לאחר ביקור ראשון בשרות למען הילד וע

לאחר ביקור ראשון בשרות למען הילד וע

ועם המון שאלות.... היה מרגש ... מצמרר... ועוד תחושות חדשות ולא מוכרות ( משום מה כתבתי אתמול ואני לא רואה את ההודעה שלי ???) יצאנו המומים מבולבלים ועם תקווה בלב. רציתי לשאול לגבי אימוץ של ילדים גדולים, אם מישהו התנסה ומוכן לחלוק איתי. בנוסף נאמר לנו שיש תינוקות עם ספק ממזרות??? מה זה אומר מבחינה חוקית, מרוב התרגשות\ בושה לא שאלתי. אני יודעת רק שמבחינה הלכתתית הוא לא יכול להתחתן נישואים דתיים יהודיים וזה ממש לא אכפת לי... האם יש עוד השלכות ... ניסתי לחפש באתר של משרד הדתות וגורנישט !!! בנוסף - האם יש כאן כאלה שהתנסו באומנה... מדובר על ילד בן שנתיים עם צרכים מיוחדים, אמא חולה נפש אבא עם פיגור ... זה גנטי ??? אוף אני בטח נשמעת לכם די "קרה" אם כל השאלות האלה... אבל... הכול נעשה בלב כבד ובמחשבה רבה. תודה מראש למשיבים

מיכל@ל

New member
הבית של יעל

את ממש לא נשמעת קרה וההתרגשות שלך ניכרת בכל מילה,לגיטימי לדבר כאן על הכל ,על כל הפחדים,החששות ,ההתלבטויות וכו. נתחיל מהתחלה - ההודעה לא נקלטה בגלל בעיה במערכת,במקרים כאלה ניתן להיכנס לכרטיס האישי ולהעתיק את ההודעה ולהכניסה שוב כשניתן,זה לא הולך לאיבוד. תינוק ממזר \ ספק ממזר -הבעיה היחידה היא הילכתית ומדברת על נישואים דתיים שלו ,של ילדיו,נכדיו וכן הלאה [חיבוק גדול בשבילך על המשפט שלא אכפת לך
]. אין לי מושג מה נתוני הסטטיסטיקות לגבי תורשה של פיגור ,בשרות אמרו לי שלגבי מחלות נפש הסטטיסטיקות מדברות על הפרש קטן מאוד ברמת הסיכויים של בן לחולי נפש לשאת את המחלה לבין אדם שהוריו אינם חולי נפש. במקומך הייתי מבררת היטב את הנושא דרך האינטרנט,דרך מומחים וכו,עדיף לדעת מאשר להצטער. אני מאוד מתרגשת בשבילכם,אני מרגישה שהפגישה הזאת היא צעד קדימה עבורכם ופתאום הכל נראה יותר מוחשי.

הזוג

New member
שלום יעל,

אנחנו אימצנו לפני כחצי שנה ילד בן שנה + דרך השרות. גם אנחנו בסוף הפגישה הראשונה יצאנו נרגשים ומבולבלים מעט וגם בחוץ נזכרנו שלא שאלנו אתזה וזה. במהלך הפגישות עם הע"וס תתבהר לכם התמונה ותבינו בדיוק מה ההשלכות של ספק ממזרות ושל צרכים מיוחדים בכלל וביפרט. הכי חשוב לדעתינו שתשקלו הכל בלב כבד במחשבה רבה ובעיקר בצורה קרה. אנחנו עברנו זאת. מאוד חשוב שבסיום ההליך (אצלינו זה קרה ממש רק לאחר שסימנו את הסדנאות) תגבשו לכם בדיוק עם מה תרצו ותוכלו להתמודד. בפגישה המסכמת לאחר הסדנאות תצטרכו לתאר לעו"ס שלכם מי הילד שתרצו לאמץ. והשרות מצידו יפנה ויציע לכם רק ילדים המתאימים לכם. והמון סבלנות. בהצלחה.

