לבד בהריון תאומים משמח, כמה שאלות וגם מחפשת ציוד למסירה :)

לבד בהריון תאומים משמח, כמה שאלות וגם מחפשת ציוד למסירה :)

היי
אני גרה במרכז, אם אתם מתכוונים למסור ציוד, ריהוט וכו' - אשמח לקבל.
ואם מישהי יכולה להסביר...

האם יש חוץ משילב היקריםםם עוד חנויות במרכז (ר"ג גבעתיים) שניתן לבצע אצלם הזמנה של חיתולים מוצצים וכו' ולבקש שיעבירו אחרי הלידה? אם כן אשמח לפרטים.

אין לי רכב - איך מתארגנים עם מוניות מבחינה בטיחותית - הכוונה לסלקל או איך עושים זאת? סלקל אמור לשמש גם כיסא בטיחות?
כמה ביגוד צריך להתחלה?
מה זו האמבטיה הזו שכל הזמן מדברים עליה בעגלות ולמה היא משמשת?
אני רוצה להניק, האם לארגן רק בקבוקי מדלה (שמיועדים לדמות הנקה ועולים 100 שח כל אחד) או שכדאי להתארגן על עוד רגילים למקרה שיילך חלקית (וכמה בקבוקים צריך בערך בהנחה שההנקה תהיה משולבת עם חלב שאוב או תמל)?
יש כרית הנקה שמומלצת מנסיונכן לתאומים (מה שראיתי הכל מגושם נורא ויקר)?
איך יודעים איזה מוצצים לקנות ואיזה גודל חיתולים וגודל בגדים?
(וגם, המלצה למוהל ויועצת הנקה באזור המרכז שאולי גם עובדת בשיבא או עם הכללית תתקבל בברכה).

תודה ושבת שלום ורק בשורות טובות לכולנו, אמן.

iron lung

New member
תשובות לחלק מהשאלות:

סלקל הוא מושב בטיחות לתינוקות קטנים. מחברים אותו למושב של הרכב באמצעות חגורת הבטיחות.
לדעתי כמות הביגוד תלויה בתדירות הכביסה שאפשר לעשות - אם יש מייבש ומכונה קטנה או מכונה ששוקלת, אפשר לעשות אחת ביום, ואז צריך פחות בגדים. צריך לקחת בחשבון שבהתחלה מחליפים להם כמה פעמים ביום כי יש פליטות ונזילות. לנו יש שש חליפות (בגד גוף + מכנסיים) לכל אחד וזה מעל ומעבר. כמובן שבעונות מעבר צריך גם ארוך וגם קצר, בחורף יש שכבות...אז תלוי גם באיזו עונה את הולכת ללדת.
בקבוק שמדמה הנקה נשמע לי כמו קשקוש (ברור שזה עולה המון, כדי שתחשבי שאת חייבת כזה). הייתי מתייעצת עם יועצת הנקה, אולי אפשר לשאול בפורום מניקות תאומים.
אנחנו עם 12 בקבוקים - שישה לכל אחד, בהנחה שאין תמיד זמן לשטוף ואז שוטפים במרוכז. זה תופס המון מקום על השיש ויש כאלו שמעדיפות פשוט לשטוף כל פעם אחרי השימוש. בנוגע למס בקבוקים לפי צרכי הנקה, לעניות דעתי אין לך שום דרך לדעת מראש - זה תלוי בכמה חלב יהיה לך וכמה תצליחי להניק וזה גם תלוי בכמה עזרה תהיה לך. שוב - כדאי לך להתייעץ בפורום מניקות תאומים כדי לקבל תשובה יותר מנוסה.
לדעתי גם כרית כדאי לך לקנות אחרי הלידה. תנסי קודם להניק עם כריות שיש לך בבית ואם הולך לך טוב תשקיעי בכרית.
...מוצצים זה עניין קצת טריקי, כל תינוק אוהב משהו אחר ויש כאלה שבכלל לא אוהבים. אולי תנסי לראות אחרי הלידה אם הם בכלל לוקחים מוצץ, את זה של הביח ואם כן אז תנסי לתת להם תחליך אורטודנטי (המוצץ בלון של הביח לא ככ טוב לשיניים, למרות שיש תינוקות שלוקחים רק כזה אז זה מה שנותנים להם). אצלי אוהבים את מאמ, זה מתאים לפגונים שמתקשים למצוץ.
חיתולים מניחה שתצטרכי מידה 1 בהתחלה, לא? ובגדים NB, או 0-3. דווקא בגדים מציעה לך לנסות למצוא תרומות, זה דבר שמעבירים אותו מיד ליד ולא משתמשים בו זמן רב, חבל להוציא על זה כסף אם את מנסה לחסוך.
בהצלחה רבה!!
יש לך עזרה לאחרי הלידה?

