להתפטר ולהיות מפוטר.
בסוף החודש אני מפסיק את עבודתי, עובר לחיפה ומתחיל ללמוד בטכניון. השאלה שלי פשוטה - האם המעבר הזה, לצורך הסיבה הזו, מזכה אותי בפיצויי פיטורין?
להתפטר ולהיות מפוטר.
בסוף החודש אני מפסיק את עבודתי, עובר לחיפה ומתחיל ללמוד בטכניון. השאלה שלי פשוטה - האם המעבר הזה, לצורך הסיבה הזו, מזכה אותי בפיצויי פיטורין?
להתפטר ולהיות מפוטר.
תשובה ממעסיק
רק במידה והמעבר הוא מעל מספר מסויים של קילומטר הקבוע בחוק ואתה באמת תשנה כתובת במשרד הפנים, לימודים כשלעצמם אינם עילה לקבלת פיצויים בשונה מגיוס לצבא למשטרה וכו'...
תשובה ממעסיק
רק במידה והמעבר הוא מעל מספר מסויים של קילומטר הקבוע בחוק ואתה באמת תשנה כתובת במשרד הפנים, לימודים כשלעצמם אינם עילה לקבלת פיצויים בשונה מגיוס לצבא למשטרה וכו'...
לא נכון.
מעבר מגורים למקום המרוחק ב-40 ק"מ יזכה בפיצויים אך ורק אם המעבר הוא לרגל נישואיך. אם סיבת המעבר איננה נישואים, אזי, אין בכלל שאלה של ק"מ אלא צריך לבחון האם חל עליך אחד החריגים האחרים הקבועים בחוק. לדוג' מעבר מגורים לישוב פיתוח/קיבוץ/ישוב חקלאי/התנחלות. במקרה שהמעבר הוא לאחד מהישובים הנ"ל, תהיה זכאי לפיצויים כעבור 6 חודשי מגורים במקום. בתקנות החוק - בתקנה 12, נמצאת רשימת החריגים. בקישורי הפורום תחת קטגורית חקיקה, תוכל למצוא את חוק פיצויי פיטורים ולעיין בתקנה.