לדעתי הרצוג לא רוצה לתת חנינה

marabo

Well-known member
טראמפ אולי ינסה שוב לשכנע אותו בביקורו בארצות הברית אבל לא נראה לי שיצליח.
הרצוג בחור פיקח והוא עושה בקרת נזקים.
עם טראמפ הוא אולי יסבול 3 שנים לכל היותר אם לא יתן חנינה.
עם מחנה השמאל אליו הוא שייך הוא יסבול עד יומו האחרון אם יתן חנינה.
אלא אם טראמפ יצליח ל"שכנע" אותו שיכנוע שאי אפשר לסרב.

evglev1

Well-known member
מנהל
הנשיא לא מעוניין ליצור מוטציה חנינה לאדם שלא מוגדר כעבריין ולאפשר לנתניהו גם להישאר צדיק מארץ הצדיקים מבחינה משפטית וגם לקבל חנינה. זה בערך שביום כיפור יהודי יבקש גם סליחה מאלוהים וגם הכרה מצד אלוהים שבמשך השנה הוא קיים את כל תרי"ג המצוות.

marabo

Well-known member
הנשיא לא מעוניין ליצור מוטציה חנינה לאדם שלא מוגדר כעבריין ולאפשר לנתניהו גם להישאר צדיק מארץ הצדיקים מבחינה משפטית וגם לקבל חנינה. זה בערך שביום כיפור יהודי יבקש גם סליחה מאלוהים וגם הכרה מצד אלוהים שבמשך השנה הוא קיים את כל תרי"ג המצוות.
הנשיא הוא חלק ממחנה השמאל וזה העקרון המנחה אותו.

Henry0

Well-known member
בכל מקרה מי שעוסק בשאלה המשפטית זה משרד המשפטים, לא הנשיא הרצוג על אף שגם לו יש את היועצים שלו כמובן, אבל התיק עדיין לא שם בכלל.
בשאלה המישפטית מכריע רק הנשיא. כי החנינה נתונה רק לסמכותו הבלעדית, ללא שום סייגים.

נהוג, שמשרד המישפטים נותן את ייעוצו,
ונהוג שהנשיא יאזין למשרד המישפטים.
אבל גם נהוג שאין חנינה ללא מישפט,
אז צריך לשכוח ממה ש"נהוג", ולהסמך רק על החוק (ופרשנות בג"ץ).

הרצוג לא צריך יועצים.
הוא בעל תואר במישפטים, עו"ד, לימודים נוספים בקורנל, והיה שותף בכיר במישרד המפורסם "הרצוג, פוקס, נאמן ושות"

החוק מחייב שהנשיא יתן חנינה רק ל"עברינים".
11 ב) לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם.

במקרה של "קו 300", המושג "עברין" קיבל פרשנות מאד רחבה,
לגבי הרוב, ההודאה שלהם בעבירה, איפשרה את הגדרתם כ"עבריינים".
לגבי אחד מהם, שלא לקח חלק ברצח, ושלדעתו היה יוצא זכאי, היתה הסכמה שיכתב "שחושבים בציבור שהוא עברין".

כך כותב השופט שמגר בבג"ץ קו 300:
"המילה 'עבריין' לא צריכה לקבל פה את המובן, של אדם שהורשע, אלא של אדם שבא לנשיא ואומר: עברתי עבירה ואני מבקש שתחון אותי.
אינני מעלה על דעתי שהוא יכול לבוא לנשיא ולומר: אני אמנם לא עברתי עבירה אבל אם עברתי – אנא, תן לי חנינה.

אם הנשיא יחליט לחון את נתניהו, ולא משנה באיזה תנאים
הוא יזדקק לניסוח אקרובטי מאד מאד יוצא דופן.

גישתי האישית
לנשיא אין סמכות חוקית לחון,
לנשיא אין סמכות חוקית להתערב במישפט תוך כדי ניהולו.
אם אפשר, להגיע ל"הבנה", לא לבטל את המישפט, אלא לדחות אותו, עד שנתניהו לא היה יותר ראש ממשלה.
וכך למדינה יהיה ראש ממשלה מכהן בכל הזמן והאנרגיה, שיוכל לעשות עוד יותר שגיאות, אבל זו זכותו הדמוקרטית,
והדין לא יבוטל.