תשובות חלקיות

לגבי חבילת לידה -
לפי דעתי כמעט כל החנויות שמוכרות מוצרי תינוקות עושות את הפטנט הזה. אישית עשיתי חבילה בבייבי לאב ואני מאוד לא ממליצה לעשות כזו קנייה. זו דרך של החנויות לדחוף לך דברים שאת לא בהכרח רוצה ובמחירים לא כל כך טובים. את באה עם החלטה לקנות הכל באותו מקום כי לא תתחילי להשוות מחירים של כל המוצרים ולעשות חבילות בכמה מקומות וזה סתם גורם לך להתפשר.
עדיף לך פשוט ללקט מכל חנות פריטים שאת רוצה במחירים שנראים לך סבירים ולקחת הביתה. גם ככה צריך לכבס לפני שמוציאים את התינוקות הביתה.

לגבי בקבוקים, התארגנתי מראש למרות שחשבתי שמיותר וטוב שהתארגנתי כי הבת בהתחלה היתה רק עם שאוב (כי לא היתה מספיק יעילה ביניקה) וכל הזמן הכנתי בקבוקים. הייתי צריכה בערך 6-8 בקבוקים כשהיא רק על בקבוקים והוא מקבל ארוחה אחת מבקבוק בלילה. שניהם התרגלו גם לבקבוק רגיל וגם להנקה, לא קניתי פטנטים מעודדי הנקה למיניהם.

אמבטיה בעגלה -
פשוט עריסות כאלה שהם יכולים לישון בהן בלי להיות קשורים בחודשים הראשונים. נורא נחמד אבל לא בהכרח שווה את ההשקעה, אני ויתרתי.

גדלים של בגדים וחיתולים - בהתחלה הכי קטן שיש, אחר כך תתארגני על מידות גדולות יותר כשתצטרכי.

תשובות חלקיות והמלצה על מוהל

שלום,
אני לא עשיתי חבילת לידה מרוכזת, במקום זה קניתי בחנויות שאני יודעת שהן יחסית זולות או שיש בהן מבצעים... רון לתינוק ומוצצים - שתיהן בראשל"צ.
ממליצה על חנות בייבי שיק בגבעת שמואל - זולה ויש בה מבחר. לצערי גיליתי אותה רק אחרי הקניות.
את הדברים הגדולים (מיטה, שידת החתלה, עגלת תאומים) קניתי יד שניה.
סלקלים קנינו חדשים כי היה לי חשוב מבחינת בטיחותית.
מוהל - יעקב שכטר. מומלץ בחום, עשה עבודה נהדרת בברית של הבן ומגיע יום למחרת לבדוק שהכול בסדר. במידה ואת מעוניינת אני אשלח לך את הטלפון שלו.

