לחם ללא גלוטן

חגית343

New member
לחם ללא גלוטן../images/Emo159.gif

לחם ללא גלוטן המתכון לקוח מהאריזה של תחליף לקמח של גלעם חומרים: 1 ק"ג תליף נטול גלוטן 50 גר' שמרים (השתמשתי בשמרית) 60 גר' חמאה רכה3 כפות סילאן ( סירופ תמרים) 3 כפות טחינה גולמית 600 מ"ל מים פושרים 1/2 כפית מלח (שמתי 1 כפית) הכנה: מערבבים את תחליף הקמח עם השמרים ושומרים בצד בקערת מיקסר: ביצים,חמאה,סילאן, טחינה גולמית ,מים ומלח, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.( התחלתי עם הבלון במיקסר ועברתי עם הוספת הקמח ל-K ) מוסיפים את ה"קמח"+ השמרים,עד קבלת מרקם אחיד ללא גושים. מחלקים את התערובת ל-4- 3 תבניות אפיה עמוקות משמנים (שמנתי עם תרסיס שמן זית) מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים כ-30 דק'. מחממים תנור ל180 מע' אופים כ-40 דק' עד שקיסם ננעץ יוצא יבש. מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים במגבת ומצננים בטמפרטורת החדש. וואלה טעים תיהנו
 
מתכון ללחם ללא טחינה

אנחנו אופים כבר במשך שנים על פי המתכון שהיה בעבר על שקית הקמח של מרמולייט (בדיוק אותו קמח רק החברה השתנתה, לדעתי).יוצא מצויין אך כמובן עם הצורך להקפיא כשזה מתקרר. אני באופן אישי חושבת שלילדים המתכון הזה יותר מתאים מבחינת הטעם. המרכיבים: 1 ק"ג קמח קונדיטור 120 גר' חמאה/מרגרינה 2 כפיות מלח 1 שקית שמרית 3 כוסות מים 4 ביצים אופן ההכנה: ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים את השמרית עם כוס מים בקערה נפרדת ואת שאר המים שופכים לקערת המיקסר. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה (לשים לב שהחמאה החמה לא נוגעת באופן ישיר בביצים) ומערבבים במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה. מרפדים 3 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ומעט מרססים בשמן. מחלקים את התערובת בשלושתן. נותנים ללחם לתפוח במשך כחצי שעה עד שמגיע לקצה התבנית (מומלץ להניח על מקום חם כמו טוסטר אובן או תבנית חמה שיצאה מהתנור ולכסות במגבת). לאחר שתפח,להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס. אופים בתנור עד שמקבל צבע חום בהיר. מוציאים מהתנור ובעזרת נייר האפייה מוציאים מיד את הלחם מהתבנית על מנת שלא יירטב בתחתית. לאחר שמתקרר מעט, פורסים ומקפיאים בפרוסות בתוך שקית. כשרוצים לאכול, יש להפשיר במיקרוגל וניתן להכניס לטוסטר קופץ (נפרד כמובן משאר הבית...). בתיאבון
 

מיקלול

New member
את לא רצינית!! נראה כמו חלת שבת. מגרה!

מנסה ביום חמישי. במה אפשר להחליף את הסילאן?
 
שלום חגית../images/Emo140.gif

לא זכור לי שראיתי אותך כאן בפורום בעבר, ברוכה הבאה
האם את צליאקית? אמא לצליאקי/ת? התמונה נראית בדיוק כמו חלה רגילה
האם את מחלקת את הבצק לעיגולים לפני הכנסתם לתבנית או בגוש אחד?
 

Tami661

New member
וזו גדולתה של החלה! נראית כמו רגילה

אלא שמומחים (אם אני יכולה להעיד על עצמי ככזו
) יזהו את את ה'ניואנסים' המייחדים נטול גלוטן ובוודאות מוחלטת מדובר בחלה מדהימה ללא גלוטן. אפילו לי מתחשק לנסות כזו... לשאלת אם היא מחלקת את הבצק לעיגולים - אז... רואים שנעשה שימוש בשיטה שאני 'פיתחתי' בזמנו שבה חופנים גוש בצק בכל פעם ומניחים בתבנית (משומנת ומקומחת בקורנפלור או לחילופין מרופדת בנייר אפייה) - ההגיון מאחורי העניין: כך מתאפשר מעבר/פיזור חום אופטימלי לאפייה שווה וחמצן לתפיחה ואווריריות. מרשים ביותר ואני בטוחה שגם טעים
 

אמא מאג

New member
המרקם בעיקר מדהים...בטעם חסר לי משהו...קצת

התפוררו הפרוסות לאחר שפרסתי. .אולי כדאי לשלב טפיוקה או משפרי אפיה? למרות שהשתמשתי בקמח ללחם של ד.ג.ש במחצית מהכמות קמח והשאר קונדיטור. הלחם רך ואוורירי... לאחר שהצתננו 3 הכיכרות הקפאתי. מחר אדע איך הם לאחר הקפאה....
 

