לא שואלים גברת לגילה

צליליתה1

Well-known member
אבל ספוטיפי לא שאלו, הם אמרו:

89

גיל השמיעה שלי - פייצ׳ר חדש ומתוקשר ב wrapped השנתי.

החישוב נעשה על סמך ההנחה שאנשים הכי קשורים למוסיקה שיצאה בנעוריהם. את זה משלבים עם עוד פרמטרים כמו הגיל שרשמת בפרופיל, מה שמעת ומה שמעת הרבה, ובטח יש עוד כמה.

לעניות דעתם אני שמעתי השנה הרבה באך, שופן וסקארלטי. הרבה קודו*, (שעכשיו בדקתי, החלו להופיע ב1981, ) ועוד כל מיני, שלא לדבר על אמנים שאני בכלל לא מכירה. אני חושדת בנמוכה אחת חמודה שאוהבת להשתלט לי על האיפד, מה שהיה צריך להנמיך לי את הגיל ולא להעלות, אבל עזבו, גיל זה רק מספר וכל עוד אני זכאית לנסוע בחינם בתחבצ איני מתלוננת.

השיר ששמעתי הכי הרבה פעמים השנה, ' song to the siren, mortal coil
5 פעמים במהלך השנה (זה הרבה? זה מעט?)

אז מה גיל השמיעה שלכם? (אפשר ורצוי להמציא, בתנאי שמנמקים) שמעתם משהו שווה השנה?
אני ממליצה מאוד על האלבום diamond jubilee, של cindy lee. (שאין בסופטיפיי. היה איזה סיפור, כבר לא זוכרת). לדעתי פגשתי את האלבום כבר לפני שנה, וישר התחברתי. הנה כבר מסיימים 2025 ואני עדיין אוהבת.

רספקט לספוטיפי, עשו מהלך שיווקי מבריק. מה שלא ימנע ממני למצוא להם תחליף כי האלגוריתם שלהם מטומטם ומעצבן אותי. המלצות?

מנצלשת לציין את מילת השנה שבחר מילון אוקספורד, rage bait כלומר, משהו שמפרסמים ברשת כדי להרגיז ולעורר דיון סוער. כמו, למשל, גיל השמיעה.

*את קודו פגשתי לפני המון שנים, בפורום קטן בתפוז שאיני זוכרת את שמו. שם הכרתי את אורי, הרבה לפני הפורום הנוכחי. בדיון אחד , לא זוכרת על מה, מישהי שאיני זוכרת את שמה דיברה על קודו. הסתקרנתי, רכשתי את הדיסק, אם אני לא טועה הייתי צריכה להזמין מחול כי לא נמצא במקומותינו, ומאז התמכרתי.

**געגועים לאורי ולשיחות על מוסיקה**

דקל נור*

Well-known member

89

החישוב נעשה על סמך ההנחה שאנשים הכי קשורים למוסיקה שיצאה בנעוריהם. את זה משלבים עם עוד פרמטרים כמו הגיל שרשמת בפרופיל, מה שמעת ומה שמעת הרבה, ובטח יש עוד כמה.

לעניות דעתם אני שמעתי השנה הרבה באך, שופן וסקארלטי. הרבה קודו*, (שעכשיו בדקתי, החלו להופיע ב1981, ) ועוד כל מיני, שלא לדבר על אמנים שאני בכלל לא מכירה. אני חושדת בנמוכה אחת חמודה שאוהבת להשתלט לי על האיפד, מה שהיה צריך להנמיך לי את הגיל ולא להעלות, אבל עזבו, גיל זה רק מספר וכל עוד אני זכאית לנסוע בחינם בתחבצ איני מתלוננת.

אני ממליצה מאוד על האלבום diamond jubilee, של cindy lee. (שאין בסופטיפיי. היה איזה סיפור, כבר לא זוכרת). לדעתי פגשתי את האלבום כבר לפני שנה, וישר התחברתי. הנה כבר מסיימים 2025 ואני עדיין אוהבת.

