לבוחרי שינוי, שאלה כללית.. סקר אישי

peregin

New member
לבוחרי שינוי, שאלה כללית.. סקר אישי

רצוני לראות את כיוון המחשבה של בוחרי שינוי, מעניין אותי לראות מה טפל ומה חשוב בעניכם. 1. עזבו לרגע תירוצים, האם אתם מוכנים להצביע לרשימה שבחירים בה אמרו, ושוב אני מבקש רגע לעזוב תירוצים, אמירות גזעניות, הומופוביות, שוביניסטיות וכדומה, האם אתם מוכנים לסמוך על אנשים שהתבטאו בעבר בצורה זאת? האם אמירות אלו מפריעות לכם כלל? האם אתם חושבים שאמירות אלו יפריעו למהלך שיפוטם האישי ותפקודם של נבחרי שינוי? (השאלה באה מתוך נקודת הנחה שלא ניתן להתעלם מאמירות של אדם, אמירות אלו מצביעות על כיווני מחשבה שקיימים באותם אנשים בין אם נירצה או לא..) 2. לאיזה כיוון ממשלתי אתם מאמינים שמפלגת שינוי הולכת, האם בחסותו של שרון, מצנע, או אולי שניהם, או אפשרות רביעית אחרת? 3. במה יש לדעתכם למקד כרגע את מירב ההשקעה? (חינוך-בטחון-כלכלה-פערים או אחרים), במה אתם, כבוחרים, לא כאנשי מצע שינוי, חושבים שיש למקד את מירב ההשקעה? תודה מראש לעונים.

יש לי שאלה אליך

תגיד לא משעמם לך לחזור כל הזמן על אותה דמגוגיה בגרוש. אותם משפטים עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם אתה לא חושב שמספיק. אתה מתיימר לחפש תשובות לשאלות שלך אבל אתה לא מקשיב.

peregin

New member
Calm Down - I´m friendly

אני באמת סקרן - ההודעה הזאת לא הוצבה כדי להפריע למהלך הפורום.. רציתי לפתח סה"כ שרשור ולראות אם אנשי שינוי אחידים בדעתם האישית זה הכל וגם אם כן וגם אם לא זה בסדר..

אם אתה כלכך סקרן

אני לא יכול לומר בוודאות שאני אצביע שינוי עד שאני אשלשל את הפתק בקלפי אבל מה שבטוח זה שאני לא אצביע לא עבודה ולא מר"צ אני לא אצביע עבודה כי היא הפכה ליהיות מפלגה שכל יעטדה זה לסדר כסאות לבכירים וג´ובים לעסקנים. ואני לא אצביע מר"צ כי למרות כל התרומה שלה בנושא החברתי בשורה התחתונה היא דואגת לפלסטינים יותר מאשר לנו. ואפילו שהמצע החברתי שלהם יהיה מושלם (והוא לא) בשורה התחתונה אני רוצה בכנסת אנשים שיהיו נאמנים לי ולא לאויבים שלי.

peregin

New member
זה לא קשור לסקר - אבל הנה לך תשובה

קודם כל אני שמח לדעת שאתה אכן מודע לתרומתה הגדולה של מרצ לעניין החברתי. זה משאיר בי שביב של תקווה. האם אתה מאמין שצבא חזק יכול להישען על חברה חלשה וקרועה? תגיד, למה אתה חושב ש7-10 מנדטים (ובניהם גם אנשי השכלה רבים ידועים ומכובדים) מהעם ירצו לחזק את האויב, אתה על באמת חושב שאנשים מטומטמים? מרצ פועלת לטובת העם היהודי בראש ובראשונה, כיוון שההחלטות של מרצ הם בכיוון פעולה מוסרי, גם האוכלוסיה הפלסטניאית תרוויח מהם. (ולמה זה דבר רע, שגשוג כלכלי הוא בקשר ישיר לדעיכת טרור). אנחנו בעד להפסיק את הכיבוש בשביל עצמינו. הכיבוש הוא לא מוסרי וחברה אשר מגדירה עצמה מוסרית לא יכולה להמשיך כך ("כך" תרתי משמע
)- הוא גוזל מאיתנו משאבים רבים מכדי נשוא ואנחנו רואים את התוצאות על בשרינו ובמצב החברתי-כלכלי-בטחוני כיום. מרצ בעד לפנות התנחלויות לא כי אנחנו חושבים על העם הערבי שהוא מסכן ואפשר לחשוב כאילו חסר לו את שטח ההתנחלויות. אנחנו בעד לפנות התנחלויות כי זה מזיק לנו, לנו! - גוזל מאיתנו כוחות ביטחון ומשאבים כלכלים כה גדולים. אני לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף שחיי יהודי ישמרו על מנת שאיזה מתנחל ישיג לנו, וגם זה רק אולי, עוד פיסת אדמה קטנה. אני אומר שצריך להיות נאמנים בראש ובראשונה לעם - וזו העמדה של מרצ. לא ממש פרופלסטינאית כי אם יותר פרויהודית. לילה טוב, חלומות צלולים.

