לא ידעתי שגם אני אצטרך יעוץ - אז ככה.

• פותח הנושא reko
  • פורסם בתאריך

reko

New member
לא ידעתי שגם אני אצטרך יעוץ - אז ככה.../images/Emo4.gif

הכרתי כאן מישהי בפורום, ואחרי התכתבויות והחלפת תמונות, היא ואני מתכננים פגישה. אבל מי שהסתכל בחתימה שלי, יודע שאני לא אוהב בחורות שמעשנות. זה דוחה אותי, ומגעיל לי את הנשמה. מצד אחד אני לא רוצה לשאול אותה אם היא מעשנת כי כבר קבענו פגישה. אם אגלה שהיא מעשנת, אברח באמצע הפגישה.
מה לעשות עיזרו לי. תודה

aaronc76

New member
כמה עצות...

א. תתחיל לעשן. ב. תתחיל לסבול מעשנות. ג. תשנה את הנשמה שלך. ד. שאל אותה אם היא מעשנת.

אופס

אם היא תדליק סיגריה באמצע הדייט וזה לא ימצא חן בעינייך אתה יכול להגיד לה שזה לא מה שאתה מחפש . הם היא תכבה ולא תעשן על ידך ..... כל עוד אתם נפגשים.... אז מ ה הבעיה?

אנשים מעשנים

זה בכלל פוי אבל אנשים שלא מעשנים שחושבים ככה על אנשים שמעשנים לא יודעים מה הריח של אנשים מעשנים וזה בדרך כלל בושם של קרולינה הררה

reko

New member
מכל התגובות כאן בינתיים, הבנתי שכולם מעשנים.

ו - שביל של הילה, אני לא מעוניין בכלל במישהי מעשנת, רק זה חסר לי, ויתרתי על יפהיפיות בגלל עישון. אז ההצעה שלך לא עוזרת לי. אבל תודה בכל זאת.

כולם מעשנים ואתה היחיד שלא?

אני דווקא הבנתי אחרת... בכל מקרה, אם היא מהפורום אז היא ראתה את ההודעה שלך, לא? לזה התכוונת כשכתבת את ההודעה ידעת שהיא תקרא אותה. בכל מקרה, הייתי שואלת הרי אתה לא מתכוון להיות עם מישהי שמעשנת אז מה זה משנה מתי שואלים.

אני חושבת שכיום

עם חוק העישון , ועם העלאת המחירים של הסיגריות הרבה אנשים ונשים הפסיקו לעשן. מה שגם רוב האנשים לא רואים את עצמם ממשיכים לעשן כל החיים אלא רק משתוללים עכשיו עם הרעיון אבל זה משהו חולף נשים שנכנסות להריון , מפסיקות לעשן ואחרי זה כבר לא כולן חוזרות לעשן ואני חושבת שזה דיי נורמאלי לבקש לא לעשן על ידך...

תראי אני מזדהה איתו

זה לא מספיק שהיא לא תעשן לידו. גם אם היא מענשת לפני או אחרי, או בין לבין מקלחת/צחצוח שיניים, היא תסריח. לבקר בבית של אחת כזו זה להכנס למאפרה שהגדילו פי 100. שלא לדבר על קיצור תוחלת החיים ותחלואות שנלוות עם הזמן להרגל המגונה הזה שפוגעות בריאותית. ואם הקשר יתקדם ביניהם מה אז? לחיות עם אדם מעשן זה בלתי אפשרי. מה, היא תתקלח אחרי כל סיגריה ותצחצח שיניים? אבל שוב, גם אם היא תצליח לא להיות מסריחה בכלל, לשמור על ציפורניים ושיניים שלא יהיו צהובים (איך עושים את זה בכלל) עדיין היא דופקת את הבריאות שלה במתכוון. זה ממש לא דומה למשהו שקורה למישהו באמצע החיים כמו דריסה או מחלה, כי כאן זה בכוונה תחילה. מה גם, שאני לא ממש קונה את העניין הזה של אופנה חולפת. סיגריה זו התמכרות, זה לא משהו שאפשר להחליט שמפסיקים ולעמוד בזה מיד. זה לא קורה אצל 99.9% מאוכלוסיית המעשנים. ולחכות שאישה תהיה בהריון ותפסיק לעשן ובכן.. זה לא ממש מציאותי והוא לא נמצא בעונש שהוא צריך לעמוד מהצד ולחכות לזה. בקיצור, אני כמוהו, מעשנים נפסלים אצלי על הסף ואין מה לעשות. סביבה ירוקה בשבילי,

