לא בינתחומי ולא המכללה למנהל, אז מה כן?

incognito1980

New member
לא בינתחומי ולא המכללה למנהל, אז מה כן?

שלום לכולם, אני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה, ומעוניינת ללמוד משפטים כדי לעסוק במקצוע. אני עובדת במשרה מלאה, ואיני יכולה או מעוניינת ללמוד בבקרים, אלא בתכנית שמאפשרת לימודי אחר-הצהריים וערב. ידוע לי ששתי המכללות המוזכרות בכותרת הן הטובות ביותר ללימודי משפטים, אך המכללה למנהל אינה מתאימה לי, וטרם הבנתי האם בינתחומי אכן מאפשר לימודי ערב מלאים. במקרה ולא, איך הייתם מדרגים את שאר המכללות? האם יש אחת שבולטת מעל השאר? האם, לדעתכם האישית, יהיה זה רעיון טוב ללמוד באחת המכללות הנותרות, שאינן נחשבות למובילות? מכיוון שאני רוצה למצוא התמחות ולעבוד, חשוב לי לקבל הכשרה שתאפשר לי זאת, ולא רק תעודה לתלות על הקיר. תודה לעונים!

אלמרפאד

New member
תשובה חלקית שכזו

בבינתחומי אין לימודי ערב. אמנם התוכנית הקיימת לבעלי תואר ראשון קודם (מעל ציון מסויים, לא בקיא בתנאי הקבלה המדוייקים) מאפשרת להם/לכם לבנות את מערכת השעות כרצונכם, בהתאם לאילוצי קורסי קדם וכו', כך שעקרונית נוצר הרושם שאפשר לבנות מערכת של לימודי אחה"צ-ערב. מעשית זה בלתי אפשרי. רוב מוחלט של קורסי החובה כוללים גם שיעורים/תרגולים בשעות הבוקר/צהריים מוקדמות. ומכיוון שיש חובת נוכחות (תקנונית, שלא תמיד נאכפת) אז זה נהיה בלתי אפשרי עוד יותר. דעתי היא שאם את מעוניינת ללמוד משפטים כדי לעסוק במקצוע, ואין לך קשרים מקדמיים שיוכלו לסייע לך בעתיד במציאות התמחות ועבודה כעורכת דין, אז הפשרה בללמוד בכל מוסד אחר שאיננו מהמובילים (מבלי להיכנס כלל לנושא הזה) היא סיכון מסויים, יש שיאמרו סיכון גדול. כמובן שיש לכך חריגים, ויש עורכי דין מצויינים ומצליחים שלא למדו במוסד בעל שם, ומנגד ישנם בוגרים של מוסדות נחשבים שנתקלו בבעיות בהמשך. אך אני סבור שמבחינתך שנקודת ההתחלה צריכה להיות המקסימום שאת מסוגלת אליו. אם את לא יכולה להתפשר על שעות לימוד (ואני חס וחלילה לא בא לבקר את הפשרה הזו) ואת החלטית לגבי רצונך ללמוד משפטים, או אז בחרי במוסד האקדמי שיתאים לך ביותר בהתאם לאילוצים שלך, ותשאפי לבלוט ולהצטיין.

B L I M P

New member
אז ככה

אני אומנם כן מאמינה, משיקולים וידיעות כאלו ואחרים, שההכשרה האקדמית במכללה היא פחות טובה, ושבממוצע החומר האנושי שיהיה איתך יהיה פחות טוב, אבל לדעתי במקרה שלך זה לא כ"כ קריטי. ראשית, כי חשיבות רבה נודעת לשם של המקום בעיקר כי רובנו חסרי נסיון והשכלה ואין לנו שום דבר למנף את עצמנו חוץ מציון והשם של מוסד הלימודים. זה פחות בעיה אצלך היות וכבר יש לך תואר ונסיון תעסוקתי לזקוף לזכותך. שנית, כי פשוט אין לך ברירה. לעבוד משרה מלאה וללמוד משפטים במקום "נחשב" שמקיים רק לימודי בוקר יהיה כמעט בלתי אפשרי – הלימודים עמוסים והצפיות גבוהות. שלישית, מבחינת הפרקטיקה, אין חשיבות יתרה להכשרה שתקבלי בלימודים. אומנם כהכשרה כללית בעולם המשפט + הרגלי מחקר משפטי התואר נותן הרבה, אבל הפרקטיקה זה לא ממש זה. ככה שגם באספקט הזה אין לך מה לדאוג. לדעתי – לכי לכל מכללה שנוחה לך מבחינת מיקום, מערכת שעות ושמוכנה לתת לך כמה שיותר מלגות. דיסקליימר – יתכן וכן יש דירוג גם בין שאר המכללות. אינני מכירה אותו. ולטעמי הוא גם לא ממש רלוונטי.

poker man1

New member
האמת?

לא רוצה להיכנס למקומות שלא צריך להיכנס אליהם,אבל אם את רוצה לעסוק במשפטים וזה חשוב לך להצליח,כדאי שתשקיעי בלימודים ולא בעבודה במשרה מלאה. לא יקרה כלום אם תתפשרי ותעבדי במשרה חלקית כמו רוב הסטודנטים במשך 3.5 שנים אבל תלמדי במקום יוקרתי וככה תבטיחי את עתידך,או כמו שאומרים "אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה",בטח במצב הקיים בשוק ובטח כשיש לך אפשרות פרקטית להתקבל למקום יותר יוקרתי.

למעלה