תפ``א ממולאים בסגנון מרוקאי
מצרכים ל4-6- מנות: 10-12 תפ``א בינוניים, עדיף מאורכים ½ ק``ג תערובת בשר לפי מתכון בסיסי (מתכון להלן) 2 ביצים 1 כוס קמח ½ כוס פטרוזילה קצוצה 2 כוסות מים 4-3 שיני שום כתושות דק 1 כפית פלפל שחור ¼ כפית כורכום 1 כף מיורן ½ כפית מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: קולפים את תפ``א, שוטפים וחותכים, אבל לא עד הסוף, לרבעים הנשארים מחוברים בתחתיתם. מכינים את תערובת הבשר (עפ``י מתכון בסיסי). ממלאים את התפוח השלם בבשר, כאשר ארבעת חלקיו פתוחים במקצת. משמנים מעט את כף היד ומחליקים את התערובת פנימה בעדינות. טובלים את התפ``א הממולאים בקמח וביצה ומטגנים בשמן עד שמתקבל גוון זהוב. מסדרים בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את המים והתבלינים (למעט השום, הפטרוזיליה והמיורן) ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. כ-15 דקות לפני גמר הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, שום ומיורן. גיוון: אני בדרך כלל מוסיפה גם פפריקה חריפה ו/או מתוקה וכף או שתיים רסק עגבניות לעשות את זה יותר פיקנטי. עוד הערה בקשר למתכון: לגבי מילוי תפ``א , אם זה נראה קצת מסובך, אפשר לחצות ת``א ל-2, לרוקן את תפ``א מבשרו, אבל לא יותר מידי, כך שבסוף נוצרות מעין ``סירות`` קטנות. או: אפשר כמו שעושים בד``כ במפרום, לוקחים 2 פרוסות עבות של תפ``א ובאמצע שמים בשר, מעין סנדביץ` כזה. תערובת בשר - מתכון בסיסי: זוהי תערובת בשר בסיסית בסגנון מרוקאי שמשתמשים בה בכל מתכון לקציצות וממולאים. מצרכים: 1 ק``ג בשר 1 תפ``א 1 בצל 1/2 כוס עלי פטרוזיליה 1 ביצה 4-3 כפות שמן 3-2 כפות מים 1/2 1 (אחד וחצי) כפיות תערובת תבלינים (ראי הכנה לתערובת בהמשך) 1/4 כפית מלח אופן ההכנה: טוחנים במטחנת בשר את הבשר, תפ``א, בצל ופטרוזיליה. מוסיפים את התבלינים, השמן, המים והביצה. רצוי להשאיר את התערובת בצד ל-20-15 דקות לפני השימוש. תערובת תבלינים: 2 כפות משיה (קושת) 1 כף פלפל שחור 1 כפית זנגביל 1/2 כפית קינמון (אופציונלי) - אני לא משתמשת כיוון שאני, באופן אישי, לא אוהבת טעם של קינמון בתבשילי בשר. 1 כף פלפל אנגלי 1 כף כורכום 1 אגוז מוסקט מגורר או כמות שוות ערך באבקה לערבב הכל יחד. אולי זה נראה ארוך ומסובך, אבל זה בכלל לא.