לא רוצה לשכב!!!!

niloush

New member
לא רוצה לשכב!!!!

אולי נדוש, אבל אני ממש ביאוש. אני וחיתולים הולכים ביחד די הרבה זמן (ילד שלישי). חשבתי שאני אלופה בלחתל, אבל השובבון בן 14 החודשים מוכיח לי אחרת. הוא לא מוכן לשכב בשקט!!! איך שמשכיבים, הוא מיד מתהפך, מתיישב או נעמד. ואני ביד אחת מנקה את כל המרוח והמסריח ובשניה מחזיקה בו שלא יעוף מהשידה. מבצע ההחלפה מתיש אותי. מוכר למישהו? יש עיצות? תודה.

קודם כל תחתלי במקום נמוך

למשל על השטיח, כך שלפחות לא תצטרכי לדאוג שיעוף לאן שהוא. אולי תנסי לתת לו בקבוק שתיה, או איזה משחק שהוא אוהב. ככה זה יעסיק אותו.

kby

New member
בחירה לא מוצלחת של כותרת לאור הפרוב

קציות של הימים האחרונים... לגופו של עניין- הציעו פה בעבר להדביק מדבקה על האף ולתת לו לנסות להוריד אותה. הטענה הייתה שעד שימאס לו מזה הוא יהיה מחותל. תכף אמא של יואבי תחלוק איתך את נסיונה באותו תחום...

../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif זה בדיוק מה שאני חשבתי,

ולענין ההחתלה. עם חן אני פשוט דואגת שתחזיק משהו ביד. דובי, מדבקות של שחר, בקבוק, העיקר שהיא תתרכז במשהו אחר. שיהיה בהצלחה

napolitana

New member
מה אני יכולה לייעץ לאמא עם 3 ילדים?

אנחנו מחתלים על מזרון. כשמדובר רק בפיפי מחתלים גם בעמידה. מה יכול לעזור? לתת לו משהו מעניין במיוחד כמו המשחה , המגבונים, לשאול איפה הפופיק.... באמת השניים הקודמים היו שונים? או שאולי כבר שכחת?

niloush

New member
תודה על הרעיונות

אכן השניים הגדולים היו ממש אחרים. לא זכור לי שנאבקתי איתם בהחתלה. נראה לי שהייתי זוכרת טריקים למיניהם... אצלו שום דבר לא עוזר. נתתי משחה להחזיק, מסרק, משחק, מה לא. הוא נהנה לשחק עם זה, אבל עדיין מתרומם. הייתה לי חברה שהייתה מחתלת את בנה בעמידה מאותה הסיבה, ואני לא הצלחתי להבין איך היא עושה את זה. המדבקה על האף נראית לי משעשעת. ננסה היום ונראה מה קורה. שוב תודה!

zimes

New member
גם קקי אפשר לחתל בעמידה

אני יושבת על הרצפה, האדון מולי, מפשיטה, מנקה, ולהשלמה - משכיבה אותו על הבטן על הברך שלי (אני בישיבה מזרחית, בד"כ), כך שיש לי גישה לכל הקקי המרוח בפינות. עוד אפשרות היא לשטוף אותו באמבטיה - הוא עומד, ואני שוטפת אותו עם הדוש.

kby

New member
צימעס- קבלי את אות היצירתיות!

התושיה שלך במצבים האלה מדהימה אותי כל פעם מחדש!

הנה אני

נראה לי ממש ממש מסוכן לחתל על השידה. נסי על מזרון או שטיח. כמו שאמרו לי על ההתחלה בטיפת חלב, מהרצפה אי אפשר ליפול. ולעצם העניין: כמובן שחייבים להעסיק אותו במשהו ביד או שיר או סיפור. עניין המדבקה על האף נשמע לי אדיר. אבל הדבר היחיד שבאמת פתר לי את הבעיה היה לשתף אותו בתהליך. לא פשוט לקחת אותו ולהשכיב, אלא להגיד לו שהולכים להחליף טיטול, לתת לו להחזיק בשבילי את הטיטול, לתת לו כאילו שליטה על מה שקורה לו, בקיצור, לתת לו כבוד כאדם, ולשכוח מהימים שאפשר היה להתנהג אליו כמו לחפץ. זה עבד כמו קסם.

ashlaya

New member
מצטרפת לבעיה....אבל מה אם ...

בכל זאת זה לא הולך כבר נהפך לי סיוט להחליך לעדי חיתול ולא תמיד יש מישהו ליד שעזור וזה ממש מלחמות! לא צעצוע מעניין לא כדור ...לא....מדבקות.... הוא רוצה ללכת לשחק לעשות כל דבר שלא נמצא באזור שבו נחליף את החיתול.... הצילו יש לפחות עוד שנה שנתיים להחתלות...

תסבירו לי איך מחתלים בעמידה?

כשדקל בורחת לי אני מנסת לתפוס אותה להחתלה בעמידה וזה לא ממש הולך... למרות שעכשיו אנחנו כבר בגמילה אז אולי בעוד חודש זה כבר לא יהיה רלוונטי.

הילה ס

New member
מישהו קרא לי? ../images/Emo3.gif

גם לי יש סרבן החתלות בן 14 חודש. ראשית אני מציעה ללמוד את רזי ההחתלה בעמידה, בפעמים הראשונות קצת מסובך אבל משתלם לטווח ארוך... שנית, כשאפשר כדאי לחתל מול הטלויזיה (הרעיון נלקח משי ז. ) כמובן שגם אז מדובר בד"כ בעמידה אבל הילד מאוד מרוכז במרקע. שלישית, רק לאחרונה גיליתי שלחץ פיזי מתון עובד - אני משכיבה את אדם על השידה ומסבירה לו שאני חייבת לחתל וזה יהיה מהר, מבקשת שיתוף פעולה ומצמידה אותו בעדינות כשרוצה להתרומם, מסתבר שהפרינציפ מובן. במצב כזה, שהוא מבין שאני נחושה הוא בד"כ מייד מוותר ועובר לשחק עם חפץ שאני נותנת לו.

lamlam1

New member
מוכר מאוד, והפתרון שאני מצאתי

הוא להכין מראש הרבה צעצועים והפתעות קטנות ולתת לשובב הקטן. מנסיון הם מעדיפים דברים ביזאריים כמו לאכול מגבון, לרשרש באריזה של המגבונים או לפתוח ולסגור את הפקק של המשחה. את כל זה מומלץ ללוות בהרבה מלל - שירים, דקלומים, סיפורים וכ' כיד הדמיון. האמת, זה מתיש ביותר, אבל כך לפחות הם משתפים פעולה ולא מתנגדים והעניין נמשך פחות מדקה.

מיכלי 4

New member
כשזה היה קורה לי הייתי

לפני ההחלפה נותנת להם משהו ביד שיכול להעסיק אותם יותר 30 שניות ומדברת איתם [מקלחת-ארוחת ערב-וידאו-לשחק בחוץ-על הגננת- שבת שהיתה-משחק אהוב-על סבתא.....על מה שלא יהיה ]ומסיחה את דעתם עד שהייתי גומרת להחליף להם וזה היה עובד כל פעם מחדש.....

מיכלי 4

New member
כשזה היה קורה לי הייתי

לפני ההחלפה נותנת להם משהו ביד שיכול להעסיק אותם יותר 30 שניות ומדברת איתם [מקלחת-ארוחת ערב-וידאו-לשחק בחוץ-על הגננת- שבת שהיתה-משחק אהוב-על סבתא.....על מה שלא יהיה ]ומסיחה את דעתם עד שהייתי גומרת להחליף להם וזה היה עובד כל פעם מחדש.....

למעלה