אני אומר לך מה אני עשיתי
קמתי כשעתיים לפני הבחינה, אכלתי ארוחת בוקר עם כל אבות המזון- פחמימות מרוכבות(דגנים), חלבון(ביצים/מוצרי חלב) ושומן(מעט שמן זית) בשביל תחושת השובע. לדעתי חשוב לאכול את הארוחה הזו, כדי שלגוף יהיה מספיק אנרגיה זמינה שתגיע מאותו המזון שאכלת, שמתעכל לאט יותר, אך לא יעמיס על מערכת העיכול שלך(כי הארוחה היא שעתיים לפני הבחינה). חצי שעה לפני, אכלתי בננה, לבננה אינדקס גליקמי בינוני+, אשר לא מקפיץ את רמת הגלוקוז בדם, אבל נותן את ה"פוש" הזה להכנס לאווירת המבחן. במהלך המבחן-כל מאכל שיהיה נוח לאכילה, ויהיה בעל אינדקס גליקמי בינוני-נמוך, משמשים, זה מה שאני בחרתי, הם גם מתוקים וגם לא מקפיצים את רמת הגלוקוז בדם שתגרום לירידה משמעותית בהמשך. בפרקים 6-8, קולה וכל דבר שמכיל רמה גבוהה של גלוקוז טהור. זה מה שבחרתי על פי העדפה אישית, וניסויים שונים בהרבה סימולציות שעשיתי. מחקים הראו שתזונה משפיעה על התפקוד בבחינות שכאלו, ולא צריך לזלזל בזה. אגב, לגבי שוקולד-הוא בעל אינדקס גליקמי בינוני, וה"הקפצה" של רמת הסוכר בדם היא לא כזו מסוכנת, והיא אף קרובה לזה של מאכלים כגון-לחם שיפון, בורגול, אורז, ושיבולת שועל.