רספקט לספוטיפי, עשו מהלך שיווקי מבריק. מה שלא ימנע ממני למצוא להם תחליף כי האלגוריתם שלהם מטומטם ומעצבן אותי. המלצות?

מנצלשת לציין את מילת השנה שבחר מילון אוקספורד, rage bait כלומר, משהו שמפרסמים ברשת כדי להרגיז ולעורר דיון סוער. כמו, למשל, גיל השמיעה.

*את קודו פגשתי לפני המון שנים, בפורום קטן בתפוז שאיני זוכרת את שמו. שם הכרתי את אורי, הרבה לפני הפורום הנוכחי. בדיון אחד , לא זוכרת על מה, מישהי שאיני זוכרת את שמה דיברה על קודו. הסתקרנתי, רכשתי את הדיסק, אם אני לא טועה הייתי צריכה להזמין מחול כי לא נמצא במקומותינו, ומאז התמכרתי.

קטע שהזכרת את מילת השנה כי בסופש הזה הבן שלי פעמיים אמר שאני עושה לו רייג' בייט. אמרתי לו שאפשר פשוט בעברית לומר "לקנטר"😏.
הגיל שלי יצא 67 ואני לא מופתעת. בעבודה היו פעם אומרים שאני אוהבת מוזיקה של זקנים. למרות שאני משתדלת להכיר גם מה הולך היום (לא אוהבת לטחון את אותם השירים),
מסתבר שהאמן שהכי הושמע בשנים האחרונות הוא פורטוריקאי בשם בד באני ולי לא היה מושג לגביו. הזיקנה, קוים לדמותה.

סופהו 1

Well-known member
אז מה את בעצם שומעת?

האוזן הבלתי מוסיקלית שלי מוכנה לשמוע כל מיני.
כעת פרוייקט אלתרמן. לפני כן היו ימים של מוסיקה קלאסית.
לפי התיעוד בספוטיפיי היו - אמיר דדון, יהודה פוליקר, The Eagles, חוה אלברשטיין, רוד סטיוארט, החצר האחורית, דני סנדרסון, Queen, Misa Criolla ועוד ועוד. אני חושבת שמה שהיטה את הכף לטובת הגיל הצעיר היו אריק אינשטיין בשירי ילדים :) , הסטוריה לילדים וכדומה, שמושמעים לפעמים כשיש נכדים באיזור.

אבח"י

Well-known member

89

אז עכשיו גם אני יודע מה זה "קודו", אפילו יש קטע קצרצר של דקה ביוטיוב. הם לא מוסרים בחינם :)
מעולם לא בדקתי מהו הגיל שלי לפי אלגוריתמים שונים ומשונים, שהרבה פעמים מופיעים כמו "משחק".
אני יודע לפי תגובות שרבים מורידים לפחות 10 שנים מגילי, ואני שש להוריד עוד קצת, אז נתפשר על 55 [אתם יודעים חשבון אני בטוח]. במקום אחר הסברתי שזה קשור לגנטיקה נהדרת מאבי, לעובדה שמגיל 13, בשל אקנה חריפה, ניקוי ולחלוח [קרם לחות] מדי יום של הפנים. [לא משתמש בקרם עיניים... סתם נראה לי סחיטת כספים מיותרת.]
ותרשו לי להמליץ על קובץ השירים הנהדר הזה.

קלייטון.ש

Well-known member
אני יודע מידע כללי מה זה ספוטיפי, אבל לא משתמש בדברים האלה.
בזמנו כשקיבלתי את הגלקסי 3 שהחליף את הנוקיה שהיה לי (כן, גם הנוקיה שלי נפל מקומה שלישית וכמו אחיו לא רק ששרד אלא גם סדק את הבטון למטה), הורדתי את האלבומים עליהם גדלתי בטורנט, שמתי על המכשיר וזה מה ששמעתי. עד היום יש לי אותם גם על הגלקסי שיש לי עכשיו שאני לא יודע איזה דגם הוא.
ברברה סטרייסנד שעל המוזיקה שלה התחנכתי, קארן קרפנטר המופלאה (ואחיה המעצבן והמיותר), האחים גיב, אלן פרסונס, ואלה.
אצלנו כמובן שלמה ארצי, אלבום המופת של הנשמות הטהורות, כמו צמח בר.
בקיצור שנות ה-70.
שזה עושה אותי מה? בומר?

