לא מזדהה בשמי, אבל....

מצב
הנושא נעול.
לא מזדהה בשמי, אבל....

לא מזדהה בשמי, אבל....
כגולש ותיק בפורום, הייתי מבקש שתקראו את מה שכתבתי פה. אשמח לתגובותיכם.

אוהד11

New member
מה עוד יש להגיד אחרי דברים כאלה ?

מילים כדורבנות.
מה עוד יש להגיד אחרי דברים כאלה ?
חבל שקצין הבטיחות של משרד התחבורה אינו נכנס לפורום, וחבל שבגלל תאוות בצע בעלי החברה מוכנים לעבור על החוק ולסכן את הנהגים ואת הנוסעים ברכב ומחוץ לו.

כן.....אכיפה!!!!

לא מזדהה בשמי, אבל....
כן.....אכיפה!!!!
נמאס לי לחזור על המנטרה הזאת כמו שנמאס לכם לשמוע אותה, אבל המציאות העצובה בה אנו חיים מותירה אותנו ללא ברירה. אי-אפשר ל"האשים את הש"ג" ולהפיל את כל הנטל הכבד הזה על כתפי הנהג המסכן. אם יש מקרים כאלה של חריגות בשעות עבודה של נהגים על הסיכונים החמורים הכרוכים בכך, אין זה אלא מחדל נוראי של משרד התחבורה והמשטרה, שלא דאגו לפקח בצורה מועילה על חברות ההסעות. אולי נציג הפורום (וגם פורום "תאונות דרכים") יכול לעניין איזה ח"כ או קבוצה של ח"כים בנושא, וגם לפנות ישירות למבקר המדינה? מה עושים כדי לדרבן את האחראים לטפל בדברים עליהם הם אמונים?

צחקן

New member
בושה. וסיפור שלי :

לא מזדהה בשמי, אבל....
בושה. וסיפור שלי :
ב"ה היתי צריך לנסוע לאינשהוא בנסיעה מאורגנת. הגעתי והתיצבתי באיפה שהיתי אמור לחכות להסעה, והנה :מגיע אטובוס מרכב IRZAR. אנחנו מברים שכולם באוטובוס והנה: מחניק באטובוס. המזגן לא עובד ואת החלונות אי אפשר לפתוח. לאחר מעבר באטובוס גיליתי : לא מעטו קומבינות לא מעט דברים לא בטיחותיים ועוד ועוד. לא זכור לישמה של החברהב, אבל זו בושה !!!. החברה פשוט לא אחראית. האטובוס נראה מבחוץ יפה וחדש, ואפשר לפרסם ש "הנסיעה באטובוסים יפים (מבחוץ) וממוזגים (עם מזגן, לא משנה שהוא לא עובד).זה על החברות הפרטיות. אבל לא כולם ככה. לפני שאתם שוכרים חברה תגידו שאתם רוצים לראות את חלק מהצי. רק לאחר שראיתם שהתחזוקה טובה, תזמינו. לא לפני!.

אני מזועזע

לא מזדהה בשמי, אבל....
אני מזועזע
ומאוד שמח שהחלטת לפרסם את זה לפחות בצורה כזו. אולי יש אפשרות לשלוח גם למערכות העיתונים, או שזה מחייב חשיפת פרטים אישיים כמו שם החברה? מה אומר החוק לגבי מקרים כאלו? על מי תהיה האחריות במקרה של תאונה, חס ושלום? איתי

ארזS

New member
איתי נגעת במשהו חשוב

אני מזועזע
ומאוד שמח שהחלטת לפרסם את זה לפחות בצורה כזו. אולי יש אפשרות לשלוח גם למערכות העיתונים, או שזה מחייב חשיפת פרטים אישיים כמו שם החברה? מה אומר החוק לגבי מקרים כאלו? על מי תהיה האחריות במקרה של תאונה, חס ושלום? איתי
איתי נגעת במשהו חשוב
במקרה של תאונה חס וחלילה האשם יהיה הנהג !

