצננים בטמפרטורת החדש. וואלה טעים תיהנו