לאלה שהתגייסו כבר שאלה

tenlabatusik

New member
לאלה שהתגייסו כבר שאלה

אנשים זה נכון בסדרך כלל לא מקבלים את העדיפות הראשונה בשאלון עדופיות ... ??? אני לדוגמה סימנתי 1) גולני 5 2) גבעתי 5 3)נח"ל 3 סתם שואל זה לא ממש משנה פשוט אני מורעל גבעתי :|

fighter21

New member
אהלן

לפי המידע שהגיע בגיוס האחרון מראש אכ"א, 95% מן המתגייסים קיבלו את אחת מן 3 העדיפויות שסימנו. ישנם מקומות, כמו למשל גולני, שהביקוש אליהן הוא כל כך גדול ככה הסיכוי להגיע לשם בלי לסמן את גולני מקום 1 במנילה הוא יחסית קטן. סביר להניח שתשלח לגולני, תמיד תוכל לסרב פינוי ולבקש גבעתי. אפשר גם לבצע פעולת מניעה לכל הנושא ע"י הרמת טלפון ללשכת הגיוס ובקשה לשינוי המנילה, זאת כמובן זכותך וזה תלוי בזמן שנותר לך עד לגיוס. שנה טובה.

tenlabatusik

New member
סבבה אבל יש אבל

כי אם אני יסרב להתפנות הם יכולים לתת לי זימון לגבעתי אבל במחזור הבא של הקרביים במקרה שלי אוגוסט 2005 .... אז אתה רומז שהסיכוממים גדולים יותר להתקבל לגולני מאשר גבעתי ?

fighter21

New member
שינית את מצב העניינים

מכיוון שנותרו לך 3 חודשים (מרץ 2005) עד לגיוס תמהר כמה שיותר להתקשר ללשכת הגיוס ולשנות את המנילה שלך לגבעתי מקום 1 וגולני מקום 2 או 3!!!! אין לי תואר בסטטיסטיקה ואני לא עוסק בסיכויים. ישנם גם עוד שיקולים לגיוסך לגולני כמו למשל האם הקב"א שלך הוא בדרישה גבוהה לגולני ע"ב המכסות של הקב"א לחטיבה. מכיוון שסימנת את גולני לפני גבעתי תסיק לבד את המסקנות וזכור שלגיוס לגולני יש מוטבציה פי כמה יותר גבוהה מאשר גיוס לגבעתי.

tenlabatusik

New member
הקב"א שלי 52+ לא טרחתי לבדוק

נפלתי מחובלים אחרי שעברתי את היום סיירות לא הלכתי לגיבוש כי היו תוקעים אותי במנוע כי אני עיוור צבעים ( פרופיל82) .... אז אני אמור להתקשר לתת את ההסמכתה ולשנות את זה רק אני יכול או את כל המנילה מהתחלה או משהו ?

fighter21

New member
"תוקעים אותי במנוע"???

תתקשר לשם ותברר את הנוהל לשינוי המנילה. יש שם חיילים שמה לעשות זה התפקיד שלהם בצבא, לעזור לחבר'ה כמוך. לפי מה שאני יודע הדרישה לקב"א גבוהה, היא גבוהה יותר מאשר הדרישה לקב"א נמוכה, ביעד הגיוס- חטיבת גולני.

tenlabatusik

New member
סבבה אחי תודה רבה

ובקשר לתוקעים אותי במנוע לפי מה שהסבירו לי בחובלים יש 3 מסלולי קצונה ובגלל העיוורון צבעים הייתי יכול להתקבל רק לזה של המכונאות.... לגיבוש צנחנים לא ניגשתי כי הייתה לי פציעה בגיד היד ות'אמת אף פעם לא התלהבתי מהחטיבה הזאת ככה שלא טרחתי לבקש את הגיבוש שנערך החודש :\ מאוד מקווה שאני יפול בגבעתי אני יעשה את הצדדים שאמרת לא יודע למה יש לי מלא חיבה ללובשי הכומתה הסגולה

tenlabatusik

New member
חחחח לא ראיתי טירונות מאז

שהיית ביסודי ת'אמת... חוץ מזה שועלי שמשון זה החלום :() למרות שאם אני יתקבל לכל מובחרת אני יגיד תודה

y a i r n

New member
שמע..

תקשר ללשכ"ג ותבקש לשנות לגבעתי..עוד מעט אפשר יהיה לדעת כבר באיזה תאריך הגיוס של כל חטיבה ואז תדע אם גבעתי מתגייסים אחרי גולני או לא.. אבל מה שבטוח פשוט תציק להם על גבעתי ותקווה לטוב.. לא נראה לי שיעשו לך בעיות כי לגולני הביקוש גדול יותר

tenlabatusik

New member
בדיוק

גבעתי חטיבת החי"ר הכי פחות מבוקשת לפי מה שזכור לי שקראתי יענו בגיוס האחרון ... אוקי אז אנ ייתקשר מחר וגם ישלח פקס מחר ומקווה לטוב שביום שיגיע הצו הגיוס עם התאריך הסופי יראה לי גבעתי למרות שאם אני יקבל גולני או נח"ל אני יהיה מאוכזב אבל לא יתנגד ועדיין יהיה מלא מוטיבציה

fighter21

New member
בעקרון

כולם עושים את אותה ההכשרה עד לרמת רובאי 07 בסוף האימון המתקדם, וגם סוגי האנשים שהולכים לכל מקום זה יותר סטיגמות מאשר אמת. ההבדל העיקרי כפי שאני רואה אותו זה בבסיסי הטירונות השונים. חטיבת גולני קיבלו בסיס טירונים חדש ברגבים ששמעתי שהוא מדהים, הנוף שם בטוח מדהים וזה עדיף לפי דעתי מאשר לעשות את הטירונות בקציעות של גבעתי או תל-ערד של הנח"ל בדרום. כמובן שגם זה נתון לויכוח ובכל מקרה גם שם תהיה רק עד סוף האימון המתקדם שזה אומר משהו כמו חצי שנה ולא יותר..

גזע

New member
אם אתה אמור להתגייס באוגוסט05

אז מן הסתם אתה עדיין לא שובצת.. ז"א - אתה יכול עדיין לשנות את הבחירות שלך. אם אתה רוצה להגיע לגבעתי, פשוט תחליף בין גולני לגבעתי, וכמעט בטוח תמצא את עצמך שם.

tenlabatusik

New member
לא אחי אני מחזור מרץ

אני ינסה לשנות את זה מחר פקסים ודרך הטלפון אם זה לא יעזור זה מגיע לי אשמתי ... בקטנה זה לא שגולני או נח"ל זה משהו פחות הכל אותו חרא :\

גזע

New member
גם מרץ נראה לי עדיין לא משובצים..

משבצים רק איזה חודש לפני הגיוס.. אפשר עד אז לשנות את המנילה דרך הטלפון. היה לי בידיוק אותו מקרה, בתקופה שהתגייסתי

למעלה