עוד רעיון - מבחן בתי משפט

איתי נגעת במשהו חשוב
במקרה של תאונה חס וחלילה האשם יהיה הנהג !
עוד רעיון - מבחן בתי משפט
איני מכיר את פרטי החוקים, אבל אם יקרה חו"ח שנהג יואשם בפרשה כזאת, יש לדאוג שעורך-דין המתמחה בתחום הזה ייצג אותו ויפעל לצירוף מעסיקו לצד הנתבע. כמו-כן אותו עו"ד יכול לשקול פניה לבג"ץ במסגרת "TEST CASE" נגד משרד התחבורה והמשטרה על הטרדה והיטפלות בלתי הוגנת לנהג, שאילו "סירב פקודה" - גם אם זו בלתי-חוקית בעליל - היה מסכן את מקור פרנסתו. אולי לבתי משפט יש אפשרות להתחשב במצבו העדין של הנהג? תכלס - אם יש בין חברי הפורום מישהו עם קשר לעו"ד כזה, אפשר לגייס אותו לנושא? ואני מציע שנהג חבר בפורום, אם יוגש נגדו כתב אשמה כאמור, יוזמן להודיע על זה בפורום או לשלוח הודעה למנהל הפורום, כדי לארגן עזרה משפטית. אולי זה יגרום לכך שישופר פיקוח המשטרה ומשרד התחבורה על חברות ההסעות, לנהגים תהיה הגנה טובה יותר מפני פיטורים לא הוגנים, ובטיחות הנוסעים תישמר יותר טוב...

כמורה-דרך אני לא מסכים

לא מזדהה בשמי, אבל....
כמורה-דרך אני לא מסכים
לא מסכים שהנהג ינהג מעבר ל-12 השעות. אני מודיע לאחראי על הטיול, שאם יצאנו בשעה 0700 לטיול, סיום הנסיעה בנקודת הפיזור יהיה בשעה 1900, לא מוצא חן בעיניו? אני פונה לסוכן ומדווח לו. כמו כן אני אוסר לעמוד או לרקוד בנסיעה, אני לא מרשה לנהג להתעסק ברדיו בעת הנהיגה ובוודאי לא מרשה לאיש להפריע לו, אם מתעקשים להפריע לו עם קלטות וכו, סוגר את הרדיו. אחרי נסיון של שנתיים עם בתי ספר, גם אם ישלמו לי סכומי-עתק, לא אדריך בשום אופן ילדים.

מאיר, אתה מחזק את טענתי

כמורה-דרך אני לא מסכים
לא מסכים שהנהג ינהג מעבר ל-12 השעות. אני מודיע לאחראי על הטיול, שאם יצאנו בשעה 0700 לטיול, סיום הנסיעה בנקודת הפיזור יהיה בשעה 1900, לא מוצא חן בעיניו? אני פונה לסוכן ומדווח לו. כמו כן אני אוסר לעמוד או לרקוד בנסיעה, אני לא מרשה לנהג להתעסק ברדיו בעת הנהיגה ובוודאי לא מרשה לאיש להפריע לו, אם מתעקשים להפריע לו עם קלטות וכו, סוגר את הרדיו. אחרי נסיון של שנתיים עם בתי ספר, גם אם ישלמו לי סכומי-עתק, לא אדריך בשום אופן ילדים.
מאיר, אתה מחזק את טענתי
שלא ייתכן שכל האחראיות למקרים קשים אלה תהיה על הנהג. כל מי שקשור להסעות וטיולים - מורי דרך ומדריכים, מנהלי חברות הסעות וכו' - חייבים להיות מודעים לתקנות ולסכנות. אבל מעל לכל, הגופים הממלכתיים לא יכולים להתעלם ולהתנער ולצפות שחברה מסחרית תקיים חוקים מטוב ליבה בלי פיקוח מסודר!

tzvika pick

New member
איך זה הגיע לכאן? ../images/Emo93.gif

עפ"י האתר של אגד
קו 412 וקו 434 מגיעים מעפולה לבית-שאן. האוטובוס הראשון יוצא ב5:30, השני ב6:10.
איך זה הגיע לכאן?

מצב
הנושא נעול.
למעלה