לגרא שלום רב,

סקרנלית

New member
לגרא שלום רב,

ביתי בת ה-3 וחצי, ילדה פעילה ומלאת מרץ. הגננת שלה מספרת שהיא חכמה מאוד,אוהבת ללמוד ולדעת, עד כדי כך שחוכמתה נראית לה אפילו מעל לגדר הנורמה. רק שישנה איתה בעיה אחת קטנה והגננת שלה טוענת שאינה מצליחה להבין ממה זה. היא טוענת שהמוטוריקה של ביתי כלל לא עדינה,והיא עושה דברים בחיפזון יתר, ובחוסר עדינות וקצת קשה לי להגדיר את זה, לדוגמה: כשהגננת מניחה צלוחית עם דבק, אז ביתי דוחפת בחפזון את 2 הידיים שלה הישר לתוך הצלחת <מה שאף אחת מילדות הגן אינה עושה>. עוד דוגמה: למשל נתנו לה ספר קריאה, והיא ישר לקחה וקימטה אותו, עוד דבר שמאוד מוזר לגננות אצלה, <שאיני יודעת אם זה קשור למוטוריקה הלא עדינה שלה>, הרבה פעמים שהיא מסיימת לעשות עבודות, היא קורעת והורסת אותם, עכשיו שאלתי היא, ממה נובע דבר כזה? למה יש לה לעיתים חוסר עדינות בידיים? האם דבר זה מעיד על משהו? לתשובתך אודה.
 

גרא.

New member
סקרנלית,יתכן שזה קשור לשתי תופעות

האחת,יתכן שבתך סובלת מהיפוטוניה (רפיון שרירי השכמות), ולכן מתקשה להתמודד עם מטלות במוטוריקה עדינה. לשם כך בשי איתה לאבחון אצל מרפאה בעיסוק, במסגרת קופ"ח..יתכן שהיא זקוקה לאימון..התופעה השנייה,היא כנראה האפשרות שביתך נוטה להיות פרפקציוניסטית (שאיפה לשלמות).כיוון שקשה לה לבצע או לעשות דברים בצורה מושלמת, היא פשוט הורדת, או קורעת עבודות, כיון אינה מרוצה ממה שעשתה..לגבי התופעה השנייה..יש צורך לצפת על תפקוד הילדה בגן בצורה עקבית..כדי לראות אם זה ההסבר הנכון.
 

סקרנלית

New member
גרא, שכחתי לציין

שכשהיא רוצה, המוטוריקה שלה כן עדינה,ורק לעיתים היא מתנהגת בחיפזון עם דברים.
 

גרא.

New member
סקרנלית, יש בלבול במושגים...

מוטוריקה עדינה, הן כל הפעיליות שילד (ומבוגר) עושה בהפעלת השרירים הקצרים בשכמות (אלה הנמצאים בגב עליון).והכוונה לציור, כתיבה, גזירה, משחקים שונים,וכודמה שאת כולם עושים עם האצבעות.מוטוריקה גסה, כוללת את כל השרירים הארוכים בירכיים,בזרועות וכדומה, ומתייחסת להליכה,ריצה, קפיצה, עמידה,וכדומה.יכולת השליטה במוטוריקה עדינה,וגסה,תלוייה בטונוס השרירים, כלומר יכולתם להתכווץ ולהשאר מכווצים כמה זמן שנחוץ. והיכולת הזו נרכשת על ידי אימון מתאים.ילדים להם טונוס שרירים חלש (היפוטוניה) מתקשים אפילומ להחזיק את העיפרון. הקו חלש..מתקשים לדייק..ולכן עובדים שנייה או שתיים,ומיד נפטרים מהמטלה.איך את אומרת, בתך מתנהגת בחיפזון. ילדים כאלה עובדים ,חלקם, בצורה אימפולסיבית, מהר מהר כדי להפטר מהמטלה. מכאן ההמלצה לאבחן את טונוס השרירים של הילדה, אצל מרפאה בעיסוק. כי אם נניח, יש לה היפוטוניה, דרך אימון מכוון,התפקוד במוטוריקה עדינה שלה עשוי להשתפר בצורה רבה..ועימו גם הרצון לעבוד ביצירה, לשחק ווכו'.
 
למעלה