לא יודעת אם זה המקום לשאול

מצב
הנושא נעול.

homamma

New member

אני אחרי לידה ורוצה להתפטר מהעבודה כדי להיות עם הקטנה בבית עד גיל שנה לפחות. אני בונה על פיצויי הפיטורין ואבטלה שיחזיקו אותי כמה חודשים אבל מה לגבי הבטחת הכנסה? לפי האתר של ביטוח לאומי זכאית לסכום של 1337 ש"ח לחודש גם "אם שיש עמה ילד שטרם מלאו לו שנתיים, לרבות אם במשפחה אומנת". מישהי ניסתה? מקבלת? האם זה אומר שאני אוכל להיות בבית אפילו שנתיים? (בהנחה כמובן שאסכים לחיות מסכום של 1,300 ש"ח בחודש). יש לציין שבעלי מרוויח 7,500 שזה כביכול ממש לא שכר רעב, האם זה ימנע ממני לקבל הבטחת הכנסה? באתר של ביטוח לאומי לא רשום כלום על שכר של הבעל. גם הרכב רשום על שמו.

שיר ורד

New member
הזכות להבטחת הכנסה נבחנת

אני אחרי לידה ורוצה להתפטר מהעבודה כדי להיות עם הקטנה בבית עד גיל שנה לפחות. אני בונה על פיצויי הפיטורין ואבטלה שיחזיקו אותי כמה חודשים אבל מה לגבי הבטחת הכנסה? לפי האתר של ביטוח לאומי זכאית לסכום של 1337 ש"ח לחודש גם "אם שיש עמה ילד שטרם מלאו לו שנתיים, לרבות אם במשפחה אומנת". מישהי ניסתה? מקבלת? האם זה אומר שאני אוכל להיות בבית אפילו שנתיים? (בהנחה כמובן שאסכים לחיות מסכום של 1,300 ש"ח בחודש). יש לציין שבעלי מרוויח 7,500 שזה כביכול ממש לא שכר רעב, האם זה ימנע ממני לקבל הבטחת הכנסה? באתר של ביטוח לאומי לא רשום כלום על שכר של הבעל. גם הרכב רשום על שמו.
הזכות להבטחת הכנסה נבחנת
על פי ההכנסה המשותפת של התא המשפחתי (כולל ילדים עד גיל 18), מי שבבעלותו רכב לא זכאי להבטחת הכנסה בכלל. (מחשיבים את הרכב שברשותו בגובה הבטחת ההכנסה שהיתה מגיע לו אלמלי היה רכב ברשותו). סעיף 4 (א) בחוק הבטחת הכנסה קובע: (א) הזכאות לגימלה של כל אחד מבני זוג מותנית בכך שמתקיימים גם בבן זוגו תנאי הזכאות לפי סעיף 2. סעיף 11 בחוק קובע מי שיש לו בן זוג, תהיה הכנסתו לענין חוק זה צירוף הכנסתו והכנסת בן זוגו, זולת אם השר קבע אחרת בתקנות ובתנאים שקבע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה