לאמא של עדו הבבקשה פננייסר שקדים

לישר

New member
לאמא של עדו הבבקשה פננייסר שקדים

פננסייר שקדים - מתוך על השולחן האחרון(גיליון 157) יכול להתאים לפסח אם מחליפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג בקמח תפוחי אדמה. חומרים ל- 18 מיני מאפינס 80 גרם שקדים טחונים לאבקה 80 גרם אבקת סוכר 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 2 כפות קורנפלור קמצוץ מלח 100גרם חלבונים(2 חלבונים גדולים) 100 גרם חמאה מומסת (לא חמה) 2 כפות ליקר שקדים שקדים שלמים לקישוט אופן הכנה: מערבבים בקערה את החומרים היבשים. מוסיפים חלבונים, חמאה מומוסת וליקר ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה (חשוב מאוד אחרת זה לא יוצא) ויוצקים כפית בכל שקע . נועצים שקד למעלה ואופים 10 -12 דקות עד שהעוגיות יציבות ושחומות. הערות שלי: א. עוגיות נהדרות ממש מעדן. ב. אני הכנתי בצהרים את התערובת ובערב אפיתי חשוב להקפיד שהתנור יהיה חם מראש. ג. במקום אינסנטג פודינג השתשמתי ב- 5 כפות קורנפלור (2 שבמתכון +3 של הפודינג) ו3 שקיות סוכר וניל. ד. על מנת להגדיל את הכמות השתמשתי ב- 100גרם של שקדים טוחנים ו- 100 גרם אבקת סוכר היתר ללא שינוי. ה. לא קישטתי בשקד נראה לי מיותר.
 
למעלה