סופהו 1

Well-known member
אני יודע מידע כללי מה זה ספוטיפי, אבל לא משתמש בדברים האלה.
בזמנו כשקיבלתי את הגלקסי 3 שהחליף את הנוקיה שהיה לי (כן, גם הנוקיה שלי נפל מקומה שלישית וכמו אחיו לא רק ששרד אלא גם סדק את הבטון למטה), הורדתי את האלבומים עליהם גדלתי בטורנט, שמתי על המכשיר וזה מה ששמעתי. עד היום יש לי אותם גם על הגלקסי שיש לי עכשיו שאני לא יודע איזה דגם הוא.
ברברה סטרייסנד שעל המוזיקה שלה התחנכתי, קארן קרפנטר המופלאה (ואחיה המעצבן והמיותר), האחים גיב, אלן פרסונס, ואלה.
אצלנו כמובן שלמה ארצי, אלבום המופת של הנשמות הטהורות, כמו צמח בר.
בקיצור שנות ה-70.
שזה עושה אותי מה? בומר?

הספוטיפיי זה יופי של דבר. מבחר עצום של שירים/יצירות מוסיקליות ופודקאסטים בנושאים שונים, לגילאים שונים (יש פודקאסט מעניין בנושא הסטוריה לילדים, מעניין גם למבוגרים) שאפשר לשמוע בכל שעה, מצב ומקום.
נ.ב: אני מקשיבה בחינם. אולי מי שמשלם יעיד על עוד פלוסים או מינוסים.

צליליתה1

Well-known member
הספוטיפיי זה יופי של דבר. מבחר עצום של שירים/יצירות מוסיקליות ופודקאסטים בנושאים שונים, לגילאים שונים (יש פודקאסט מעניין בנושא הסטוריה לילדים, מעניין גם למבוגרים) שאפשר לשמוע בכל שעה, מצב ומקום.
נ.ב: אני מקשיבה בחינם. אולי מי שמשלם יעיד על עוד פלוסים או מינוסים.
הייתי הרבה זמן על חינם, זה עניין עקרוני אצלי. כל האינטרנט צריך להיות בחינם לכולם. לא?
ברם הפרסומות באמצע השיר שיגעו אותי ונכנעתי.

העדר פרסומות זה הפלוס של ספוטיפי בתשלום

סופהו 1

Well-known member
הייתי הרבה זמן על חינם, זה עניין עקרוני אצלי. כל האינטרנט צריך להיות בחינם לכולם. לא?
ברם הפרסומות באמצע השיר שיגעו אותי ונכנעתי.

העדר פרסומות זה הפלוס של ספוטיפי בתשלום
אוי, מסתבר שטעיתי.
פעם היה בחינם. כעת יש מי שמשלמים פה, אבל זה לא אני, אז אני בחינם, לא?
שאלך לעמוד בפינה?

אפרופו מוסיקה, כעת שמעתי מדונה. מדוע? כי בשבוע שעבר, במסגרת סידרת הרצאות על הדיוות של עולם האופנה, היתה הרצאה על מדונה לואיז ורוניקה צ'יקוני. הרקע ממנו הגיעה, קורותיה מילדות עד חייה הבוגרים והאופנה שהיא מביאה אל הבמה ולאירועים שונים.
פתאום קלטתי שהגברת כבר לא כל כך בחורה. יש לה כבר מזמן תעודת אזרח ותיק והיא נוסעת בחינם בתחב"צ (בישראל, כמובן). ולמרות הכל, כמה מרץ והסקוואטים שהיא ידועה בהם, ווי, ווי..

סופהו 1

Well-known member

אני הכרתי רק את KUDU. סוג של אנטילופה.
קודו.jpg

למעלה