הכי חשוב ותרי על סוכר וגלוטן בתפריט שלך
מנסיון אישי.
1. סוכר מעובד על כל מגוון מוצריו NO NO
2. תחליפי סוכר מעובדים NO NO
3. לחם, פיתות, באגטים, מלאווח, ג'חנון ובורקס NO NO
4. שתייה ממותקת ומיצים NO NO
5. פסטות NO NO
6. בטטות NO NO
7. אורז עדיף לוותר
8. דברים מטוגנים NO NO
כל השאר מותר
תמעיטי בכמות המלח שבתפריט היומי שלך.
תשתדלי לסדר את הארוחות שלך ככה שאם את אוכלת חלבונים את מוותרת על פחממות.
אם בא לך על פחממות וותרי על חלבונים.
רק תדאגי שבכל יום נתון התפריט שלך מכיל מספיק חלבונים ומספיק פחממות מורכבות.
עדשים ובכלל קטניות זה מעולה.
סלט זה אומר ירקות - אבל רק הירקות וכל עוד זה לא בא עם איזה רוטב שאנחנו לא יודעות בדיוק מה יש בו אז מותר להוסיף לכל ארוחה.
סלט צריך שיורכב מעלים (כל הסוגים), מלפפונים ירוקים ועדיף עם הקליפה, עגבניה, פלפל אדום וכתום.
ניתן להוסיף גם כרוב אדום מפעם לפעם אבל לא להגזים עם זה.
כנ"ל לגבי ברוקולי מאודה או חלוט ל 2-3 דקות במי מלח רתוחים.
תשתדלי לשתות רק כוס אחת של משקאות המכילים קופאין (תה/קפה) ואת שאר כוסות התה/קפה תכיני עם מוצרים ללא קפאין.
10 דקות לפני כל ארוחה תשתי כוס מים קרים או סודה (אם תצליחי אז עוד כוס 10 דקות אחרי שהתחלת לאכול).
סה"כ חשוב מאוד לשמור על מאזן נוזלים כזה שלפחות שתית 8 כוסות של משקאות המכילים מים ביום.
שלבי בתפריט שלך פעם בשבוע קצת אדממה (פולי סויה ירוקים).
שלבי בהרכבי הסלט שלך 5-6 אגוזי מלך שבורים וכף אחת של שומשום (לא מטוגן) 3 פעמים בשבוע.
וותרי על פירות מיובשים ותקפידי לאכול פרי אחד ביום ועדיף בשעות אחר הצהריים המוקדמות.
סדרי את היום שלך ככה שאת הארוחה האחרונה את אוכלת 3 שעות לפני שאת הולכת לישון.
תדאגי לישון 7 שעות רצופות בלילה.
דגים ובמיוחד סלמון (אפוי בתנור) חשוב מאוד לתפריט שלנו ואני ממליצה לשלב אותו בתפריט לפחות פעם בשבוע.
חזה עוף, חזה הודו כל עוד הם לא מטוגנים זה בסדר אם את לא צמחונית.
בשר אדום (אפילו המבורגר ללא הלחמניה ובלי הקטשופ והמיונז) שלבי פעם בשבוע.
כף וחצי של טחינה גולמית (מלאה) עם מיץ מחצי תפוז סחוט (את החצי השני תנשנשי כשאת חותכת את הסלט
) וקצת פלפל שחור גרוס זה רוטב נהדר לסלט וגם רוטב שמורכב מ 2 כפות שמן זית ו 4 כפות מיץ לימון.
פטרוזליה, כוסברה, עירית והעלים הירוקים של בצל ירוק באים טוב (בכמות סבירה) בסלט אבל וותרי על בצל.
שלבי בתפריט שלך קינואה אם את אוהבת (אני אוהבת את זה מעורב עם עדשים שחורות וקצת צ'ילי אדום טרי קצוץ).
בניגוד למה שקראתי ושמעתי כל כך הרבה פעמים ארוחת בוקר גדולה היא לא באמת חשובה.
כוס קפה (ואפילו עם מעט חלב 1%) מלפפון אחד חתוך לרצועות וחצי פלפל אדום זאת ארוחת בוקר מספקת.
וותרי על כל הקורנפלקסים, גבינות צהובות ובכלל גבינות עם מעל 5% שומן.
חשוב מאוד לשמור על זמני ארוחות כמה שיותר קבועים ומסודרים ( אצלי זה 4 ארוחות ביום).
לעולם אל תגיעי למצב שאת מורעבת.
תניחי את המזלג/כף בצד (
תבחרי איזה צד שבא לך
) בין ביס לביס ותהני לך בכיף מהלעיסה (אין מה למהר).
בטח שכחתי מלא דברים שרציתי לכתוב אבל נראה לי שאת העיקריים הצגתי.
רוזי