מתי11

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo3.gif../images/Emo2.gif../images/Emo3.gifנראה מדהים

איזה יופי, אנסה מחר בערב,בא לי לפנק את הבית בריח של לחם ביתי
 

אמא מאג

New member
הכנתי עכשיו..יצאו נהדר אבל, בצדדים ובתחתית לא

קיבלו צבע זהוב.אפיתי בתבניות לחם(3) מרופדות בנייר אפיה.(ללא שמן) כמו כן השתמשתי ב1/2 קילו קונדיטור ו1/2 קילו קמח ללחם של ד.ג.ש הוספתי כף ושלושת רבעי שמרים יבשים. כל השאר ללא שינוי. המרקם יצא נהדר. אבל הפרוסות שנפרסו לא היו ממש יציבות והתפרקו לי. אולי בגלל ששיניתי קמחים.?????? אשתמש לטוסטים וצנימים.
 

טליאמתי

New member
טוב, השינוי בקמחים הופך אותו למשהו שונה:)

קמח דגש שונה מקונדיטור. גם במרקם וגם בטעם. אני תמיד מכינה בפעם הראשונה את המרשם כלשונו ואם יש לו פוטנציאל טוב, משנה לאחר מכן על פי טעמי האישי ועל פי החומרים המצויים בידי. אני מעדיפה לדעת מראש איך אמורה לצאת התוצאה ה'רשמית' ואז הסיבה לכך שיצא לי שונה יותר מובנת לי.
 

einat43

New member
באיזה תבניות מדובר? אינגליש קייק או אחרות?

תודה עינת
 

טליאמתי

New member
אני מכינה בתבניות פיירקס בגודל 28X12

הן יקצרות ורחבות וגבוהות מאלה של האינגליש. והשקיפות מאפשרת לראות שתחתית והדפנות של הלחם אפויים כמו שצריך. יוצאים 3 לחמים שמנים ויפים.
 

טליאמתי

New member
נראה מעולה:)הכנתי אותו כמה פעמים

והוא הכי פשוט ולא רע בכלל. (אני מוסיפה כף של טפיוקה) חברה שדרגה אותו עם שני שליש קמח סויה ואת זה אנסה בפעם הבאה. ד.א. כשאני מכינה, אני מכינה שני ככרות+לחמניות שגם הן יוצאות לא רעות בכלל:) שווה לנסות.
 

אמא מאג

New member
לדעתי חייבים טפיוקה במידת מה מכיוון שהלחם

מתפורר...קמח סויה 2/3 מכמות הקמח בכללותה (מהקילוגרם קמח)? או 2/3 כוס מידה קמח סויה? המרקם שלו מצויין וגם הטעם לא רע בכלל..האוורריות שלו כובשת.... כלום עבודה ויוצאות 3 כיכרות גדולות ויפות! כל הכבוד שהעלת את זה
 

טליאמתי

New member
אופס, סליחה על פספוס מלה מאוד משמעותית.צודקת

שני שלישים של כוס קמח סויה.
 

בת שבע14

New member
יופי של מתכון

הכנתי את הלחם יצא ממש מוצלח, סוף סוף הצלחתי, נראה כמו לחם אמיתי ומרקם מוצלח הבעיה היחידה היא שיש טעם חזק של שמרים, השתמשתי בשקית שלמה של שמרית, האם הגזמתי? בכול מקרה תודה ואחלה מתכון
 

מיקלול

New member
מי היה מאמין, אפילו ל זה הצליח!! גבוהות יפות

טעימות. פשוט מדהים. השדרוג שלי לפעם הבאה הוא להוסיף פייברקס לפחות בחלק מהכמות , וכמו שטליאמתי אמרה, חלק להפוך ללחמניות. אגב, הכנתי בתבניות סיליקון שקניתי היום במיוחד. אחלה פתרון. בעלי מאושר שיכול להפסיק עם הבגטים, הבן שלי אמר שטעים. אז אני מאושרת.
 
למעלה