לונדון - אונטריו

מאיוש 25

New member
לונדון - אונטריו

שלום לכל חברי הפורום אשמח לקבל מידע על העיר לונדון באונטריו במיוחד מאנשים שחיים שם ( אשמח גם להתכתב בפרטי ) ידוע לי שהעיר רחוקה שעתיים מטורנטו ויש בה אוכלוסיה של כ 350 אלף, העיר נראית נחמדה מאד לטעמי אבל אני תוהה למה היא לא יעד למהגרים ? האם אין בה שוק עבודה ?? 2) ראיתי שמחירי הבתים קצת יותר זולים מטורנטו כלומר אפשר לקנות בלונדון בית טוב (3-4 חדרי שינה ) וחדש יחסית בסביבות ה 350-400 אלף דולר . מה לגבי יוקר המחיה ? 3) ראיתי שרוב התושבים ממוצא אנגלי - אירופאי , מה לגבי קהילה יהודית ? ישראלים ? ערבים ? 4)בעניין בתי הספר היסודיים גם קראתי שהרמה שם טובה מאד אבל אני עוד אחקור לעומק את בתי הספר והדירוג שלהם ורמת ההישגים וכו" . 5) האם העיר מתאימה לחיי משפחה וגידול ילדים ? האם יש שם מה לעשות לילדים ? משחקיות למשל פעילויות חוגים פארקים , לונה פארק ? ולמה אין דיסני לאנד בקנדה :))) ? אני בטוחה שיש שפע קניונים 6) מה לגבי רמת הפשע ? האם יש שכונות עוני ? 7) מאד חשוב לי מערכת הבריאות - יש שם קופת חולים קרובה בכל שוכנת מגורים כמו אצלנו בארץ ? אני עדיין לא חקרתי נושא זה מעניין אותי איך היחס שם למהגרים ? האם הם רגילים לאנשים זרים וחדשים כמו בטורנטו או שהאנשים שם די "סגורים" אני מתעניינת גם בערים אחרות כמו האמלטון ובראמבטון שגם הם נמצאים בסביבות לונדון וטורנטו . אם מישהו חי באחת מהערים האלה אשמח שתשלחו לי הודעה פרטית

ShacharWeis

New member
תשובות

אנחנו גרים בלונדון כבר שנתיים וחצי. 1. לא יודע למה, אין יש מעט מאוד ישראלים בעיר. בערך 25 משפחות. 2. מחירי הבתים זה חצי מחיר מטורונטו. 400 אלף אפשר לקנות בית יפה בשכונה מעולה עם גינה ענקית (ביחס לטורונטו) 3. כ 30000 ערבים בעיר, 2000-3000 יהודים, פחות מ 100 ישראלים 4. בתי הספר בשכונות הטובות של העיר הם טובים מאוד 5. מאוד 6. כמו כל מקום, יש שכונות עוני. אין הרבה פשע, אותה רמה כמו שאר קנדה. 7. "קופות חולים" לא קיימות בקנדה.

אני מרגיש לא נוח עם אזכור מספר הערבים בעיר

בלי להזכיר שלנתון הזה ערך סטטיסטי בלבד. הוא אינו משפיע על רמת הפשיעה, ועל איכות החיים של יהודים וישראלים, שהערבים והמוסלמים כאן לא ממש מתעניינים בפוליטיקה או מגלים עוינות משום סוג שהוא לישראלים. בהמילטון קיומה של קהילה ערבית רק תורם ליכולת של ישראלים להינות ממזון מזרחי משובח, ומעולם לא שמענו על אנטישמיות שמקורה בקהילה לבנונית או האיראנית. די להיפך האיראנים פליטי האייתולות מאד מסמפטים את הישראלים, ובריצ'מונד היל שיש בה המון איראנים והמון יהודים במספרים כמעט דומים, אין שום בעיות במסגרת הקיום המשותף של שתי הקהילות זו בצד זו. גם מי שבא לקנות במעוז הלבנוני בטורונטו על פארמסי ו לורנץ לא נתקל מעולם בעוינות משום סוג שהוא. משונה לי גם שההשאלה הזו עולה אצל השואלת. אם היתה עולה השאלה לגבי ברמפטון שבה יש 90% הודים ופאקיסטנים או לגבי מארקהאם שבה יש 80% סינים וההתייחסות היתה לאיך מרגישים כמיעוט שולי, הייתי מבין. אבל בערים המרוחקות מטורונטו יש רב תרבותיות מאוזנת עם נטייה "קנדית" שהשאלה כמעט מיותרת בעניי.

