לאורלי - על השיפוט - שרשור #3

pinibs

New member
לאורלי - על השיפוט - שרשור #3

הי אורלי, מה חדש? איך מתפתחת לה מערכת היחסים שלך עם השיפוט? אני שואל, מפני שגם מערכת יחסים של 30 שנה יכולה עדיין להמשיך להתפתח לכל מיני כיוונים ברגע שאנו הופכים להיות הרבה יותר מודעים אליה. אין לי ספק שאת יודעת להוליך את מערכת היחסים הישנה-חדשה הזו לכיוון הנכון. איך אני יודע את זה? אז ככה: את כותבת "אני מבינה שאתה מציע "להתידד" עם השיפוט. אני מסכימה עם זה... כי מה שמתמקדים בו צומח ומתרחב, גם אם זה בדרך של התנגדות.". מדהים, משום שכלל לא הצעתי להתידד עם השיפוט. כמובן שגם לא שללתי את זה – פשוט לא נקטתי במינוח הזה לכאן או לכאן. אז מה זה אומר? זה אומר שהאינטואיציה שלך עובדת מ-צ-ו-י-ן !!! קראת את הדברים, לקחת מהם מה שלקחת, פירשת אותם כפי שפירשת, והמסקנה שנותרת איתה (לפחות אחת מהמסקנות) היא שעליך להתידד עם השיפוט. לדעתי זה אומר שהמסקנה הזו פשוט נכונה בכל מאת האחוזים לגבייך! לכי איתה עד הסוף, כי אני מאמין באמונה שלמה שאת מכוונת את עצמך יותר טוב ממה שכל אחד אחר יכול לכוון אותך. אז את מתידדת עם השיפוט, כלומר, מפסיקה לשפוט אותו. בכך את קודם כל מפסיקה להעניק לו כוח, וזה הצעד הראשון לפני שאת מעיפה אותו קיבינימט (אל תדאגי, הוא לא שומע. הוא ישמע רק אם תאפשרי לו לשמוע!). למה? מפני שכאשר את מפסיקה להעניק לו כוח, את מתחילה את מסלול הנסיגה שלו. בשלב הראשון הוא פשוט לא יגדיל את כוחו; בשלב השני כוחו ילך ויקטן. ההתידדות עם השיפוט תוציא ממנו את העוקץ! את גם כותבת "…אני יודעת שאני לא חייבת לוותר עליו, אבל אני מתה להעיף אותו קיבינימט...". ואני אומר: אל תרוצי, קחי ת´זמן. את ביצועיסטית, זה ניכר בכל מה שאת כותבת, ולכן אין חשש שהליכה מדודה ויסודית תסיט אותך מהדרך. את נעולה על המטרה, אז כדי לא לפספס, כווני לאט לאט, ואל תמהרי לירות. על פי תפיסות ו"תורות" רבות העוסקות בגוף ונפש, פעמים רבות זמן ההסתגלות שאנו זקוקים לו על מנת להפנים הרגל חדש זהה לזמן בו הטמענו בתוכנו את ההרגל הישן. מבלי להכנס עכשיו לדיון הספציפי שטענה כזו מעלה, אני מרשה לעצמי להניח שהרגל של עשרות שנים לא יעלם ו/או יוחלף תוך שבוע. להרגל של שנים יש כוח עצום. הוא היכה בנו שורשים, והוא טבוע בכל חלק מאתנו. אנו זקוקים לעבודת ניקוי יסודית ואיטית, אז בואי נחשוב איך להתחיל איתה. את השלב הראשון – התידדות והוצאת העוקץ – את יוזמת ומבצעת, ועכשיו (מבלי להפסיק את העבודה על השלב הזה), נוסיף עוד שלב – פירוק הדרגתי. קחי לך זמן להרהר בשיפוט העצמי שלך, ומתוכו שלפי אך ורק נושא אחד (רק אחד!) שבו את עומדת לטפל. השתדלי לבחור בנקודה ספציפית ומדויקת ככל שניתן. כך יהיה לך קל יותר להתמקד בה ולהתמודד איתה. לדוגמה: גובה (אין לי מושג אם זה רלוונטי אליך, זו רק דוגמה!). נניח שבכל פעם שאת מסתכלת במראה את אומרת לעצמך משהו כמו: "אוף, איזה נמוכה / גבוהה אני!". זה אומר שגובה הוא נושא בו את שופטת את עצמך (אחד מיני רבים). התוכנית, בהמשך, היא כמובן לנטרל את השיפוט העצמי בכל מה שקשור לאותה נקודה בה בחרת. גם כאן (כמו בנושא הריכוז שממנו התחלנו), הכוונה היא לבסס את השליטה שיש לך בשיפוט. ברגע שתצליחי (ואת תצליחי!) לנטרל את השיפוט העצמי לגבי תכונה מסוימת, זה אומר שיש לך שליטה בשיפוט. השאר הוא כבר עבודה על שיפור הטכניקה. כלומר, השאלה כבר לא תהיה "האם יש לי שליטה?", אלא "איך אני יכולה להגביר את השליטה שיש לי?". אז כהרגלנו: 1) ספרי כל מה שעובר לך בראש למקרא הדברים; 2) אנא דווחי על בחירתך (בנושא אחד ממוקד ומדויק הנתון לשיפוט עצמי, בו את בוחרת להמשך עבודה). פיני

