לא מצליחה לבחור עו"ד...

לא מצליחה לבחור עו"ד...

שלום,
אני חיה בנפרד מבעלי מזה שנה וחצי בשכירות והוא נשאר בבית הפרטי שלנו. יש לציין שהילדים איתי ואני מגדלת אותם לבד לגמרי. אחרי התקופה הזאת שלמדתי להסתדר לבד הגעתי להחלטה שאני רוצה להתגרש אבל אני חא מצליחה לבחור עו''ד...
יש ככ הרבה ולא מכירה גרושים או גרושות כדי שימליצו לי. הייתי אצל של 2 עו"ד שבחרתי אותם כי הם גרים באיזור מגוריי כרגע. לא שמעתי עליהם דברים רעים וגם לא המלצות.
האחד ביקש שאמציא חשבון עוש והסביר שיש לנסות לברר כמה רכוש יש ושיש דרכים והשני ביקש שאעשה רשימה של מה שיש לנו בבית הפרטי כולל איזה כלי תחבורה יש לו (כי יש לו כמה).
אני נלחצת ויוצאת מבולבלת ולא זוכרת מה דיברו איתי..
הם יכולים לקבוע את המשך העתיד שלי ושל הילדים והעוד חייב שיהיה טוב ולא כזה שמעביר הלאה כדי להתקדם...
בקיצור מבולבלת ולא זוכרת מה עוד נתבקשתי..
מפחדת לגרום לעצמי נזק עם עוד מעפן (סליחה)
בבקשה את עצתכם,
איך בוחרים?
מה לשאול?
מה לדרוש?
מה לברר?
תודה מראש

איך לבחור עורך דין לגירושין

שלום רב,
הבלבול והלחץ מאוד ניכרים ממה שכתבת ואני בהחלט יכול להבין ולהזדהות. את צודקת שזו בחירה חשובה מאוד - חשוב לבחור את עורך הדין הנכון והמתאים לך.
זו נקודה שאני רוצה להדגיש: תהליך הגירושין הוא אחד ממעברי החיים החשובים ולפעמים גם הקשים שאדם יכול לעבור. מעבר לרמה המקצועית של עורך הדין ולניסיון שלו, חשוב מאוד שיהיה לך חיבור ברמה האישית עם עורך הדין, שהוא יהיה מישהו שזמין עבורך, שקשוב למצוקות ולפחדים שלך ושיכול לשמש גם כמשענת ברמה האישית.
אני רואה את תפקידי כעורך דין שמייצג בהליכי גירושין לא רק במתן הייעוץ המשפטי הנכון והשגת תוצאות טובות בבית המשפט, אלא גם ואולי בראש ובראשונה לדאוג לכך שהלקוחות שלי יהיו מועצמים - גם תוך כדי התהליך וגם לאחריו.
אז זה הדבר הראשון בתשובה לשאלה איך בוחרים: מוודאים שיש כימיה עם עורך הדין, שהוא מקשיב לך, מתקשר איתך בגובה העיניים ומסוגל לתמוך בך. את תצטרכי את זה בהמשך התהליך. אין תחליף להתרשמות האישית שלך - האם עורך הדין מעורר בך אמון? האם את מרגישה שאת יכולה לסמוך עליו ושאת בידיים טובות?
נקודה נוספת: זה צריך להיות עורך דין שתחום עיסוקי העיקרי הוא דיני משפחה ולא מישהו שעושה הכל מהכל. רצוי שיהיה מישהו עם ניסיון וותק בתחום ולא מישהו ש- ״מתגלח״ עלייך.
את לא צריכה להתבייש לשאול את עורך הדין מה הניסיון שלו, כמה שנים הוא בתחום, ולבקש המלצות מלקחות קודמים.
נקודה חשובה היא שכר הטרחה שעורך הדין דורש. ההמלצה היא לא ״להסתכל דרך הגרוש״. השוק מוצף ויש המון עורכי דין. טווח המחירים רחב. קחי בחשבון שאלו שמציעים לך מחירי רצפה והם זולים במיוחד, הם בדרך כלל חסרי הניסיון. כמו שאנחנו יודעים מתחומים אחרים בחיים, זול עלול לעלות ביוקר. זה לא אומר שכמה שיותר יקר בהכרח יותר טוב, אבל בגדול הטובים לוקחים מחיר גבוה יותר מאשר הפחות טובים. הכל כמובן גם תלוי ביכולת הכלכלית שלך, אבל תחשבי על זה כמו על טיפול רפואי להבדיל. אם את חייבת לעבור טיפול רפואי שלא מכוסה ע״י קופ״ח, כלומר באופן פרטי, היית מעדיפה לבחור רופא לפי האיכות שלו ואם הוא יותר יקר, להפוך עולמות כדי להיות מסוגלת לממן אותו, במקום להתפשר על מישהו שיעשה עבודה פחות טובה שעם התוצאות שלה את תצטרכי לחיות בשארית החיים.
שוב, גירושין זה מעבר חיים קריטי שמשפיע לטובה או לרעה גם עלייך וגם על כל המשפחה ובמיוחד הילדים. את רוצה שמי שיעשה את ״הניתוח״ הזה, יעשה אותו טוב וטוב עולה כסף.
מה לדרוש מעורך הדין? קודם כל שקיפות ובהירות. שיהיה ברור בדיוק מה היקף הייצוג, מה הוא מתחייב לעשות עבורך וכמה כל דבר יעלה לך. שיהיה הסכם שכר טרחה פשוט וברור שאת מבינה לחלוטין. כמו כן שיסביר לך בדיוק מה התהליך, מה הולך לקרות ומתי, מה הסיכויים והסיכונים והאפשרויות השונות שעומדות בפנייך ויסביר הכל בשפת בני אנוש פשוטה ולא במילים גבוהות של שפה משפטית. שנית, שיתן לך תשובות לכל מה שמטריד אותך. שלישית, שיהיה זמין בשבילך מתי שתצטרכי ויהיה מסוגל להכיל אותך ברמה הרגשית ולא לתת לך תחושה שאת מטרידה אותו בכל פעם שאת מתקשרת. רביעית, שיהיה רגיש וידע לראות את התמונה המשפחתית הכוללת ולא רק להתייחס אלייך כאל עוד ״קייס״. חמישית, שיבהיר לך מה בדיוק הוא צריך ממך כדי שתוכלי לסייע לו באופן יעיל לעזור לך. עורך הדין צריך ממך מידע ושיתוף פעולה. אני נוהג לתת ללקוחות שלי רשימת מסמכים שאני צריך, טופס איסוף מידע שאני צריך, הכל באופן כתוב כדי שזה יהיה ברור ולא תצטרכי לסמוך על הזיכרון שממילא לא מתפקד הכי טוב כשאת לחוצה.

כלל אצבע - אם יצאת מפגישה עם עורך דין כשאת מבולבלת, לא זוכרת מה את צריכה לעשות ובחוסר ודאות או חוסר בטחון, כנראה שזה לא עורך הדין שמתאים לך.

הרחבתי וכתבתי תשובה ארוכה בכוונה, מכיוון שאני חושב שהשאלות שאת מעלה קריטיות וחשובות ונוגעות להרבה מאוד אנשים.

השאלה היא אם הוא מתכוון להילחם בך או שתסגרו בטוב

אנחנו התגרשנו לאחר שעורכת הדין שלה שיכנעה אותה שאין טעם לפתוח במלחמה
וסיכמנו שהיא תייצג את שנינו בהליך ויצא לנו טוב וזול
המשרד שלה בנתניה אם זה רלוונטי

למעלה