לא קשור לנושא הפורום- אבל רוצה לשתף

לא קשור לנושא הפורום- אבל רוצה לשתף

גם ב"פורום הבית" , במסגרת "נקיון פסח פנימי" שאני מנסה לעשות..

מכתב לאבא.

אבא.
אני כותבת את המילה הזו "אבא" – וכבר קשה לי איתה... אבהות היא לא רק עובדה גנטית. היא מעורבות פעילה ובחירה להיות חלק בחיים של הילד שלך, היא הרצון להיטיב עמו והמאמצים לעשות זאת...אני כותבת לך את המכתב הזה, שלא יגיע אליך – כי אני רוצה להשיל מעלי את המשא הכבד הזה (תרתי משמע... ) . אני רוצה לומר, ולצעוק לעולם : התעללת בי!! במשך שנים ארוכות, מגיל 12 לערך, אולי לפני , ועד שעזבתי את הבית לחלוטין.

במשך שנים, קראת לי דובה, שמנה, בהמה, דוחה, צבטת אותי במתניים ואמרת לי "תראי תראי" ומשכת לי את החולצה וניסית להרים אותה כדי שיראו לי את הבטן.
גרמת לי להרגיש חסרת ערך, טפשה, דוחה.
אמרת לי שאף אחד לא יעסיק אותי, לא יאהב אותי בגלל איך שאני נראית ושבעצם אתה עושה לי טובה גדולה כי אתה מעודד אותי לרזות. אמרת לי שרק בנות רזות מצליחות בחיים, ושלכל עבודה שאני ובחורה רזה נהיה מועמדות אליה – היא תקבל את העבודה.
נתת לי ועודדת אותי לקחת כדורים ( "מרזי מורית" ) בגיל ההתבגרות , שבו התזונה חשובה מאוד וכדורי דיאטה הם סכנה של ממש.
צעקת עלי כשהייתי פותחת את המקרר להתרחק ממנו. הסתכלת על כל דבר שהכנסתי לפה.
היית מחביא ממני את המפתחות של ארון הממתקים.

לא הגיע לי שתשפיל אותי, שתצעק עלי, שתגרום לי לרצות לקבור את עצמי באדמה, לרצות להיות אנורקסית ולמות רק כדי "להראות לך" שעשית טעות חמורה.
והאמת - שלא הייתי כל כך שמנה. מעולם לא הייתי שדופה, אבל גם לא הייתי מאוד שמנה, והייתי ילדה חכמה, יפה ומוכשרת. ילדה עם בטחון עצמי ברצפה, שרק ירד וירד כתוצאה מההשפלות הבלתי פוסקות שעברתי. את המטענים האלה, אני נושאת עמי עד היום- פיזית ונפשית, הם ה"ריפוד" שלי וההגנה שלי נגד העולם, מול הפחד שיגעו בי, שיפגעו בי שוב, כפי שפגעת אתה.
רציתי שתקבל אותי כמו שאני, למרות שאני לא הבת "האידיאלית" מבחינת מראה. רציתי שתאהב אותי בזכות מה שאני ולא בגלל מה שאני לא. ולא רק שתגיד לי שאתה משפיל אותי כי אתה אוהב אותי.
הצלחתי. אני בנאדם חכם ומוכשר. יש לי עבודה טובה שמעריכים אותי בה. מעולם לא הייתה עבודה שלא קיבלו אותי אליה בגלל המראה שלי. קיבלו אותי בזכות היכולות שלי. לא הייתה לי בעיה למצוא בן זוג – מוצלח, חכם ואוהב. לא הייתה לי בעיה להביא לעולם ילד מקסים. יש לי חברים שאוהבים אותי. החיים שלי שלמים ומוצלחים. המראה שלי לא עצר אותי מלהצליח בשום דבר - למרות מה שאמרת לי. במשך שנים הסתרתי, שתקתי ולא סיפרתי. עכשיו- אני מספרת, לאט לאט, מוציאה את כל הרעל החוצה מהגוף ומהנפש.
המשקל- נשאר , שריד להתעללות הנפשית שעברתי במשך שנים ארוכות. היום אני רוצה לסגור את הפינה הזו, להשאיר אותה מאחורי , יחד עם ההגנות הללו.
ולמרות שהמכתב הזה לא יגיע אליך לעולם, אני רוצה שתבקש סליחה. סליחה על כל השנים שבהם השפלת, ומחצת אותי , סליחה על שלטון הטרור שניהלת בבית, סליחה על כך שלא באמת היית שם עבורי ושכל תכליתך כהורה התמצתה בהענקה חומרית ובהתעללות נפשית.

אני כותבת את זה, בנסיון להתנקות מבפנים על ידי שיתוף החוצה. מתוך הרצון להתפנות מהעול הזה, ולהמשיך בחיים (הנהדרים ) שיש לי, בלי מטען עודף.

me too

New member

nicky17

New member

מאוד מאוד שמחה לשמוע שאת מחוץ לבית, מחוץ למעגל הטרור הזה שאביך ניהל מולך, שאת "נקיה ושלמה" עם עצמך ושטוב לך עם החיים שלך.
נורא לחשוב איך חלק מההורים מסוגלים להתנהג לילדים שלהם, להשפיל ולהתעלל בהם, להשאיר צלקות בלי להבין אפילו את הנזק.

נראה לי שאת ממש כבר לא צריכה את הסליחה של אביך, את בשלב אחר לגמרי ו"שומעים" את זה מהכתיבה שלך. שמחה בשבילך שאת בנקודה הזאת של החיים שלך

ליאת של עדי

New member
מנהל
למה הוא לא יראה את המכתב הזה?

לא יודעת אם את צריכה את הסליחה שלו או לא..
אבל ניראה לי שהוא צריך להיות מודע למה שהוא עשה בידיעה שההתנגות שלו נוראית היתה.
אני חושבת שאת רוצה להטיח בפניו את ההצלחות שלך, אני גם הייתי עושה את זה עם עוד תנועה מגונה משולבת, אבל זו אני... הבעיה עם אנשים כאלה, שהוא יחשוב שבזכות ההתנגות הזו שלו הגעת למה שהגעת היום. הוא עוד יכול לקחת קרדיט על זה. אולי עדיף פשוט להמשיך הלאה ולהנות מהחיים ..

חג שמח

זה פשוט יהיה חסר טעם.

היחסים שלנו היום בסוג של שגרה תקינה. הוא מאוד אוהב את הבן שלי . בחרתי שיהיה לי אבא ושלבן שלי יהיה סבא. מכתב כזה יערער את הכל, ויותר מהכל- אני פשוט חושבת שהוא לא יבין.

MandM25

New member
שולחת לך
ענק

ומקווה שכמוך ובזכותך יהיו עוד נשים שיקומו על הרגליים ויגידו "מספיק!"

אני מאמינה שתצליחי

להכיר בזה שעברת התעללות רגשית זה המון.. ממש לא מובן מאליו, ובאמת נשמע שאת כבר במקום אחר לחלוטין - עם הרבה אומץ וכוחות.

מאחלת לך שההגנות ירדו - ותישארי מי שאת, עם פחות משא

למעלה