לאנשי חדר הכושר בפורום- יש לי שאלה!

venus20

New member
לאנשי חדר הכושר בפורום- יש לי שאלה!

אתם מגיעים וישר מתחילים עם הפעילות האירובית? או שעדיף קודם עם המתיחות?אני פשוט לא מבינה איפה יש שם מקום לעשות חימום... פעם שהלכתי לחדר כושר והייתי רצה 20 דקות על ההליכון הייתי יורדת וישר מרגישה איך כל השרירים שלי מתכווצים.... אז איך עושים את זה בהדרגתיות? ועוד שאלה- איזה מכשיר הכי אפקטיבי מבחינת שריפת קלוריות? (אופניים/רחפן/הליכון) ומה אתם עושים בשביל לא להשתעמם למוות? צופים בטלביזיה? חושבים על משהו? אהה ועוד שאלה, אתם חושבים שעדיף לעשות את הספנינג במקום החדר כושר? הבנתי שזה משהו קטלני ביותר!!! ששורפים שם המון ושזה יותר כיף. אז אשמח לשמוע תגובות!

תשובות

1. אפשר ורצוי להתחיל עם מתיחות, ואפשר להתחיל עם חימום בקצב איטי יחסית שהולך ומתגבר. לא להתחיל ב"בום". תלכי 10 דקות ואז תתחילי לרוץ. 2. כל מכשיר הוא אפקטיבי מבחינת קלוריות כיוון שאת יכולה לעבוד בכל מכשיר בעצימות שונה. 3. לי יש נגן MP3 עם שירים שאני אוהבת. 4. ספינינג זה מצוין - לפעילות אירובית בלבד. זה מחזק המון את הארבע ראשי והתאומנים וכו' אבל פלג הגוף העליון מתפספס לדעתי... אפשר לעשות ספינינג בשילוב תרגילי כוח. אגב - בספינינג לא שורפים 1,000 קלוריות לשעה, זה מיתוס מארץ המיתוסים. שורפים שם בדיוק כמו בכל פעילות אירובית.

venus20

New member
לגבי הספינינג......

מה זאת אומרת שהגוף העליון מתפספס? אמרת שפעילות אירובית תורמת לשריפצ קלוריות באופן כללי ושאי אפשר להוריד ממקום מסוים..... פשוט מה שלי חשוב מאוד זה הבטן.........אז השאלה היא אם זה יעיל לבטן

מבחינת שרירים!

תביאי בחשבון שאם את עושה פעילות אירובית בלבד את מורידה מסת שומן והרבה, אבל גם הרבה מסת שריר. עבודת כוח מונעת ממסת השריר לרדת, אומנם יורדים פחות ק"ג אבל אלה ק"ג של שומן בלבד! את הק"ג של השריר צריך להשאיר! הם מוצקים יפים ומייצבים את הגוף. תשלבי ספינינג עם עבודת כוח על השרירים!

דברים לעשות בחדר כושר../images/Emo41.gif

כדי לא להשתעמם אני לפעמים מסתכלת בטלוויזיה תוך כדי פעילות, אבל הכי כיף לדעתי זה פשוט לחשוב על כל מה שעובר עלייך, לארגן את המחשבות בראש.. זה בעצם הזמן היחיד ביום שאת יכולה ממש להקדיש לזה. הרי בדר"כ אנשים לא מפנים שעה ביום בשביל *לחשוב* וזה נורא נורא כיף... תהני

bumpymus

New member
לא קשור לחדר כושר...

אני ממליץ בחום על רכישת אופניים.... 1. בתוך עיר כמו תל אביב, זה הכלי התחברוה הכי מהיר שיש (יותר מאוטובוס ומכונית) ואני גם גר ברחובות שזה גם נכון. 2. לא שווה לקחת את האוטו כאשר את נוסעת לבד או לחדר כושר, את לא מקבלת אימון אירובי ככה ואת תופסת שטח של כמה מטרים טובים, שתורם מאוד למצב הפקקים בתל אביב ואיכות הסביבה.. 3. לדעתי רכיבה על אופניים אמיתיים היא יותר מעניינת ומרתקת מרכיבה על אופניים בחדר כושר. 4. הנסיעה מאוד מרגיעה, מרגישים את כל האוויר הצח, זה גם פעילות ספורטיבית וגם כייף.

למעלה