תקשיבי הצלחתי להיגמל תוך כמה ימים

בלי כל מיני מכונים ובלי כל מיני מדבקות וכדורים , מבחינתי לפי הנסיון שלי, זה עניין של החלטה. החלטה להפסיק , החלטה לבחור בחיים ולא במוות והחלטה לבחור בהמשכיות ולא בהריגה עצמית איטית. לקח לי זמן להגיע להחלטה הזאת אבל אני מרוצה מהבחירה אני מרוצה מזה שהחלטתי לבחור להמשיך לחיות ולא להרוג את עצמי ועוד לתרום לזה עם הכסף שלי. ואני חושבת שכל בחורה, שרוצה ילדים בראים ורוצה להיות בריאה בשביל לראות את האיש שלה עם הילדים שלה שמחים וחיים את החיים - תבחר להיגמל. מבחינתי זה עניין אופנתי שחולף ברגע שבו מחליטים לבחור בחיים. אני מאמינה בכל אחת, שתחליט להפסיק ואני מאמינה שזה אפשרי, כל עוד יש בן זוג תומך שמאפשר את זה בלי ביקורות צדדיות אלא מתוך אהבה ואכפתיות. אני מאמינה שאפשר אני מאמינה שאסור לפסול על סמך סיגריות , עם זאת אם לא פסלו אותך, מן הראוי שתפסיקי כי החיים שווים יותר מחפיסת סיגריות . זה מבחינתי .

ועל סמך משיכה אפשר לפסול? למה?

אני לא נמשכת לגברים שמעשנים. הריח שלהם דוחה אותי. במה סיגריות שונות למשיכה חיצונית? אני פוסלת על סמך חוסר משיכה ריחנית וחוסר רצון לפגוע בבריאות שלי. יש כאלה שלא אוהבים נמוכות/גבוהות יש כאלה שלא אוהבים שמנות/רזות, למה זה לגיטימי לפסול על בסיס מאפיים חיצוני מסויים ולא על פי הרגל מסויים? ולפסול על בסיס אלימות זה בסדר? במה זה שונה? ככה או ככה אני נפגעת בין אם זו אלימות מוחשית ובין אם זו פגיעה בריאותית עקב הסגריות (שלא לדבר על חוסר היכולת שלי להיות בסביבה של אדם מעשן, אני מרגישה שאני נחנקת). ובנוגע להפסקת עישון, כמו שכתבתי 99.9% לא מסוגלים להפסיק על בסיס החלטה. כ"כ הרבה פעמים בני אדם עושים דברים שהפוכים לגמרי מהרציונל, כך שלהגיד שההבנה כי זה הורג אותך ולבחור בחיים ומוות, לא עובדת אצל הרבה מאוד אנשים, שפשוט לא מצליחים להבין את זה, בין אם בהכחשה ובין אם בהדחקה, כי אחרת אף אחד לא היה מעשן. מבינה? אז זה שהצלחת להפסיק על בסיס החלטה תוך כמה ימים, מגיע לך ח"ח אבל רוב המעשנים הם לא כאלה ולכן אם את הצלחת כך, זה לא אומר שגם אחרים יכולים. ואם גבר יכול לפסול אותי על בסיס חיצוני, אני יכולה לפסול על בסיס של סיגריה, בדיוק כמו שאת תפסלי למשל גבר (אני סתם זורקת פה) שלא מתייחס יפה לאמא שלו. גם על בסיס התנהגות אפשר לפסול וסיגריה, היא בהחלט סוג של התנהגות. או, כמו שתפסלי על סמים. למה על סמים כן ועל סיגריה לא? הקו האדום שלי נמתח לפני הסגירה. זכותי, לא?

זו זכותך כמובן

אבל גם אבא שלי הפסיק על פי החלטה של הרגע להרגע (אחרי שביקר במחלקת אנקולוגיה של חולי סרטן ריאה עם סבא הראשון שלי שהיה חולה בסרטן ריאות, הסבא השני החלים מסרטן ריאות בזכות העובדה שכל יום הוא אכל פחית דבש טהור, שמנת 30 אחוז שומן ושום.... - הרי לך מתכון נגד סרטן ריאות) בכל אופן , על ריח באמת שאני לא יכולה להתכווח איתך היה לי חבר אחרי הצבא שגם עישן וינסטון לייט ואני לא יכולתי להיות איתו. לעומת זאת היה לי חבר אחר, שעישן ואפילו לא הרחתי עליו.... ואני בעצמי הצלחתי להסתיר מבן זוג שלי שלוש שנים שאני מעשנת ... עד שבסוף הפסקתי .... אני אומרת , שריח ודברים כאלה בעזרת המון מיים , ודבש , ושום
מסוגלים לעבור , ואנשים יהיו מאושרים, כי סיגריות מבחינתי לא אומרות אם אדם מתאים לי כן או לא , אבל הרצון שלו לא לעשן או להפסיק לעשן בהחלט מראה על תכונות חזקות של דבקות במטרה....