אורלי_ל

New member
פיני, טוב לראות אותך ../images/Emo24.gif

אני לא חושבת שאני צריכה לפרק את השיפוט לנושאים... זה ממוקד אצלי בנקודה אחת: אני לא טובה. אם כל ה"שיפוטים הקטנים" אני חושבת שלא תהיה לי בעיה להסתדר אחרי שאני אפתור את זה. ועכשיו אם תרשה לי להתחנף קצת, ההודעות שלך כל כך בהירות וצלולות ואני מרגישה טוב לב וחמלה מתוכן.

pinibs

New member
אני לא טובה? אני הכי טובה בעולם!

הי אורלי, אני שמח שאת מוצאת בהודעות שלי דברים טובים אותם את יכול לקחת איתך. ושוב, האינטואיציה שלך מכוונת אותך. את מרגישה שאין לך צורך לפרק את השיפוט לנושאים שונים, ולכן אין כל סיבה שתפרקי אותו. וכיוון שאת מכנסת הכל לכדי נקודה אחת, קרי: "אני לא טובה", זוהי הנקודה שאליה כדאי לך להתיחס. יש לך רעיון כלשהו לגבי איך לעשות את זה? רמז: המפתח טמון, לדעתי, בשינוי נקודת התפישה. לדוגמה, נסי להסתכל על עצמך מבחוץ - האם באמת ובתמים את עדיין תופשת את עצמך ככזו לא טובה?... פיני

pinibs

New member
מעוניינת לשתף ולהפוך קצת בדברים?

אם כן, בשמחה! אם לא, גם בשמחה. הקצב שלך, ואני אשמח מאד לשתף פעולה. בידידות, פיני

אורלי_ל

New member
בן ../images/Emo24.gif

דיווחים על אתמול ושלשום - מבחינת הזמן הצלחתי להחזיק מעמד, אבל לא הצלחתי להתעסק בקטע של לא לעשות כלום, אם אתה מבין אותי... כלומר שרפתי את הזמן על טחינת מחשבות מה שהייתי עושה גם בלי התרגיל הזה.

חה חה חה ../images/Emo6.gif

כתבת משהו מצחיק: "לא הצלחתי להתעסק בקטע של לא לעשות כלום..." דבר והיפוכו... בכל אופן, כל הכבוד לך על תקיעת הדגל. האם הדגל ישנו שם? האם אפשר לעבור לתרגיל עצמו? שלך באהבה בן

למעלה