רגע לפני שמכבים את האור

יש קו מאד דק בין מוסריות לבין מתן עזרה לאויב וכאשר שולמית אלוני נוסעת לבקר את ערפאת בזמן שאנחנו נילחמים בו זה לא רק לעבור את הקו הזה זה גם לירוק עליו ואפילו לא צריך ללכת עד לשולה מספיק לשמוע את זהבה גלאון כדי להבין שמאחורי אותם אנשים יפים ונאורים יש המון שנאה עצמית. וסלחו לי אבל אני לא שונא את עצמי

sheketz

New member
תשובות

1. לגבי אמירות שכביכול נאמרו - הרי מסתבר שברוב המכריע של המקרים היה פה עיוות מכוון של יריבים פוליטיים כמו מרץ ומפלגת העבודה. מעבר לכך העמדות של שינוי במצע ובראיונות עיתונאיים ברורות מספיק על מנת לראות שאין להכפשות שאתה חוזר עליהן בלי בושה בסיס במציאות. אני חושב שזו תעודת עניות לך ולמפלגה שאתה תומך בה בהתנדבות או בשכר שאתה לא מוצא דברים יותר ראויים לדבר עליהם. 2. כמו שנראה כיום למצנע נגמר הסוס מבחינה אלקטורלית. המציאות היא ששרון הולך להרכיב את הממשלה הבאה - אלא אם כן יודח על ידי מפלגתו הוא. זאת בגלל שמסתמן רוב למפלגות הימין בבחירות וגם בגלל שהליכוד הוא הסיעה הגדולה ביותר. השאלה היא איזה ממשלה שרון יקים. צריך לזכור שראש הממשלה אינו יכול לקבוע לבדו את מדיניות הממשלה ולכן חשובה זהות המפלגות החברות בקואליציה. מפלגת שינוי חותרת לממשלת אחדות - אינני רואה סיבה לחשוב אחרת. והאם תתכן ממשלת אחדות חילונית (שינוי, ליכוד, עבודה)? אינני יודע אבל ככל ששינוי גדולה יותר כך מתרבים הסיכוים שזה אכן יתממש. 3. השקעה במה? ברור שצריך להשקיע בבטחון , בחינוך , כלכלה. לגבי מי שמדבר על סגירת פערים - בדרך כלל דאת היא סיסמא וחסרה פה הבנת הפערים והחברה בכללותה. הערים העניות ביותר בארץ הן בני ברק וירושלים. האוכלוסיות העניות ביותר הן הערבים והחרדים (לא דיברתי על עובדים זרים) וכאן אינני מדבר על הכנסה למשפחה אלא על הכנסה לנפש. אבל צריך לזכור שאורח החיים השונה בחברות הערבית והחרדית מכתיב במידה רבה הכנסה לנפש הרבה יותר נמוכה: משפחות מרובות ילדים , חברות שמרניות - אצל החרדים בטלה כאידאולוגיה ואצל הערבים עוינות וניכור לחברה הישראלית. ככלל בחברה הטרוגנית יהיו פערי הכנסה הרבה יותר גדולים מאשר בחברה הומוגנית (שודיה כדוגמה). הגדלת תקציבים חברתיים לא פותרת את הבעיות המבניות האלו אלא רק מחמירה את נטל המס על השכבות החזקות ומחלישה את הכלכלה בכללותה, ובעקיפין פוגעת בחלשים. הסיסמאות החברתיות של מפלגות השמאל אין בהן ממש - למרות שמצוקה קיימת גם קיימת.

למעלה