נ.ב להודעה הקודמת ☺

משתמשים בכרית הנקה גדולה של מילגה, אפשר להאכיל בנוחות את שניהם במקביל
יש לי 7 מוצצים חדשים של לייף למסירה במידה ואת מעוניינת, הילדים שלי משתמשים במוצצים של מאמ, בהתחלה לקחו את המוצצים של הבית חולים וכשהגענו הביתה העברתי אותם.

sefia

New member
מזל טוב

הכי כדאי כמובן לאסוף דברים מתרומות ומיד שניה ולחסוך את הכסף לדברים אחרים ...
אבל אז לא תוכלי לתזמן הכל בדיוק למועד שלאחר הלידה
אל תתקרבי לשילב לרכישה ראשונית. יש חנויות זולות יותר: בייבי קט באור יהודה, ביבי סטאר (יש כמה סניפים) ואפילו במוצצים יש מבצעים טובים. תעקבי אחרי מבצעים.
&nbsp
מתי את צפויה ללדת? אמבטיות משמשות לזמן קצר להתחלה. רצוי להשאיל, לשכור ולהמנע מקניה. אני אישית לא השתמשתי בכלל ויש ]ה עוד כאלו שויתרו על השלב הזה. זה מייקר את העגלה מאד.
&nbsp
שיהיה בהצלחה!

מנסה לעזור....
תמ"ל - לרוב החברות יש "מועדון" לתאומים שמקנה הנחה מסויימת. לפחות זה היה המצב לפני 3 שנים. אם אני טועה בטח יהיו פה אחרות שיוכלו לתקן אותי.
חיתולים - לא כדאי להזמין בשילב או בחנויות לתינוקות, עדיף לחכות למבצעים ברשתות השיווק ובסופרפארם ולקנות כמויות. אם עדיין אין לך כרטיסי חבר לכל המקומות האלה (ובעיקר לייף סטייל של סופרפארם) - זה הזמן להתארגן על כרטיסים. מבחינת גודל - החיתולים הם לפי מידות. לתינוקות שזה עתה נולדו יש צורך במידה הקטנה ביותר.
מוצצים, בקבוקים - לא כדאי לקנות מראש כמות, כי יש ילדים שמתחברים למוצץ מסויים ולא למוצץ אחר, ויש כאלה שבכלל לא מתחברים למוצץ (למרות שאפשר לעבוד על זה...) . בהתחלה זה הרבה עניין של ניסיונות עד שמוצאים את מה שמתאים להם ביותר. מבחינת הבקבוק הסופר מיוחד ששאלת עליו - אני לא מכירה אותו, אבל גם הבקבוקים הם עניין של נוחות שלך ושל הילד. לנו היו בהתחלה גם אוונט, גם מאמ, וגם טומי טיפי, ובסופו של דבר התקבענו על טומי טיפי ומאמ. צריך לנסות ולראות. מעבר לזה, כל עוד לא ניסית להניק ולא ראית איך זה הולך בעיני חבל לקנות כמות גדולה של בקבוקים. יכול להיות שההנקה תלך לך מצויין ובכלל לא תזדקקי לבקבוקים, ויכול להיות שתחליטי לוותר על ההנקה ואז תצטרכי להגדיל את כמות הבקבוקים. בכל מקרה, אל תשקיעי הרבה בקניית הבקבוקים הקטנים יותר - הם משמשים לפרק זמן מאד מאד קצר, ואז עוברים לבקבוקים הגדולים יותר. מבחינת כמות הבקבוקים - זה עניין אישי. יש לי חברה שאחרי כל האכלה היתה שוטפת את הבקבוקים ועושה להם סטריליזציה כדי שיהיו מוכנים להאכלה הבאה. אנחנו העדפנו לעשות את זה במרוכז בבוקר ובערב, כך שנזקקנו לכמות גדולה יותר של בקבוקים. קחי בחשבון שתינוקות שנולדים קטנים אוכלים בערך כל 3 שעות .
סלקל הוא גם כסא בטיחות. ליתר דיוק - הוא קודם כל כסא בטיחות ואח"כ משמש לכל מטרה אחרת.
עגלות - האמבטיה בעגלות היא מה שאת רואה בעגלות בשלב ההתחלתי - לפני שהילדים יושבים - מצב שמאפשר להם לשכב (נראה כמו עריסה קטנה). ההמלצה היא שהילדים ישכבו על משטח שטוח (180 מעלות), ויש עגלות שבהן גם בלי האמבטיות ניתן להשכיב את המושב לזוית של כמעט 180 מעלות ואז אפשר לוותר על האמבטיה. כשתלכי לחנויות להסתכל על עגלות יסבירו ויראו לך. בכל מקרה, בעניין העגלה, קחי בחשבון שעגלות לתאומים הן בד"כ מאד רחבות (אם המושבים הם אחד ליד השני) או מאד ארוכות (אם הם אחד אחרי/מול השני). תעשי מדידות של המקומות המרכזיים בהם את צריכה לעבור עם העגלה (כניסה לבית, מעלית, כניסה לבית ההורים.....) לפני שאת מתחילה לחפש עגלה שתתאים לך. יש המון אתרים שעושים סקירות של העגלות. אני הסתכלתי עליהם לפני שהלכתי לחנות להתרשם.
מוהל - אני יכולה להמליץ על המוהל שאנחנו עשינו אצלו את הברית (רופא ומוהל) - ג'קסון. מקבל ברעננה, לא מגיע הביתה. אם תרצי אחפש את הפרטים שלו.
יועצת הנקה - אני לא מכירה יועצות שעובדות עם קופת החולים, אבל למיטב ידיעתי במחלקת יולדות בבתי החולים יש גם יועצות הנקה שעושות הדרכה. אם תרצי המלצה על מישהי שעובדת באופן פרטי אשמח לשלוח לך.

עוד דבר אחד שלא שאלת עליו אבל כדאי לחשוב עליו - לפחות בהתחלה כדאי מאד לוודא שתהיה לך עזרה. ההתמודדות עם שניים קטנטנים היא מתישה ולא פשוטה בהתחלה ובמיוחד לאור העובדה שאת עתידה לגדל אותם לבד, כדאי לחשוב על עזרה לתקופה הראשונה.

מזל טוב

תודה על כל המידע! ההסברים מאוד מועילים. לגבי עגלות ועזרה -

יש המון ציוד וההסברים שלכן מקלים להבין מה מו אז תודה ואני אחזור אליהם לקרוא שוב לפני קנייה.

יש למישהי המלצה לסלקל מסויים? נראה לי שזה משהו שכדאי לקנות בגלל הבטיחות. האם זה מספיק לגילאים גם גבוהים יותר? נראה לי שהכי חשוב שיהיה קל אבל איכותי ונעים לתינוקות וקל לשליפה. יש תווי תקן מחמירים שכדאי לשים לב אליהם? אני אסתכל באתרי סקירות שהמלצתן כאן אבל מנסיון אישי זה הכי טוב.

לגבי צורך בעזרה (אני לבד כאמור) יודעות להמליץ אם כדאי עזרה בלילה (ואז העלויות גבוהות ומדובר בדר"כ במישהי מיומנת ממה שהבנתי 60 ויותר לשעה?) או שגם עזרה של סטודנטית במהלך היום יחד איתי כמה שעות - תספיק או שבתאומים חייבים מישהי מיומנת?

יש לי משפחה אוהבת אבל כולם מאוד עסוקים, מנסיונכן, כמה אפשר לצפות לעזרה מהם (זה בוודאי אינדבידואלי, אבל בהנחה שאין מישהו שפנוי כל הזמן אלא אחים ואמא שיכולים לבוא אחרי עבודה - זה משהו שיכול להספיק או בכל זאת - כדאי עזרה בתשלום)? ואיך מארגנים מישהי תקופה מראש? אני בלחץ שבדקה התשעים לא אמצא ולשריין מראש גם בעייתי בייחוד שאני לא יודעת עדיין כמה אצטרך.

