לוחית זיהוי לדו"ג -

לוחית זיהוי לדו"ג -

הרבה פעמים עלתה פה השאלה מה נדרש מלוחית זיהוי. אז ככה: בתוספת השלישית, סעיף 1(א) לתקנות התעבורה (1961), כתוב: 1. (א) לוחיות הזיהוי יהיו על פי מפרט 327 של מכון התקנים הישראלי 1ב(3) אופנוע שנפח מנועו מעל 50 סמ"ק: לוחית זיהוי ממין 4.3 כמפורט בסעיפים 4 ו- 5 למפרט להלן ציור של הלוחית.

Dr XR

New member
ונגיד שאני רוכב...

עם מספר רישוי של 50 סמ"ק על אופנוע מעל 50 סמ"ק, ובטסט מחזיר למספר תקני. הדו"ח עד לשיטת הניקוד החדשה היה 165 ש"ח ללא נקודות. כמה הדו"ח עכשיו, והאם יש נקודות?

desktop

New member
דו"ח על מספר לא תקני

ולא משנה אם זה של 50 או שזה מספר "דוגמית" כזה שחלק שמים, 250 שחי"ם אין לי מושג כמה נקודות זה, אני משער 2..

Irenie

New member
גם אני לא מצאתי... אבל לא סביר

שאין נקודות. נהג חדש מביאים למשפט על מספר לא תקני? יכול להיות ששוללים לך במשפט בלי נקודות? (איירין שוב מחפשת הגיון)

desktop

New member
לפי מה שאני מבין

מהתקנות החדשות, אין עבירה שלא מקבלים עליה נקודות. גם ה "פשוטות" שביניהן, כמו קסדה שלא רכוסה, אי הצגת רשיונות וכו'... מה שמעצבן זה, שהשוטרים (העמבות האלו) לא יודעים כמה נקודות שוות כל עבירה. זה כבר משרד הרישוי.

ixmix

New member
הלו, ../images/Emo163.gif ?

קסדה לא רכוסה = עבירה "פשוטה" ?? כוחה של הקסדה בספיגת אנרגיה. לא רכוסה, משמע 2 אופציות במקרה תאונה: 1. קסדה עפה מהראש, הראש נדפק. לא טוב. 2. קסדה מקבלת מכה, בגלל שלא רכוסה סופגת חלק מהאנרגיה. ראש סופג את שאר האנרגיה. לא טוב. קסדה לא רכוסה היא עבירה חמורה!

zoharch

New member
אם הגודל בסנטימטרים, אז השוטרים

יתחילו לזרוק עלינו מספרים ולא דיקטים. חה חה חה

TheReverend

New member
../images/Emo4.gif חסר לי משהו...

התקנות האילו נורא ישנות(1961) חסרות לי כל ההוראות שמדברות על צבע צהוב זוהר, מסגרת שחורה, סימן התו-תקן ודגל ישראל. שלמה

התקנות לא ישנות -

זה רק השם שלהן שישן. למעשה, התקנות מתעדכנות בקביעות (העידכון האחרון לתקנות - שבצנרת - הוא שינוי דרגות הרישי. מאז שנוסחו לראשונה עברו התקנות עשרות שינויים). ביחס לכל הפרטים האחרים, יש ויש הגדרות בתקן - אבל כפי שבוודאי ידוע לך, את התקנים ניתן לרכוש באתר האינטרנט של מכון התקנים, ואין להפיצם באופן חפשי. ובנושא אחר, אנא הרגש עצמך מוזמן לקפה אצלי....

למעלה