נערך לאחרונה ב:

marabo

Well-known member
בשאלה המישפטית מכריע רק הנשיא. כי החנינה נתונה רק לסמכותו הבלעדית, ללא שום סייגים.

הרצוג לא צריך יועצים.
הוא בעל תואר במישפטים, עו"ד, לימודים נוספים בקורנל, והיה שותף בכיר במישרד המפורסם "הרצוג, פוקס, נאמן ושות"

11 ב) לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם.

לגבי אחד מהם, שלא לקח חלק ברצח, ושלדעתו היה יוצא זכאי, היתה הסכמה שיכתב "שחושבים בציבור שהוא עברין".

"המילה 'עבריין' לא צריכה לקבל פה את המובן, של אדם שהורשע, אלא של אדם שבא לנשיא ואומר: עברתי עבירה ואני מבקש שתחון אותי.
אינני מעלה על דעתי שהוא יכול לבוא לנשיא ולומר: אני אמנם לא עברתי עבירה אבל אם עברתי – אנא, תן לי חנינה.

גישתי האישית
אם אפשר, להגיע ל"הבנה", לא לבטל את המישפט, אלא לדחות אותו, עד שנתניהו לא היה יותר ראש ממשלה.
וכך למדינה יהיה ראש ממשלה מכהן בכל הזמן והאנרגיה, שיוכל לעשות עוד יותר שגיאות, אבל זו זכותו הדמוקרטית,
והדין לא יבוטל.
בעיה של חוסר השכלה.
כשאין השכלה רלוונטית מקשקשים שנחשוב אותך לחכם.
מוסד החנינה בארץ הוא ירושה מהמשפט האנגלי.
במשפט האנגלי המלך קיבל סמכות לעקוף את כל מערכת המשפט במקרים חריגים כאשר הוא מזהה מצב בו התנהלות של מערכת המשפט במקרה הנדון מובילה לכשל או לנזק גדול מכל התועלת של מערכת המשפט.
הסמכות הזו היא אבסולוטית, הוא יכול גם לתת חנינה מפני העמדה לדין ובלי קשר אם הנאשם מודה או לא
הסמכות הזאת גם לא עומדת לביקורת שיפוטית כי היא נועדה לעקוף את מערכת המשפט.
זה מקור החוק וזה רוח החוק. היתר, פרשנויות וסברות כרס שלך.

certified.woke

Well-known member
בעיה של חוסר השכלה.
במשפט האנגלי המלך קיבל סמכות לעקוף את כל מערכת המשפט במקרים חריגים כאשר הוא מזהה מצב בו התנהלות של מערכת המשפט במקרה הנדון מובילה לכשל או לנזק גדול מכל התועלת של מערכת המשפט.
הסמכות הזו היא אבסולוטית, הוא יכול גם לתת חנינה מפני העמדה לדין ובלי קשר אם הנאשם מודה או לא
בישראל - זו סליחה, מחילה, על עבירה אשר עונש בצידה...

Henry0

Well-known member
בעיה של חוסר השכלה.
היגיון של בור חסר כל היגיון
ככל יודעים פחות, מבלבלים את המוח יותר.

מתי הולכים למשפט האנגלי?
- אין חוק ישראלי.
- אין פסיקה ישראלית.
- אין עקרונות כלליים במישפט הישראלי.
- לפי פסיקת בג"ץ, מותר גם להעזר במישפט האנגלי כמקור השראה.

אף אחד מהמיקרים האלו לא תופס.
- יש חוק ברור : 11 ב) לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם.
- יש פסיקה ברורה, גם של בג"ץ, עם הרחבה פרושית של מושג "עבריין".
- יש הסבר של שופט בג"ץ מתי לקבל את המושג "עברין" ומתי "לא"?

רק אידיוט לא יודע עד כמה הוא בור.
רק חסר כל היגיון לא מבין עד כמה הוא אידיוט.

Harrington

Well-known member
מנהל
הסמכות היא של הנשיא, בשום מקום לא נכתב אחרת. משרד המשפטים צריך (וזה לא "נהוג" בלבד) להגיש לנשיא את המלצתו לכאן או לכאן. המלצה זו תכלול ניתוח משפטי ומסקנה משפטית.
צריך לשכוח מה"נהוג" מהטעם הפשוט, שלא מדובר כלל ב"נהוג" :).
הרצוג לא צריך יועצים.
מגניב. ועדיין מה לעשות, הוא צפוי להיעזר בייעוץ המשפטי של לשכתו, גם מעבר לניתוח המשפטי שיופיע בהמלצת משרד המשפטים.