אבל 2-3 אנשים

הם לא אינדיקציה. אצל רוב האנשים גם אם תשפשפי להם את האמת בפנים, הם ימצאו דרך ליישב את הדיסוננס ולשמור לעצמם את הסיגריות. נכון שסיגריה לא קובעת אם אדם מתאים לי או לא (מבחינת התאמה אופיית) אבל לכל אחד יש קווים אדומים, וזה אחד מהקווים שלי

תראי אין לי מה להגיב לך

אני מסכימה איתך , הרי נגמלתי נכון ? וכן אני מכירה את התירוצי "לא יהיה לי אלצהימר בגלל שאני מעשן"... וואלה , נכון לא מתאים , גם בבחירה שלי של הבני זוג לא בא לי לצאת עם מאפרות , מצד שני, גם ריח של בני אדם שונה מאחד לאחר , ויש כאלה שעליהם מריחים יותר וכאלה שעליהם מריחים פחות וזה תלוי בזמן שבו מעשנים כאלה שמעשנים שנים - זה נכנס להם כבר למחזור הזיעה וזה דוחה ויש כאלה שמעשנים פעם ב... באיזה פאב.... אישית אני מאמינה במידה הטובה לכל דבר, אני לא מעשנת עכשיו אבל אם אני אעשן איי פעם עוד הפעם זה יהיה בטוח משהו חד פעמים פעם בכמה זמן. עכשיו זה מפחיד אותי לחשוב על זה כי אני מפחדת לחזור לעשן חבילה ביום, וכן אני רואה חברים שלי מעשנים אני מתעצבנת וכן הריח מסריח לי , אבל אני רואה את אבא שלי ,, 20 שנים אחרי שהוא הפסיק הוא לא מתגעגע ולא זוכר אפילו איך זה היה ... לפחות ככה הוא טוען , וזה המודל שלי ולשם אני שואפת , אבל אם מישהו היה דוחה איתי דייט בגלל זה , הייתי מבינה, כשעישנתי , התחילו איתי פחות בחורים ..... עכשיו שיש לי חבר ואני לא מעשנת זה בכלל נורא... אבל זה לא להודעה פה

Krishi

New member
אני הפסקתי לעשן בהחלטה של יום

וזה אחרי שעישנתי מכיתה ח' עד שהתגייסתי חבילה כל יום. תאכלס הפסקתי כי 3 חודשים אחרי הגיוס הכספומט בבסיס אכל לי את הכרטיס אשראי כי נגמר לי הכסף. המשכתי לחיות שבועיים על סיגריות של חברים אבל הבנתי שזה לא חיים ויום למחרת הפסקתי. עוד מעט 5 שנים. אמא שלי הפסיקה לעשן בכל אחד מההריונות שהיו לה (אחד איתי ואחד עם אחותי) ועכשיו היא בכלל הפסיקה לעשן כבר כמה שנים. אבא שלי עישן תקופה (קצרה אמנם) והפסיק. יש לי חברים שעישנו תקופות ארוכות מאוד גם כמוני חבילה ביום ואפילו יותר והפסיקו (אמנם להם לקח כמה נסיונות כושלים קודם.. חח) ככה שאני ממש לא חושב שהנתון שלך (שלא ברור לי על מה הוא מבוסס בכלל) ש-99.9% לא מסוגלים להפסיק על בסיס החלטה הוא נכון או קרוב לאמת בכלל.

הנתון שלי

לא מדעי. אני מנסה להמחיש, שהרוב לא יכולים לעשות סוויץ' בראש ולא לעשן יותר, כמו שראית בסביבה שלך, חלק כן הצליחו להגמל על בסיס החלטה בלבד, וחלק לא. גם מה שראית יכול להכנס ל0.01% שנותר אבל זה לא משנה, אני לא באמת יודעת אם מדובר ב99.9% או 90% אבל אכן מדובר ברוב שלא מצליח על בסיס החלטה בלבד להפסיק ולהגיד לי ש"אני הצלחתי" ועוד כמה הצליחו בצורה כזו, זסה לא בהכרח משקף את האוכלוסייה. בכל כלל יש יוצא מן הכלל ולהשליך מעצמנו כלפי החברה, לא תמיד תופס.

Krishi

New member
אני לא אתווכח איתך שהרוב לא יכולים

למרות שאנחנו לא מתבססים פה על שום מחקר ושום נתונים סטטיסטיים אני גם משער שהרוב באמת לא יכולים. פשוט לא הייתי מגזים ומגיע עד ל-99.9% או אפילו 90%....

אני לא מבינה...

מה בדיוק הבעיה לשאול? אם היא מעשנת תגיד שזה מפריע לך מאוד ושאתה מצטער שלא העלית את זה קודם אבל זה לא מתאים לך. אני מבינה שבגלל שקבעת יהיה לך לא נעים לבטל אבל זה הרבה יותר נעים מאשר לברוח באמצע, לא? :)

למעלה