לגבי עגלות - אם כאמור, מישהי מוסרת בעוד תקופה קצרה - אשמח.
לגבי קנייה -
ראיתי את זו שבסקירות נראית בסדר והמחיר ידידותי מישהי התנסתה? - http://www.biba-baby.co.il/gallery_image.asp?return_parent=0&gallery_id=641

ואני רואה שעגלות רכבת לא כל כך פופולריות למרות שהן צרות, יש סיבה?

סל קל צריך להיות קודם כל בטיחותי
זו דעתי.
ממליצה לך להתייעץ בנושא עם אבי ורון - בדף הפייסבוק שלו הוא עונה לשאלות בנושא.
&nbsp
לגבי עגלת הביבה - היתה לי אותה, כשהילדים היו בערך בני שנה. לפני כן היתה לנו עגלה אחרת. היא היתה מוצלחת בעיני ושימשה אותנו נאמנה. החסרון המרכזי שלה בעיני הוא הצלון - שהוא משותף לשני הילדים. בעגלה הקודמת שהיתה לנו (הבוגבו) לכל ילד היה צלון משלו וזה היה נוח יותר. גם מבחינת הנסיעה - יש הבדל ביניהן. שימי לב שיש סוגים שונים של גלגלים שמשפיעים על הנסיעה.
כדאי גם לבדוק אם היא מתאימה מגיל לידה. אני לא יודעת אם השיפוע שלה מתאים.
&nbsp
לגבי עגלות רכבת - הן אמנם צרות אז נראה שיותר קל לעבור איתן בכל מיני מקומות. אבל האורך שלהן הוא בעייתי, וברובן הבעיה המרכזית היא או שתאום אחד נוסע בגבו לכיוון הנסיעה או שלתאום אחד יש פחות מקום לרגלים. כשהם קטנים זה פחות משמעותי, כשהם גדלים זה כבר יותר קריטי. קחי בחשבון שעגלה אמורה לשמש אותך בערך עד גיל שנתיים - שנתיים וחצי.
&nbsp
לגבי עזרה - אני לא בטוחה שצריך מישהי מאד מיומנת, ובטח אפשר למצוא גם עזרה זולה יותר שתחלוק איתך את הלילות. כדאי שתחשבי מה יהיה לך נוח, ועד כמה הנוכחות של מישהו אחר איתך עשויה להפריע לך בנקודת זמן שבה את ממילא רגישה יותר מהרגיל. לגבי המשפחה - זה מאד תלוי.... קשה להכליל ולומר לך מראש עד כמה תוכלי להסתמך רק על העזרה שלהם. לי למשל היתה המון עזרה מהמשפחה הקרובה, לעומת זאת יש לי חברות שכמעט ולא קיבלו עזרה מהמשפחה בכלל, או שקיבלו עזרה רק בהתחלה ואז אנשים התחילו להיעלם....
נסי גם לחשוב איזה סוג של עזרה יהיה לך נוח לקבל - עזרה בבישולים, בניקיונות, עזרה עם הילדים....?

iron lung

New member
עזרה

אני מבינה שיש נשים שמסתדרות עם שני תינוקות ללא עזרה או עם מעט מאוד עזרה. לא כל כך מבינה איך הן עושות את זה (ואני בנאדם לא עצל ולא מפונק). בכל מקרה, נראה לי הרבה פחות נעים וקל לעשות את זה לבד, אם כי פרטיות זה דבר שהוא לא בראש סדר העדיפויות שלי.
לעניות דעתי וניסיוני (שנה וחודשיים), אם את יכולה לממן לעצמך עזרה תעשי זאת. להיות תלויה בעזרה של משפחה זה לבקש ולבקש ובשלב מסוים זה נהיה לא פשוט - לכולם. בעיני זו לא חייבת להיות מטפלת מנוסה, אלא מישהי רגועה, נעימה, קשובה וחרוצה, שיודעת להחליף חיתולים, להחזיק ולהאכיל תינוק מבקבוק, להפעיל מכונת כביסה, לשטוף כלים ולהיות בשקט כשאת רוצה לנוח. זו יכולה להיות גם סטודנטית. אם את לא סגורה על כמה עזרה תרצי, את יכולה למצוא בתור התחלה מישהי צעירה שתבוא אלייך באופן חלקי ואולי אפילו תהיה גמישה יותר בשעות. אם תחליטי שאת רוצה יותר עזרה, תוכלי לחפש מטפלת - רובן מחפשות משרה מלאה. בנוגע לעזרה בלילות - בעיני זה תלוי בכמה את מצליחה לשים ראש ולישון במהלך היום. עזרה בלילה היא יותר יקרה.

