לאוריאל היקר- בעיית המילכוד

hannan

New member
לאוריאל היקר- בעיית המילכוד

לאוריאל שלום רב, שאלת שאלות מעניינות וחשובות- אולם לפני שבכלל אנסה לענות -כמו כל יהודי טוב אשאל תחילה שאלה- והשאלה היא: בעצם במלחמה שלך לצדק ונגד לשון הרע - האם לא נפלת אתה במלכודת שהטמנת לאחרים- או במלים אחרות האם לא נפלת במלחמה שאתה הכרזת כנגד ההנהלה-? למעשה בזה שסיפרת את הסיפור לנו - כנסיון דידקטי ללמוד ולחשוב על הנושא- גרמת ללשון הרע כנגד הבוסים שלך שכן הפכת את הנושא לדיון פומבי בעוד שיכולת תאורטית להחליט את ההחלטה שלך לבד- אבל דרך הנסיון הדידקטי הפכת את העניין מעקרוני -לרכילותי- שכן יכלת רק לספר על מקרה תאורטי מבלי להזכיר את ההנהלה שלך (שם החברה וכו´) ההנהלה עשתה מסע שסתר את לשון הרע -על מנת להשיג מצב "טוב וצודק" היא השתמשה בלשון הרע כנגד העובדים- על מנת להשיג מצב אופטימלי של נורמות מתוקנות (שזה דבר חיובי) אתה למעשה השתמשת בהם להראות את הנורמות הלא מתוקנות שהם השתמשו - אבל למעשה גרמת להוצאת לשון הרע במלחמה שלך נגד לשון הרע. יוצא מכל הנ´ל שלמעשה אין אפשרות לאדם שאינו צדיק שבצדקים להוכיח אדם או חברה מבלי שבעצמו הוא לא יפגע בערכים אחרים- אי אפשר שלא לפגוע במישהוא גם אם כוונתיך טהורות! ברגע שאתה יוצא כנגד דבר רע בפומבי -אתה עלול לגרום לדברים רעים שנגדם אתה יוצא. האם בכל זאת צריך לפעול? האם זה שאדם אינו בעצמו צדיק- אומר שאסור לו לשאוף לתקן אחרים? -שאלה קשה! הדבר דומה לתסביך בשידור חוקר של רפי גינת- והביקורת נגדו- מצד אחד השידור נלחם בפשע (או מתיימר שכך) מצד שני הוא נבנה על האלמניטים השליליים של האדם( סקרנות רכילות תאוות סצנות אלימות וכו) האם יש להילחם בשחור עם אלמנטים שחורים או רק באלמנטים לבנים טהורים- והאם בכלל אפשר לנצח רק בעזרת אלמנטים לבנים (למשל האם היה ניתן למנוע את התפשתות הנאציזם בדרכי שלום כמו דרכיו של גנדי והדאלי למה? שאלות מאוד מאוד קשות למחשבה!

היי חנן

אמת, אתה צודק, חטאתי. יכולתי אכן לא לרשום את מקום העבודה ורק לרשום מה קרה או קורה... אתה צודק. תודה שהארת את עיניי. מכל מלמדי השכלתי.

hannan

New member
חלילה! -!!!../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif

זאת בדיוק כל הנקודה - לא חטאת במובן של צדק אבסלוטי- כי אין אפשרות להיות תמיד בצד הצודק - אפשר אומנם לשאוף ורצוי לשאוף - אבל העולם הזה בנויי כך שמה שלא תעשה תחטוף. היופי שבכך זה שאתה שואף להיות כמה שיותר בסדר- וזה מעלה נהדרת! אבל לצורך העניין -גם המנהלים שלך אולי צודקים כי- אולי הערך של שמירה על חברה נקייה יותר - עולה על הערך של לשון הרע. הבעיה כאן היא היחסייות. כיצד אפשר לקבוע מה יותר חשוב ומה יבא על חשבון מה? בעולם האכזר שלנו מה שלא תעשה או לא תעשה תקבל תגובה חיובית ותגובה שלילית. אם תשתוק- עשית אבל אם תדבר- מי אתה שתדבר- ורק צדיק גמור רשאי לדבר- אבל לא קיים כזה דבר נכון? נראה לי שמה שיפה בכל הדיון זה הנקודה שבאמת מה שמשתנה זה התודעה. היא משתנה מרגע לרגע- היא מבינה שהנפש אינו זך מטבעו ומטבע המציאות שכופה עליה לחטוא אם תרצה או לא. היופי בעניין זה המודעות שבשלב הראשון לא מודעת לאחרים אחכ היא מודעת לאני ביחס לאחר אחכ היא מודעת לכך שאני יכול לפגוע באחר - אחכ היא מודעת שלמעשה כמה שאני אשתדל לא לפגוע תמיד אפגע ההזכחות היא בנסיון לגרום מנמום נזק למקסימום אנשים במקסימום סיטואציות. אם אתה מאמין שבאמת אפשר שלא לפגוע באף אדם (דהינו להיות צדיק) אתה צבוע ממש כמו הפקרים בהודו שלא נושמים אוויר ללא ממחטות שמה יהרגו חידקים או שהם נזנהרים לא לדרוך על חרקים. האם אפשר לחיות בעולם זה מבלי לפגוע? רק הקיום שלנו מתבסס על הריגת צמחים וירוסים וחידקים- אחרת לא נתקיים. הקיום שלנו כבר מותנה בעשיית רע לאחר. אי אפשר להתעלם מהמצב ומאידך אי אפשר לטעון שאנו מסוגלים שלא לפגוע או לחטוא- כל מה שיש באפשרותנו זה לשאוף למינמום פגיעה. בגלל זה אני אשית מאמין ששתמיד כדאי להאמין שאם אפשר לקלקל אז אפשר לתקן- אבל צריך לדעת עד כמה קשה לתקן את עצמך גם אם תשאף לשלמות- השאלה היא אם אפשר לתקן אחרים אם כל כך קשה לתקן את עצמינו (וכפי שאני מנסה להראות זה בלתי אפשרי להגיע לשלמות התיקון העצמי!) בגלל זה אני אוהב את האימרה: אלוהים לא מסתקל על הנפילות שלך- הוא מסתקל על הנסיון של האדם לקום כל פעם מחדש. הגדולה שלך אוריאל - זה השאיפה האין סופית שלך להיות בסדר ונקי כפיים-למרות שאנו כחברה מרימים פה ושם (במקרה הטוב) ידיים . ובגלל שמטבענו אנו חברה תחרותית (שזה אפיון שלילי) החיובי בכל העניין זה שאתה אתגר בשביל לנצח אותך ולהצליח להיות יותר צדיק ממך... ובזכות קנאת הסופרים הזאת - נהפך אולי דווקא בזכותך לחברת מופת! אמן!

hannan

New member
ובחזרה לשאלה: האם ניתן להילחם -

בשחור רק בשימוש בלבן - או חיבים אלמנטים אפורים . ובאפליקציה- האם במשטרים אפלים יש להילחם רק כמו גנדי והדאלי למה? האם בסיפור שלך אוריאל יש באמת דרך להילחם ולהצליח בדרך שכולה לבנה?

MsPiggy

New member
חנן, אל תיקח את זה אישית אבל...

יש סיכוי שתוכל לקצר את ההודעות שלך טיפה? אני מאוד אוהבת לקרוא אותן אבל אני פשוט מוצאת את עצמי קוראת יותר מדי מהר כי זה כל כך ארוך!!! ושוב פעם - אני אוהבת לקרוא אותן, אבל יש סיכוי למשהו קצר יותר?

למעלה