ShacharWeis

New member
מספר הערבים בעיר חשוב

זה אומר שיש שווראמה וחומוס נורמאלים.

מאיוש 25

New member
עכשיו אני מבינה למה זוג הודים

שאני מכירה מהפייסבוק עברו לגור בבראמפטון :))) אבל מה זה אומר 90 % ?? מכלל האוכלוסיה או מאוכלוסיית המהגרים ??

idohatam

New member
פרט חשוב ששחר השמיט

לונדון אונטריו היא העיר בעלת מספר סופות הברקים הגבוה ביותר בקנדה עם כמעט 40 בשנה.

FSW2011

New member
עכשיו שכנעת את בן זוגי סופית לעבור ללונדון

ShacharWeis

New member
ואו, לא ידעתי את זה :)

40 בשנה ? כמעט כל שבוע סופה ? ממש לא, היו 4-5 בשנה בשנתיים שאנחנו כאן.

idohatam

New member
גם אותי זה הפתיע

הייתי משוכנע שאחת הערים באיזור הרוקיז באלברטה תהיה.

idohatam

New member
אהה טעות שלי, יש בה כמעט 40 ימים

של סופות ברקים. מובילה את קנדה במספר הימים.

idohatam

New member
אגב השכנים שלכם בוינדזור אונטריו גרים

בעיר הלחה ביותר בקנדה.

מאיוש 25

New member
מה לגבי שוק עבודה למהנדסים ?

אם אין קופות חולים אז מה יש ? קליניקה ? אם נגיד הילד חולה לאן לוקחים אותו ? לרופא משפחה ? תודה רבה שחר על התשובות

ShacharWeis

New member
מהנדסי מזון ? תוכנה ? חלל ?

יש רופאים עם מרפאות, או בתי חולים. הולכים לרופא, ואם זה בשעה שאין רופאים הולכים למיון בבית חולים. ואם זה לא דחוף, אז יושבים במיון בין 4 ל 12 שעות (מנסיון). בתי החולים בעיר מצויינים.

מאיוש 25

New member
מהמושב לטורנטו

ואם הייתי אומרת לך שאני בעצמי ערביה היית עדיין מרגיש לא נוח עם השאלה :)

אחד-אפס לטובתך. לא אם את ערביה השאלה לגיטימית

לגמרי. יש נטייה של קהילות אתניות להתקבץ יחד בקנדה. הנטייה הזו לגיטמית לגמרי, כיוון שלאנשים נוח בחברת אנשים שחולקים סט ערכים, תרבות ושפה דומים, וחשוב להם להם להיות בקשר עם אנשים שיש להם ביוגרפיה וזהות עצמית דומים. ההנחה הסמויה הלא לגיטימית שלי היתה ששאלה של ישראלי בעניין זה נובעת מדיעות קדומות כלפי ערבים ומגזענות סמוייה. באותה מידה אני מתייחס בחוסר אהדה למי ששואל בנימה חשודה לגבי לורנץ ובאת'רסט בגלל החרדים. החרדים כאן נוהגים כאן אחרת מאחיהם בבני ברק ומאה שערים, כמו שאין כאן הטפלות לחילונים על ידי השבאב החרדי בגלל חוסר צניעות, כך הפלסטינים והלבנונים והעירקים כאן אינם מחבלים. (לא שאני חושב שהערבים בישראל ובשטחים הם כולם מחבלים או אנשים לא נחמדים. יש לי רגישות יתר לטקסטים שאני מרגיש שיש בהם מעין אבק של גזענות. מצטער אם נפגעת...

DTUT

New member
ולמה ללכלך

אמנם לא דיסנילנד אבל בהחלט אטרקציה לילדים... זה נמצא פה

למעלה