לגבי העגלה

יש לי נסיון קצר איתה ובינתיים לצערי התחושה היא שהיא רחבה ומאוד קשה לעבור איתה במקומות ויש הרבה מעליות שהיא לא נכנסת אליהן, כולל בקופת חולים. זה ממש מוריד לי את הביטחון לצאת איתם לבד מהבית כי אני תמיד חוששת שלא אצליח להגיע עם העגלה לאן שצריך.
מצד שני לא ברור לי שיש ברירות יותר טובות, יש צרות יותר אבל לא יודעת אם מספיק כדי להכנס לאן שזאת לא יכולה.
לגבי "עגלת רכבת", נראה לי שיהיה קשה להכניס אותה למעליות באורך וגם חששתי שיהיה מקום מועדף בעגלה וכשיגדלו קצת יריבו על מי ישב איפה.

כמה את מתכוונת להתנייד במוניות?

אם זה רק ליציאה מהבית חולים ואח״כ את מתכוונת ללכת ברגל או להתנייד באוטובוסים אפשר אם אני לא טועה להשכיר מיד שרה.
זה יחסוך לך המון כסף.
יש מוניות שאם מזמינים מספיק זמן מראש יש אפשרות לבקש כיסאות בטיחות שווה לך לברר עם התחנות באזורך.

אני מתכוונת להתנייד הרבה במוניות ורכבי משפחה

יש עוד זמן ברוך השם אבל במוניות ורכבים לשאלתך.
התכוונת להשכיר - סלקל או עגלה? יש אפשרות לשכור דברים כאלה?

אם כך את חייבת לרכוש סלקלים

לא משתלם להשכיר אם את הולכת להשתמש הרבה
שווה לברר אם יש כיסא בטיחות שהוא לא כבד שמתאים מגיל לידה כי אצלך כאמור אין רכב קבוע ותצטרכי להסחב עם זה
גם עגלה לא שווה לך להשכיר כי זה ילווה אותך לכמה שנים

ממליצה לך לברר על עגלות יד שניה. יש עגלות מאוד איכותיות וטובות ביד שניה.

היי שמש יקרה

קודם כל מזל טוב על הריון התאומים המשמח
ממליצה בחום לקנות את הציוד הגדול והיקר ביד2
או אפילו באתר אגורה, או תרומות מחברות.. גם נשים במצב כלכלי
מעולה ושהן לא לבד עושות זאת.
ואת הדברים הקטנים כמו ביגוד, שמיכות, בקבוקים מוצצים לקנות חדש בחנויות זולות.
לפעמים גם בגדים כדאי לקבל מחברות כי הם גדלים כל כך מהר..
לגבי בקבוקים ומוצצים הייתי ממליצה לקנות 2 סוגי בקבוקים אחד מכל אחד וכנ״ל
מוצצים כדי לראות לאיזה בקבוקים הקטנים מתחברים
ניסיוני עם תינוקות ותאומים רב מאד ואת מוזמנת להתקשר אלי
לכל שאלה ויעצה וגם לגבי ציוד יש דברים שבהם אוכל לעזור
יעלי 0522220131 מוזמנת להתקשר

למעלה