לא שילמו לי ביטוח לאומי 4 חודשים

מצב
הנושא נעול.

aviz81

New member

פיטרו אותי מהעבודה, הלכתי לבדוק את הזכאות שלי לאבטלה בביטוח לאומי ומתברר שלא שילמו לי ביטוח לאמי 4 חודשים בחברת שמירה שבה עבדתי לפני כשנה , 8 חודשים. לא קיבלתי תלושי שכר והחברה לא קיימת יותר מה אני עושה?

שיר ורד

New member
שאלות הבהרה

פיטרו אותי מהעבודה, הלכתי לבדוק את הזכאות שלי לאבטלה בביטוח לאומי ומתברר שלא שילמו לי ביטוח לאמי 4 חודשים בחברת שמירה שבה עבדתי לפני כשנה , 8 חודשים. לא קיבלתי תלושי שכר והחברה לא קיימת יותר מה אני עושה?
שאלות הבהרה
אני מבין משאלתך שעבדת בחברת השמירה 8 חודשים ומתוכם שולם עבורך רק בגין 4 חודשים. האם הבנתי נכון? אלו חודשים לא שולמו, חודשי העבודה הראשונים/ האחרונים? כמה ימים חסרים לך להשלמת תקופת האכשרה? האם שכרך שולם בהמחאות, במזומן, או בהעברה ישירה לבנק? האם עבדת בשכר חודשי קבוע או לפי שעות/ימי עבודה? האם יש בידך מכתב העסקה חוזה עבודה? האם יש בידך מכתב פיטורים/מכתב סיום עבודה?

aviz81

New member
תשובות כמה שיותר ברורות.

שאלות הבהרה
אני מבין משאלתך שעבדת בחברת השמירה 8 חודשים ומתוכם שולם עבורך רק בגין 4 חודשים. האם הבנתי נכון? אלו חודשים לא שולמו, חודשי העבודה הראשונים/ האחרונים? כמה ימים חסרים לך להשלמת תקופת האכשרה? האם שכרך שולם בהמחאות, במזומן, או בהעברה ישירה לבנק? האם עבדת בשכר חודשי קבוע או לפי שעות/ימי עבודה? האם יש בידך מכתב העסקה חוזה עבודה? האם יש בידך מכתב פיטורים/מכתב סיום עבודה?
תשובות כמה שיותר ברורות.
4 חודשים האחרונים מתוך ה8 לא שולם עבורי ביטוח לאומי. חסרים לי כ50 יום בכדי להגיע ל300 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונה. השכר שולם לי ישירות לחשבון בנק. לא יודע איך זה היה בצקים? בהעברה. עבדתי לפי שעות. אין בישי שום חוזה. אין בידי מכתב פיטורין. ועוד- חבר שלי לא קיבל כלל משכורת חודשיים , הלך לתביעות קטנות. זמנו את המאנייק למשפט, הוא לא התיצב, השופט פסק שהוא חייב לחבר שלי , ועכשו ההוצל"פ מחפשת אחרו, רק שהמאנייק הזה נוכל מקצועי וכול רכושו רשום על שם אישתו , ולא נורא הוא מותר על חו"ל.

אתה לא אמור להפסיד כלום מזה...

תשובות כמה שיותר ברורות.
4 חודשים האחרונים מתוך ה8 לא שולם עבורי ביטוח לאומי. חסרים לי כ50 יום בכדי להגיע ל300 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונה. השכר שולם לי ישירות לחשבון בנק. לא יודע איך זה היה בצקים? בהעברה. עבדתי לפי שעות. אין בישי שום חוזה. אין בידי מכתב פיטורין. ועוד- חבר שלי לא קיבל כלל משכורת חודשיים , הלך לתביעות קטנות. זמנו את המאנייק למשפט, הוא לא התיצב, השופט פסק שהוא חייב לחבר שלי , ועכשו ההוצל"פ מחפשת אחרו, רק שהמאנייק הזה נוכל מקצועי וכול רכושו רשום על שם אישתו , ולא נורא הוא מותר על חו"ל.
שהמעביד לא שילם לביטוח לאומי. אבל, אם ממילא חסרים לך 50 ימים, אז ממילא לא תהיה זכאי לדמי אבטלה לפני שתשלים את הימים האלה. אם תראה לביטוח לאומי את ההפקדות לבנק, אז סביר להניח שהם ישתכנעו שעבדת. לגבי החבר שלך, אני לא מבין איך נתנו לו פסק דין בתביעות קטנות. אין סמכות לתביעות קטנות, הסמכות היא של ביה"ד לעבודה.

aviz81

New member
לא הסברתי את עצמי טוב.

