לחובבי קטניות- חומוס צ'אנדל

לחובבי קטניות- חומוס צ'אנדל


חומוס הודי שלא דורש השרייה, קל לעיכול, קל להכנה, טעים לאללה, והיה קונצנזוס על העיניין הזה של טעים כאן במשפוחה

ממליצה בחום- אני קניתי ב"עדן" לראשונה, והיה להיט.
 

מאורית9

New member
הבנתי שגם מה שלא דורש השריה

מומלץ להשרות בכדי לנטרל חומרים לא טובים שיש בקטניות
אם תרצי קישור לאתר שמסביר את זה תגידי
אני כבר כמה חודשים משרה הכל- ואפילו מנביטה לפעמים
זה סופר פשוט ואפשר גם להקפיא את הקטניות כך שמי שרוצה להיות ספונטנית יחסית זה אפשרי
 
האמת

שהשריתי אוטומטית, ואמרתי לעצמי שלמחרת אראה מתכונים, ורק אז, בדיעבד, גיליתי שאפשר לא להשרות

האמת שעדשים אדומים אני לא משרה- אולי אתחיל באמת..

ואם כבר הזכרת השרייה- קראתי לאחרונה שמומלץ מאוד להשרות לכמה שעות במים פלחי תפוחי אדמה (כן כן!) כדי למזער את האפשרות להפרשת איזה חומר רעיל שמופרש אצלן בבישול/ אפיה (וביתר שאת בטיגון).
 

נושי 14

New member
אני אשאל שאלה בורה

גם את הירוקות צריך להשרות (כי אני לא) ואם כן אז כמה זמן.
זה ממש הורג את הספונטיו של העניין.
חומס לדוגמה אף אחד מהם לא מוכן לטעום.
 
גם השרייה של חצי שעה עדיפה כנראה

ובכל מקרה לא צריך יותר משעות ספורות גג לזנים שלא "באמת" דורשים השרייה (למרות שאני השריתי לילה שלם, אבל זה סתם כי לא טרחתי לבדוק מתכונים טרם ההשרייה
).

תנסי את זן החומוס שהמלצתי עליו. הוא מ-ע-ו-ל-ה וקצת שונה בטעמו, צורתו ובמרקמו מחומוס "רגיל"..
 
בגדול השריה מקצרת את הבישול

עדשים כתומות מתבשלות מהר מאוד גם בלי השריה, כך שממש אין צורך להשרות אותן. עדשים ירוקות אפשר להשרות, אבל לא חייבים, בייחוד אם הן מיועדות למרק או נזיד שממילא מתבשל הרבה זמן. חומוס או שעועית שלוקח להם הרבה זמן להרכך גם ככה ממש צריכים השריה ארוכה.
 
הטענה היא שהשרייה גם "מוציאה" רעלים/ חומרים

לא רצוייים מקטניות ולא רק מהן (להלן תפו"א, משהו שקראתי עליו לפני ימים ספורים).

אנא עארף?..
 

מאורית9

New member
שאלתי את זה בפורום בפייסבוק על תזונה

ואלה התשובות שקיבלתי
השרייה
את הרכים יותר (עדשים למיניהם) שעתיים מספיקות. את הקשים יותר יותר זמן. למשל חומוס צריך לשרות 24 שעות. דגניים צריך יותר.
בורגול לא צריך להשרות כי זוהי חיטה גרוסה.

ואם כבר מדברים על השריה ממליצה להנביט את רוב הקיטניות, זה קל. רק שעועית למיניה קשה להנביט.
 
יותר מ-24 שעות רק כדי להשרות ולא להנביט?

פשששששש
והסיבה בריאותית או אחרת שצריך כ"כ הרבה זמן?
 
למעלה