לאנשים בעלי הוט ואחרים...

j o n a

New member
לאנשים בעלי הוט ואחרים...

בקרוב עומדת לעלות תוכנית על ההשפעות השליליות של הסרוקסט בערוץ 8 בכבלים...אנוכי בעיקרון רצפיתי בפרומו בו הראו אדם המספר שכיבה על עצמו סיגריות ועוד סיפור על אדם שרצח את אשתוץץץדיי הפחיד אותי למען האמת בהתאם לעובדע כי ענני נוטל עתרופע בגירסת עכחול-לבן שלע...שווע צפייע לטעמי... ג'ונע! עופוידרסען!

.אחת

New member
זה נושא שנידון כבר כמה שנים

הוכחות לקיום הקשר בין תרופות למעשים של פגיעה עצמית/ פגיעה באחרים טרם נמצאו, וספק אם ימצאו. יש בני אדם שפוגעים בעצמם ורוצחים את נשותיהם משחר הימים, ללא שום קשר לתרופות. יש בני אדם שהסיבה שהם מקבלים תרופות זה בגלל שהם פוגעים בעצמם/ עשוים להיות מסוכנים לסביבה. אם בן אדם מכבה על עצמו סיגריות או חותך את עצמו או פוגע באחרים איך אפשר לדעת שזו השפעת התרופה, ולא התוצאה של אי השפעה של התרופה? לדעתי אין סיבה לפחד מהתרופות מהSSRI. ההמלצה כיום היא להיות בפיקוח כשלוקחים את התרופות. כל עוד נמצאים בפיקוח, אז גם אם יש תופעות לואי מכל סוג, אפשר ללכת ולהחליף, או לשאול מתי זה יעבור.

אבישיבא

New member
מבין אותך....

כן גם אני מכיר את התחום והמחלוקת הללו אבל ממה שלמדתי , (סטודנט לפסיכולוגיה) יש סברה שהתקפים פסיכוטיים אנטיסוצאליים כאילו מתרחשים במקרה של איבחון לא נכון שהחולה סובל ממצב יותר קשה כמו לדוגמא סכיזופרניה פרנואידית שזו בכלל הפרעה של קולטני הדופאמין במוח ולא הסרוטונין וכתוצאה מכך שהסרוקסט מוריד את רמת החרדה שמתלווה להפרעה הזו שגם כן כוללת חרדות אז יש לאדם פתאום את "האומץ" לבצע את המעשה הנוראי הזה בגלל שהפעם אין לו/ה את רמת החרדה המספקת לגרום לו/ה להישאר מוגבלים למחשבות שלהם. אבל באנשים שסובלים מאוסידי והפרעות קרובות חשוב להבין שאילו הן לרוב נירוזות ולא פסיכוזות כלומר אין נזק מוחשי כלשהו במבנה של המוח והתפקוד שלו אלא יותר ברמה הכימית של הניורונים (ולחשוב שנכנסתי לאוניברסיטה אדם רגיל , תראה מה עשו לי שם גיוועלד) והתקשורת בינהם ולכן הסרוקסט יעיל כי הוא מגרה את המוח ליצר יותר ניורוטרנסמיטורים כימיים ואילו במקרה של פסיכוזות כבר יש לרוב שינוי מבני במוח וכתוצאה מכך אתה יכול להבין שהפעם ההקשרים או היכולת האסוציאטיבית של חלק מסויים או לפעמים כל המוח הינה פגועה ולכן אתה לא יכול לצפות ממנה לתפקוד נורמלי , המצב הזה לרוב בא לידי ביטוי בחשיבה לא קוהורנטית דהיינו לא צלולה ומבולבלת. רוצה לשמוע מה דעתך , אבישי

zaza2004

New member
סרוקסט וגמילה ממנו

.סטודנט יקר האם קשה להגמל מסרוקס?? קראתי מאמר ב y-net על השפעת הסרוקסט על נוער מחקר שנעשה באנגליה שם אסרו על השימוש לנוער האם יש לך מידע נוסף אודה לך מאד הסבר שלך היה מקצועי -תודה

אבישיבא

New member
תודה לך

אממ אני לא בטוח לגבי המחקר הספציפי הזה (מכיוון שמעולם לא נתקלתי בו עדיין) אבל אין שום סיכון לתלות שאני לפחות יודע עליה בקשר לסרוקסט אבל כדיי להיות בטוחה כדאי לך לשאול פסיכיאטר או פרמקולוג אחד משניהם בטוח ידע אולי כדאי שתבדקי את זה עם ד"ר ריצארד אורינג הפסיכולוג של הפורום הנה הלינק אליו http://www.tapuz.co.il/pcards/showcard.asp?forumuserid=78512 אבישי

הילההיל

New member
אני לקחתי סרוקסט...

תקופה די ארוכה ולא הייתה לי בעיה להגמל ממנה, כמובן שאסור להפסיק בבת אחת, אבל תוך שבועיים בערך כבר הפסקתי לקחת ללא תופעות לוואי. הילה

eldorado

New member
כשאתם אומרים סרוקסט...

אתם מתכוונים גם למשפחה המורחבת שלו כמו לוסטראל? אגב אני משתמש בלוסטראל והולך לבקש מהפסיכיאטר שלי ביום ראשון לחזור לסקרוקסט (פקסט). לא מאמין כל כך למסקנות בקשר לסכנות שמפרסמים. ומה עם כל הדפוקים שרצחו את הנשים שלהם ולא לקחו סרוקסט??? העו"ד שלו "מצא" משהו להאשים... זה ממש אבסורד התירוצים שמוצאים. הוא רצח את אשתו, לא הסרוקסט.

noah000

New member
מסכימה איתך לחלוטין...

אנשים ישתמשו בכל הבא ליד כשהם עומדים בפני בית משפט, ותרופות פסיכיאטריות מאז ומתמיד נתפסו בציבור כמשהו שהופך את הבן אדם לאיזה יצור חסר בינה וחסר שליטה עצמית שמי יודע מה הוא יכול לעשות... אז כמובן שיעשו שימוש בזה בתקווה שהמיתוס ישחק לטובתם. לא שחסרות תרופות "מפילות" שמוחקות את הבן אדם כשהוא תחת השפעתן, לא שחסרים מי שיודעים לעשות בהן שימוש כדי להשיג "שקט תעשייתי" (בבתי חולים למשל), אבל יש הבדל עצום בין תרופות כאלה לבין האנטי דכאוניים והאנטי חרדתיים הנפוצים כמו פרוזק וסרוקסט ואחרים... וגם בתרופות ה"מוחקות" והחזקות, לא זכור לי שהוכח אי פעם קשר סיבתי לאלימות. אם כבר, זה חונק את הבן אדם, לא נותן לו כוחות או רעיונות רצחניים. כל זה לא אומר שאין קבוצות שיכולות להיות מושפעות לרעה מתרופות שבטוחות לשאר האוכלוסיה. ילדים ומתבגרים מן הסתם קצת שונים מבחינה פיזיולוגית ממבוגרים, והגיוני שיהיו הבדלים מסויימים. כך שלא הייתי פוסלת את האפשרות שתרופה מסויימת לא מתאימה ואפילו מזיקה להם. אבל מכאן ועד המסקנות הגורפות הכ"כ פופולריות שכל התרופות מהסוג הזה מסוכנות, הדרך עוד ארוכה...

Kouryuu

New member
גמילה מסרוקסט.

(חיח, אני משרשרת לא נכון) לא הייתה לי כל בעייה להגמל ולא היו לי תופעות לוואי כאלה או אחרות. יפיי.

למעלה