לגולס- בחזרה לשורשים.

Lalaith

New member
לגולס- בחזרה לשורשים.

כשאמרתי שורשים התכוונתי לאלה שבשיער. יהודה רונן אמר לי פעם שצבע שיערו של לגולס אמור להיות שחור ולא בלונדיני. איך זה הגיוני?!

thorondor

New member
עניין של גנטיקה

לגולאס הוא מעם הסילבאן, וישנן שתי אפשרויות למוצאו של עם זה. האחת, הנאנדור, עם שיצא מעם הטלרי ונשאר בארץ התיכונה, העם מתאפיין בשיער חום אאז"נ. השניה, מעם הסינדאר, שגם יצא מעם הטלרי, ולכן גם יאופיין בשיער חום (שוב, אאז"נ). הדבר היחיד המעיד על לגולאס שאולי היה בלונדיני, הוא תיאור של המלך ת'ראנדואיל מההוביט, שם הוא תואר כבעל שיער זהוב.

Lalaith

New member
אני חשבתי שהסינדאר בלונדיניים

ורק האלדר הם כהי שיער. ומה פירוש רשי התיבות שכתבת שם?

nazgulheir

New member
הסינדאר לא יכולים להיות בלונדיניים

מכיוון שהם יצאו מהטלרי והטלרי היו כהי שער. מי שהיו בלונדיניים הם הואניאר.

thorondor

New member
אני לא רוצה לעשות את זה, אבל....

גנטית הם לא יכולים. (אני שונא להוכיח את זה בצורה מדעית) אין להם את הגן לשיער בלונדיני (שקיים כנראה רק אצל הואניאר), וכנראה שלא היו הרבה זיווגים בין הואניאר לסינדאר (או בכלל, היסטורית הם לא יכלו להפגש), אז אין בדם שלהם את הגן לשיער בלונדיני. נ.ב: בגלל ההיסטוריה הארוכה של זיווגים בין אנשים שכרגע מאכלסים את שוודיה, קיימים שם כל צבעי השיער. אם תושבי שוודיה העתיקים לא היו מתירים קשרים עם מדינות אחרות (ונניח שלכל השוודים הקדומים היה שיער בלונדיני) אז לכל השוודים כיום היה שיער בלונדיני, כי גם לאב וגם לאם היה את הגן לשיער בלונדיני. אבל זה רק הסבר גנטי, אני בספק אם זה חל על הלגנדאריום.

glorfindel

New member
לי, אל תכניס אותי...

שיער בלונדיני זה גן רסיסיבי, גוון כהה בשיער זה גן דומיננטי. כך שגם אם היה איזשהו קשר עם הוניאר הקשר היה "נמחק" (מבחינת צבע השיער) כעבור זמן לא רב, ולא מתבטא בצבעי השיער.

anno i velico

New member
לא מדויק...

הגוון היה נמחק אחרי זיווג ראשון...הסבר (מעפן) - נניח שהגן של השיער נקרא איקס, ו איקס גדול (X) זה גן דומיננטי (גוון כהה) ואיקס קטן (x) זה גן רסיסיבי, אז ישננן 4 אפשרויות של תוצאה - 1. XX 2. Xx 3. xX 4. xx כאשר התוצאה היא כפי שרואים באפשרויות 1 2 ו3 התוצאה היא שיער שצבעו נקבע ע"פ הגן הדומיננטי (הגוון הכהה). גוון בהיר יווצר רק במקרה 4 ולכן צבע שיער בהיר אינו נפוץ. אני מקווה שהסברתי כמו שצריך...

glorfindel

New member
ובמה זה שונה ממה שאמרתי?

בכולופן, רואים שאני חלוד בנושא...

thorondor

New member
לא הכנסתי אותך, נכנסת לבד ../images/Emo8.gif

ואני לא מבין מה זה משנה, בכל מקרה הם היו הומוזיגוטים רציסיביים לתכונה של שיער בלונדיני.

Nir of GondoliN

New member
תמיד יכולות להווצר מוטציות

ומספיק אחד שיהיה לו מוטציה שאחד הגנים שלו יהפכו לדומיננטים - במקרה הזה שיער כהה - כדי להיות עם שיער כהה וגם להעביר אותו לבנו וכן הלאה.

Y. Welis

New member
ומה עם מי-חמצן? דווקא את זה שכחתם?

באמת. לא היה קשה במיוחד לאלדאר להמציא דבר כזה, או לחלופין להעזר בתכשירים טבעיים לצביעת השיער.

glorfindel

New member
כן, אבל זה לא יהיה מקובל.

בחברה שבא בלונדיני נחשב חריג, אין סיבה שמישהו ינסה לצבוע. אצל הואניר בואלינור, זה אולי לא חריג. בארץ התיכונה אצל טלרי זה כן.

anno i velico

New member
אני חושב שלומר שהיית מוטציה זה לא

נכון...כולכם שוכחים באיזו תקופה טולקין חי, ואת העובדה שהוא לא היה ביולוג, ככה שהוא לא לקח בחשבון מוטציות ושיבוטים גנטים...

Nir of GondoliN

New member
הוא התייחס גם למטוציות

אני כמעט בטוח, בכל מקרה סביר להניח שהעניין היה ידוע בתקופתו של טולקין

למעלה