לימור111

New member
היי יעל

אני זוכרת אותך מפורום פוריות. גם אנחנו היינו בנקודה הזאת לפני כמה חודשים, ובעצם לא הרבה כל כך. אני חושבת שכדאי שתזכרי מראש שתמיד יש לך בחירה. את לא צריכה לשבור לעצמך יותר מדי את הראש עכשיו לגבי בעיות מסוגים שונים, כי כאשר יציעו לך ילד אז תצטרכי לשאול את עצמך את השאלות הרלוונטיות לגבי הילד הזה. אנחנו דיברנו על ילד בן שנתיים ללא צרכים מיוחדים והבנו שזאת בהחלט אפשרות. בקשר לשאלתך לגבי מחלות נפש ופיגור, חלק מהמחלות עוברות בתורשה באחוזים כאלה ואחרים, אבל בדרך כלל סביבה טובה ותומכת לא מחזקת את הנטייה התורשתית אם היא לא דומיננטית. האם בדקת אימוץ דרך עמותה מחו"ל? או שזאת לא אופציה אצלכם?

דליה.ד

New member
שלום לבית של יעל../images/Emo39.gif

זה קצת מוזר לי שכבר בפגישה הראשונה סיפרו לכם על ילד ספציפי... אבל תמיד יש יוצא דופן. אצלינו היו מספר פגישות לפני שביררו מה הגבולות שלנו לגבי אימוץ. כמובן שלא היתה לנו בעיה בנוגע לממזרות. אבל לעומת זאת לא רצינו ילד נכה או חולה או מפגר. אצל ילד עם מחלת נפש ופיגור ברקע הגנטי יש יותר סיכוי שיזדקק לחינוך מיוחד מסוג כלשהו ובוודאי יזדקק לסביבה מאוד מטפחת, תומכת ומאפשרת. אבל אם יש לו פיגור או מחלת נפש האהבה הכי גדולה בעולם לא תוכל ל"רפא" אותו אלא רק לשפר את מצבו וזה יהיה מצויין. חשוב לזכור שבעולמינו האכזר גידול ילד בסיכון דורש המון משאבים והכוונה לא למשאבים כספיים בלבד אלא גם למשאבים רגשיים. אנחנו אימצנו לפני שנה וחצי ילדה בת שנתיים ממוצא אתיופי, כאן בארץ, והיום אנחנו כן רואים את מה שהגנטיקה שלה נתנה לה: עור יפהפה, תלתלים מדהימים שאף מסרק לא יכול להם וכנראה הפרעות קשב וריכוז (adhd) . עם זאת לא היינו מוותרים על הזכות לגדל אותה. ועם כל הכבוד לכל מי שכותב כאן על האושר הגדול ושהכל "יופי טופי" - אני עדיין חשדנית כי החיים הם לא גן של ורדים ויש התמודדויות וקשיים, מאבקים ולבטים. אז שיהיה לכם בהצלחה, אני מקווה שלא ריפיתי את ידיכם, הכוונה היא רק להראות שאימוץ וכל אימוץ, כמו לידת ילד, דורשת מאיתנו התמודדות כהורים עם אחריות לגידולו הכי טוב שאנחנו יכולים. וההתמודדות עם ילד עם צרכים מיוחדים יש לה קשיים ממשיים. אבל יש גם אתגר והמון המון סיפוק! כל טוב!