גישתי האישית
והדין לא יבוטל.
השאלה המשפטית המהותית תנותח כאמור בראש ובראשונה על-ידי מחלקת החנינות במשרד המשפטים, אשר יגיש את מסקנותיו (במסגרת המלצתו) ללשכת הנשיא. שם הנשיא, מעבר לשיקולים הלא-משפטיים שיעשה, יבקש גם ייעוץ משפטי מיועציו.

טענת ה"עבריינים" וכו' נדונה בהרחבה כבר יותר מפעם אחת. אפשר לנתח אותה לכל כיוון שרוצים, בהתאם לתוצאה הרצויה. כך גם את פסה"ד בעניין קו 300. ניתוח כזה על-מנת שייעשה ברצינות מתחיל בקריאת פסה"ד המלא בפרשת קו 300, אולי מאמרים אקדמאיים בנושא, ועוד. כל המיני-ניתוחים שיש מי שמבצע כאן (ולא משנה אם לכאן או לכאן), זה סתם לא רציני במיוחד. אני הקטן בכל מקרה לא יודע לעשות זאת על רגל אחת. אבל מעל לכל, זה בכלל לא משנה. אנו חיים בעידן בו שופטי בית המשפט העליון לא רואים עצמם מחויבים לפסיקות קודמות של ביהמ"ש (אא"כ זה מתאים להם כמובן), ואין להם שום בעיה לקבוע הלכה חדשה גם אם זו לא תואמת אחת לאחת את לשון החוק.
לכן גם אם ננתח כעת לעומק וברצינות יתרה את כל מה שאנחנו יודעים בסוגיה המשפטית, זה עדיין לא אומר מאומה בשאלה מה בג"צ יכריע במקרה הזה.

Henry0

Well-known member
השאלה המשפטית המהותית תנותח כאמור בראש ובראשונה על-ידי מחלקת החנינות במשרד המשפטים
שקרן כרוני

כתבת" "בכל מקרה מי שעוסק בשאלה המשפטית זה משרד המשפטים, לא הנשיא הרצוג"
הוכוחתי לך שאתה טועה.

במקום להתנצל שעל אף בורותך אתה מטעה קוראים,
אתה משחק כעת במלים, שמטעות לא פחות.
טענת ה"עבריינים"
מרחן בלתי נילאה

לא כתבת כלום ששווה קריאה.
מי שמעוניין להבין את הנושא,
שיקרא מה שכתבתי למעלה,
ויפסח על המרחנות חסרת כל תוחלת שלך.

Henry0

Well-known member
הוא צפוי להיעזר בייעוץ המשפטי של לשכתו
שקרן כרוני

אתה כתבת שהוא ייתיעץ.
כתבתי לך שהוא לא חייב להתייעץ.

במקום להודות שטעית, שאולי הוא יתיעץ, אבל אין לו צורך בכך,
כעת אתה משחק עם המלים, וכותב שהוא צפוי להתייעץ.

שקרן כרוני לעולם לא יודע שטעה,
תמיד יטעה עם משחק במלים.

1ספי11

Well-known member
הרצוג היה מאוד רוצה לתת חנינה והוא לא מצליח למצוא את הפלטפורמה המשפטית שתאפשר לו .

Harrington

Well-known member
מנהל
הרצוג היה מאוד רוצה לתת חנינה והוא לא מצליח למצוא את הפלטפורמה המשפטית שתאפשר לו .
אם כך האיש (או יועציו) אידיוט עוד יותר משחשבתי, שכן אין שום בעיה של מחסור ב"פלטפורמה משפטית שתאפשר לו" :cool:. יש מצב שפרשני הערוצים שאתה צורך סיפרו לך אחרת, אבל אציע שלא לקחת אותם ברצינות יתרה (יעני פחות מכפי שנראה מדבריך שאתה עושה כרגע).
בכל מקרה מי שעוסק בשאלה המשפטית זה משרד המשפטים, לא הנשיא הרצוג על אף שגם לו יש את היועצים שלו כמובן, אבל התיק עדיין לא שם בכלל.

פולגאר

Well-known member
כמה נשאר לו?

למעלה