לא מצליחה להיכנס

galirony1

New member
לא מצליחה להיכנס

היי, אני 5 חודשים אחרי הגרידה ולא מצליחה להיכנס להיריון. עצוב וכואב לי. לא יורדת למה אני לא מצליחה.... עשיתי בדיקת זקיקים בפעם הקודמת ועליתי בדיוק על זמן הביוץ, אבל אנחנו לא מצליחים. יש המלצות? מה לעשות עוד?? עוד בדיקות?

ניובה

New member
שלום גלירוני

חמישה חודשים זה לא המון, גם לזוגות שאין שום בעית פוריות ולא היתה הפלה ולא כלום מצליח בערך בעשרים אחוז שזה אומר שבערך אחד מחמישה נסיונות מצליח. ראיתי גם שאת צעירה וזה התחלה טובה לעניין פוריות. אני לא זוכרת באיזה שלב היתה הגרידה שלך אבל זה לא נדיר שלוקח למחזור קצת זמן להסתדר, בכל זאת המערכת עברה טלטול. האם נכנסת בקלות להריון שאבד? יש כל מיני בדיקות שאפשר לעשות, השאלה אם באמת את רוצה להתחיל בהן? הסטנדרט להערכת פוריות הוא בדיקות הורמונליות במהלך המחזור לראות שההורמונים תקינים ומעקב זקיקים, האם עשית רק מעקב אולטרה סאונד או שגם בדקת שההורמונים תקינים? חוץ מזה לפעמים רוצים לעשות צילום רחם לראות שהחצוצרות פתוחות ושאין צלקות ברחם (הרופאה שלי טענה שניתן לראות גם את זה בצילום ולא חייבים היסטרוסקופיה בשביל זה). אני יודעת שאחרי אובדן גם חמש דקות בלי הריון נראות כמו נצח אבל אתם עדיין לגמרי בטווח הנורמה. מקווה לבשורות טובות בקרוב, ניובה

galirony1

New member
שלום ניובה

ההפלה הייתה אחרי 12 שבועות. המחזור לא חזר למה שהיה בעבר. אני מקבלת כל 34 יום והחודש קיבלתי אחרי 36 יום. הביוץ בכלל התחרפן ועבר ליום ה-22-23. בחודש האחרון עשיתי זקיקים בלבד באולטרסאונד בלי בדיקות דם וצילום רחם. הרופא שלי לא נראה לי מתייחס ברצינות ולא נותן לי את כל הבדיקות האפשריות, אולי מניסיון לחסוך כסף... מה דעתך?

ניובה

New member
אז ככה

ממעקב זקיקים בלי מעקב הורמונלי קשה ללמוד משהו. אם את מרגישה שהרופא לא לוקח אותך ואת הדאגות שלך ברצינות את יכולה להחליף רופא. נכון שחמישה חודשים זה לא נחשב הרבה זמן (מבחינת פוריות אני מתכוונת, נפשית קשה מאד לחכות) אבל מן הסתם את רוצה לדעת שהכל בסדר ואם הוא לא רציני אין מה להתעכב אתו. את יכולה תמיד לבקש הפניה לרופא פוריות ולהתייעץ. למחזור של 36 יום, ביוץ ביום 22 זה לגמרי בסדר, זה עדיין באיזור ארבעה עשר יום של שלב לוטאלי (בין ביוץ למחזור) כך שזה לא מעיד על בעיה בפני עצמו (בעיה ברורה זה שלב לוטאלי של פחות מעשרה ימים, ובין 10 ל-14 זה גבולי). מתי היו הביוצים שלך בעבר, האם את יודעת? כך שדעתי היא שמהנתונים שנתת עד עכשיו לא עלתה בעיה אבל גם אין לך את כל הנתונים כי לא עשית בדיקות הורמונליות וגם ברור שאת לא רגועה, אז למה לחכות? ניובה

galirony1

New member
ביוצים קודמים

היי, הביוצים הקודמים לפני הגרידה היו ביום ה-16-17-18 והמחזור היה מגיע ביום ה-31 לכל היותר. אני אצל הרופא הזה בקרוב ואם אני אראה שהוא לא רציני ולא נותן לי את כל הבדיקות אז אני אעבור ממנו לרופא אחר. אני לא רגועה כי אני כבר ממש רוצה להיכנס להיריון... תודה רבה על כל העצות. אני אעדכן בקרוב.

מקוםבלב

New member
בוקר טוב לך,

לפעמים לוקח זמן לאחר גרידה להיכנס להריון. כדאי ללכת ולהתייעץ עם הרופא שלך ואולי לבדוק יותר לעומק. כמה זמן לקח עד שנכנסת להריון בפעם הקודמת? אולי כדאי לעשות היסטורוסקופיה אבחנתית בכדי לראות אם יש בעיה במבנה הרחם , וצילום רחם. האם עשית פרופיל הורמונלי ומעקב הורמונלי במקביל למעקב הזקיקים? חשוב שתלכי לרופא פוריות. מאחלת שההריון המיוחל יגיע בקרוב. יום נעים.

galirony1

New member
בוקר טוב

בפעם הקודמת נכנסתי אחרי 3 נסיונות. הפעם לא עשיתי פרופיל הורמונלי, רק אולטרסאונד לבדיקת גודל הזקיק, שגם היה מאוד מוזר, ביום ה-22 למחזור, הגיע הזקיק לגודל 22. והוא גדל בקצב יחסית איטי ולא עקבי.

למעלה