למיכל, לזוג, ללימור ולדליה ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

שכחתי מישהו ??? קודם כול תודה
למיכל - בקשר לממזרות, בעלי שואל אם אפשר לעשות לו בר מצווה עם עלייה לתורה וכו´ , שאלה מוזרה ??? אז כבר אמרתי שלי לא אכפת, אנחנו לא דתיים ואפילו לא מסורתיים, אך יש עדיין סממנים שחשובים לאיש שאיתי וזה אחד מהם. לדליה- בפגישה הראשונה עדיין לא בררו גבולות רק פרשו בפנינו אופציות, אל תדאגי לא ריפת את ידנו להפך.... "השוקלדה" המתוקה שלך עושה ממש חשק ! לזוג- תודה על העצות, מאוד עזרו, ואם מותר לשאול כמה זמן חיכתם לילדיכם עד שאימצתם אותו , האם הוא ילד "רגיל" ??? י ללימור- בקשר לעמותות, גם קצת יקר לנו , וגם חשבנו שאם כבר אז יש פה איזשהי תרומה לחברה הישראלית - דווקא ! שאלות שנשארו פתוחות ? *למה צריך לשלם כל כך הרבה למכון פיל"ת ועל חשבוננו - יש דרך אחרת? *אומנה- האם יש כאן מישהו שהתנסה וממליץ\ לא ממליץ ? איך מרגישים שפתאום לוקחים ... * אימוץ ילדים גדולים - אם נגביל בשרות ונאמר שרק בגילאי 2-3 האם זה יצמצם ויאריך את התור ? טוב .. שוב המון תודה על ההקשבה על התשובות ועל ההעזרה...

מיכל@ל

New member
ממזרות ואומנה

הבעיה היחידה בממזרות היא נישואין דרך הרבנות ושזה עובר בתורשה
. לגבי אומנה - אם אני מבינה נכון אין לכם עדין ילדים ? אם אין לכם עדין ילדים ,אומנה יכולה להיות חויה לא קלה במידה והילדים יוצאו אחר כך מביתכם,כשהבית ריק אחרי שהיו בו ילדים זה קשה מנשוא. אלא אם כן את מדברת על תיק משפטי פתוח שאז הילדים נמסרים לאומנה למטרת אימוץ וזה סיפור שונה לגמרי וכמובן כדאי ללכת על זה [לדעתי].

הזוג

New member
לבית של יעל,

קודם כל הילד שלנו רגיל. אנחנו הורים לילד ביולוגי ולכן מראש לא יכולנו להכנס לתור של התינוקות. לנו לקח בדיוק הריון עד לקבלת הילד ז"א כ 10 חודשים מיום ההתקשרות עם השרות. יעל- צרכים מיוחדים הוא מושג רחב וכפי שאנחנו הבנו מעובדת השרות כל ילד שאינו תינוק ממש נכנס לקטגוריה זו. לגבי התור - ילדים גדולים נמסרים לפי ההתאמה להורים הממתינים ולא לפי סדר ההרשמה-כמו בתור לתינוקות. (מגיל 2 הילד גדול). ככל שתרצו להתמודד עם יותר מצבים כך יתקצר זמן ההמתנה וגם הסיכוי לקבלת ילד יותר צעיר יגדל. אבל חלילה לא להתפתות ולהסכים למשהו שאינכם שלמים איתו או חוששים מפניו רק בשל סיבה כמו גיל או זמן המתנה

מיכל@ל

New member
דליה ../images/Emo32.gif

באחד הליסטים האמריקאים בנושאי אימוץ,עלה פעם נושא השיער אצל ילדי שוקולד והיה מגוון עצות איך להתמודד עם סירוק,תספורות וכו. אם את זקוקה לעצות כאלה ,אני יכולה להפנות אותך להרשמה לליסט.

לבית של יעל

גם אנחנו ביקשנו גיל כמה שיותר צעיר...גם לנו לא הגיע תינוק כי יש לנו ילדים ביולוגים. גם אנחנו המתנו מספר חודשים בלבד. עד כמה שידוע לי התור לתינוק אתיופי הוא יותר קצר...האם הציעו לכם? נדמה לי גם שאפשר להיות בשתי הרשימות גם לתינוק וגם לילד יותר גדול. גם הילדה שלנו רגילה...יפיפיה וחכמה! מיכל קשרי אותי לבעיות השיער. תודה!

למעלה