שהמעביד לא שילם לביטוח לאומי. אבל, אם ממילא חסרים לך 50 ימים, אז ממילא לא תהיה זכאי לדמי אבטלה לפני שתשלים את הימים האלה. אם תראה לביטוח לאומי את ההפקדות לבנק, אז סביר להניח שהם ישתכנעו שעבדת. לגבי החבר שלך, אני לא מבין איך נתנו לו פסק דין בתביעות קטנות. אין סמכות לתביעות קטנות, הסמכות היא של ביה"ד לעבודה.
לא הסברתי את עצמי טוב.
יש לי יותר מ300 ימי עבודה, רק פתאום נופלים לי ה4 חודשי עבודה שלא שילמו עלי ביטוח לאומי, ובלעדהם חסרים לי 300 ימים. ד"א הוא באמת הלך לבי"ד לעבודה.

שיר ורד

New member
תצטרך להציג לביטוח הלאומי

לא הסברתי את עצמי טוב.
יש לי יותר מ300 ימי עבודה, רק פתאום נופלים לי ה4 חודשי עבודה שלא שילמו עלי ביטוח לאומי, ובלעדהם חסרים לי 300 ימים. ד"א הוא באמת הלך לבי"ד לעבודה.
תצטרך להציג לביטוח הלאומי
את סכומי המשכורת שנכנסו לחשבונך בכל שמונת החודשים. אם יראו שמדובר בהעברה מאותו חשבון בנק של המעסיק או מצקים של אותו מעסיק, הם יאמינו לך שעבדת אצלו. בגלל שעבדת לפי שעות, לא מספיק להראות שעבדת באותה תקופה אלא להוכיח מה היה מספר ימי העבודה שלך באותה תקופה. בהעדר תלושי משכורת זה קצת קשה, אבל נראה לי שאפשר לחלק את משכורתך ב-4 החודשים שכן שולם לביטוח הלאומי במספר ימי העבודה בכל חודש מהחודשים הנ"ל , כדי לקבל שכר ממוצע ליום עבודה. ואז יש לחלק את השכר בכל אחד מ-4 החודשים שאין לך לגביהם תלושים והפרשות בשכר המחושב ליום עבודה, כדי לקבל בערך את מספר ימי העבודה שעבדת באותם חודשים. אם ניהלת רישום של ימי ושעות עבודך באותם חודשים או ששמרת העתק של כרטיסי שעון מאותה תקופה, זה יכול לשמש הוכחה טובה יותר למספר ימי עבודתך בתקופה. במידה והם מתעקשים לספור נמוך מדי את ימי העבודה בתקופה זו, ואתה עבדת ובוטחת בתקופה שקדמה לשנה וחצי האחרונות (כלומר עבדת לפחות 50 יום במשך 4 החודשים שקדמו לתקופה הנ"ל, אפשר לבקש מהביטוח הלאומי שיוציאו בכלל את התקופה בה עבדת ולא הופרשו לך דמי ביטוח מתוך תקופת האכשרה, כך שתקופת האכשרה תתחיל להספר 4 חודשים מוקדם יותר. החוק והתקנות מאפשרים לעשות זאת במקרים מיוחדים בהם העובד לא עבד מסיבות שונות (למשל מחלה, חופשת לידה וחל"ת לאחריה וכו) ונראה לי שבמקרה כמו שלך אפשר להפעיל את התקנה הנ"ל בגל העדר יכולת להוכיח את מספר ימי העבודה שעבדת באותה תקופה, כאשר אין כלל ספק שאכן עבדת ואי תשלום דמי ביטוח היה באחריותו המלאה של המעסיק. גם אם הביטוח הלאומי לא יסכים בשום פנים ואופן להכיר בתקופה הנ"ל (או יכיר רק בחלקה) , כדאי שתעבור היטב על חוק הביטוח הלאומי והתקנות שלו לגבי הפרקים הנוגעים לצבירת תקופת האכשרה. יש שם כל מיני מקרים מיוחדים המאפשרים צבירה תקופת אכשרה לללא תשלום דמי ביטוח, וכן אפשרויות להארכת התקופה בה נמדדת תקופת האכשרה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה