להתפטר לצורך טיפןל בילד

מצב
הנושא נעול.

שושנון

New member
להתפטר לצורך טיפןל בילד

להתפטר לצורך טיפןל בילד
האם יש הגבלת זמן להתחלת עבודה חדשה, בין היום שבו הודעתי שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד עד התחלת עבודה חדשה במקום אחר?

ורדה 1

New member
השאלה היא מה הם יוכלו לעשות בעניין

להתפטר לצורך טיפןל בילד
האם יש הגבלת זמן להתחלת עבודה חדשה, בין היום שבו הודעתי שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד עד התחלת עבודה חדשה במקום אחר?
אם יתברר להם שאת בכל זאת עובדת במקום אחר, וכבר הספקת לקבל מהם את כל המגיע לך, מה הם יוכלו לעשות עם המידע? לא ידוע לי שיש לזה זמן מוגבל בחוק. חוץ מזה, אם המשרה החדשה היא יותר קטנה מהקודמת, זה יכול בכל מקרה לשחק לטובתך.

ורדה - זו ממש לא השאלה.

אם יתברר להם שאת בכל זאת עובדת במקום אחר, וכבר הספקת לקבל מהם את כל המגיע לך, מה הם יוכלו לעשות עם המידע? לא ידוע לי שיש לזה זמן מוגבל בחוק. חוץ מזה, אם המשרה החדשה היא יותר קטנה מהקודמת, זה יכול בכל מקרה לשחק לטובתך.
ורדה - זו ממש לא השאלה.
המעסיק בהחלט יכול לתבוע את החזר הפיצויים. יש על כך פסיקה ענפה.

כעיקרון, החוק לא קבע טווח זמנים

להתפטר לצורך טיפןל בילד
כעיקרון, החוק לא קבע טווח זמנים
מינימלי והמחוקק גם לא התכוון שהאישה תשאר מובטלת. אבל....... בתי הדין בתביעות שבהם המעסיק תבע החזר הפיצויים מאחר ואישה עברה לעבוד במקום אחר, פסקו שעבודתה החדשה של העובדת צריכה להיות בתנאים נוחים יותר בכדי שלא תהיה עילה להחזר הפיצויים. למשל, במקום העבודה החדש צריכות להיות שעות עבודה נוחות יותר, העדר דרישה לעבוד בשעות נוספות (אם אלו נדרשו ממך במקום הקודם), קירבה לבית וכמובן הזמן שחלף מרגע ההתפטרות. למשל, אם התפטרת ומיד התחלת לעבוד במקום עם תנאים זהים מבחינת שעות ועומס, יתכן בהחלט שלמעסיק תהיה עילה לתבוע החזר פיצויים. אם התפטרת וחלפה חצי שנה ורק אז התחלת לעבוד במקום חדש, יתכן שגם אם הוא בעל תנאים זהים למקום הקודם, ביה"ד לא יראה בכך עילה להחזר הפיצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה