shapira meir
New member
לאבייתר , רכבת העמק
לאבייתר , רכבת העמק
ובכן, חבר ביצע עבורי סריקה ומצא את המבנה הזה בתחום ק"מ 4.5
לאבייתר , רכבת העמק
ובק"מ 5 מצא את זהלאבייתר , רכבת העמק
והאם מישהו מעונין בזה?ובק"מ 5 מצא את זה
כל התמונות צולמו ע"י אורניהואו בזה?
מענין מאדכל התמונות צולמו ע"י אורניהו
ושאלה: האם יתכן שתחנת תל חנן היא המבנה של גלידה תל חנן?
ההערה היתה שאולי למישהומענין מאד
חן מלינג כבר כתב בפורום על הנושא ותוכל לשאול אותו. בכל מקרה תמונות מעולות ולמרות שבמפגש לא נעצור שם, תוכל לספר על הידוע לך על תחנות אלו. מציע שתשלח אותן לפול ישירות (הוא לא משתתף בפורום למיטב ידיעתי)
ביום שני תהיה לך ההזדמנותההערה היתה שאולי למישהו
יש ענין לקחת את שלטי הק"מ למוזיאון, לי אין קשר למוזיאון (ואל תגלה לאף אחד: בחיים לא הייתי בפנים, כל פעם שעברתי שם היה סגור)
מוצא חן בעיני בהחלטביום שני תהיה לך ההזדמנות
גם להיות במוזיאון, גם לשאול ישירות את סגן המנהל, גם לטייל וגם.... איך זה ??
לא!!כל התמונות צולמו ע"י אורניהו
ושאלה: האם יתכן שתחנת תל חנן היא המבנה של גלידה תל חנן?
מכיוון שע"פ מפת התחנותלא!!
שאלת את חן ????????מכיוון שע"פ מפת התחנות
9 התחנות הראשונות היו: 1. חיפה מזרח (אום אל עמל) 2. קמ 4.5 (חווסה) 3. תל חנן (בלאד אל שייח) 4. נשר (מפעל הפוספטים) 5. יגור (יג'ור) 6. צומת העמקים (איסוף העצים) 7. אלרואי 8. קרית חרושת 9. כפר יהושע (תל אל שמאם) בשיא כמות התחנות היו לרכבת העמק 24 תחנות עד צמח. השאלה אם כן היכן תחנת תל חנן?
תודה רבה. תמונות מעניינות מאוד !לאבייתר , רכבת העמק
לאורניהו יש תמונות בפורום נוסטלגיהתודה רבה. תמונות מעניינות מאוד !
מאיפה נמדדו המרחקים הללו?לאבייתר , רכבת העמק
ראית את התמונות?מאיפה נמדדו המרחקים הללו?
(של 5 ק"מ וכו') מהי נקודת האפס?
עפ"י השיטה הבריטית זהראית את התמונות?
אין לי ידיעה רשמית, אני מניח שהמרחק נמדד מתחנת מזרח, אבל זה לא חשוב מכיוון שמדובר בנקודות ציון קבועות. לגבי החמישה ק"מ, נמצאים במקום שלטים המעידים על כך משתי תקופות, לגבי 4.5 מי שצילם את התמונות גדל שם ומכיר את תחנת 4.5 ועוד קורא לה בשמה המקורי חווסה. אגב, מדידת המרחקים בין הישובים היא השיטה הבריטית שלא מצאו לנכון לשנותה. והנה שאלה: למשל את המרחק מחיפה לתל אביב 95 ק"מ, מהיכן להיכן זה נמדד? הרי בונים כל העת ובעצם גבולות הישובים משתנים כל העת. מה התשובה?
בדיוק נמרץ !עפ"י השיטה הבריטית זה
מסניף הדואר המרכזי לסניף הדואר המרכזי של העיר השניה. אם אין סניפי דואר, אזי המרכז הפיסי של הישוב הקטנטן שבו אין דואר.
מרחקי מסילות ברזלראית את התמונות?
אין לי ידיעה רשמית, אני מניח שהמרחק נמדד מתחנת מזרח, אבל זה לא חשוב מכיוון שמדובר בנקודות ציון קבועות. לגבי החמישה ק"מ, נמצאים במקום שלטים המעידים על כך משתי תקופות, לגבי 4.5 מי שצילם את התמונות גדל שם ומכיר את תחנת 4.5 ועוד קורא לה בשמה המקורי חווסה. אגב, מדידת המרחקים בין הישובים היא השיטה הבריטית שלא מצאו לנכון לשנותה. והנה שאלה: למשל את המרחק מחיפה לתל אביב 95 ק"מ, מהיכן להיכן זה נמדד? הרי בונים כל העת ובעצם גבולות הישובים משתנים כל העת. מה התשובה?
חן, לא התכוונתי למרחקי רכבתמרחקי מסילות ברזל
מדידת המרחקים של מסילות הברזל בארץ נעשו בעבר ונעשים כיום בדיוק כמו שמקובל במרבית העולם, תוך התייחסות לנקודות תחילת המסילה כנקודות ה-0 (לא משרדי דואר וכיו"ב). אפשר לומר שבארץ דווקא לא נהגו מעולם לפי הדוגמה הבריטית, מפני שהמדידה נעשתה מאז ימי הרכבת החג'אזית, לפחות, בקילומטרים, ולא במיילים כמקובל בבריטניה. יפה לראות איך הבריטים התייחסו בפתיחות למנהגים המקומיים של הארץ הכבושה והמשיכו בהם היכן שזה לא הפריע לפיתוח ולשלטון. נקודת ה-0 הראשונה של המסילה התקנית (בניגוד לחג'אזית הצרה) היתה בקנטרה מזרח, על גדות הסואץ, אולם מעט לאחר תחילת המנדט שונתה שיטת המדידה ונקודת ה-0 העיקרית של המסילה התקנית הפכה להיות זו של המסילה הצרה, בתחנת חיפה מזרח, היכן שגם היום נמצא שלט ה-0, וכנראה במקום שבו הסתיים הקו החג'אזי המקורי. לגבי שלוחות, הסיפור קצת יותר מורכב ופחות קבוע - לעיתים מדידת המרחק בהן נעשית כהמשך של הקו הראשי ממנו הן יוצאות, ולעיתים נקודת ההתפצלות מסומנת כ-0 חדש. כך או כך, הסיבוך הגדול ביותר נובע משינויים שנעשים לאורך הזמן בתוואי המסילה, כמו זה שנעשה כעת במפגש המסילה עם כביש 6 בדרך לבאר שבע - כעת המסילה קצת יותר קצרה, אבל בכל זאת יש להניח שהרכבת לא תתחיל למקם מחדש את כל השלטים לאורך הקו. (( לגבי השלטים הישנים בתל חנן - במוזיאון הרכבת יש כיום כבר דוגמאות של שלטים משני הסוגים, כך שאני לא חושב שייעשה מאמץ מיוחד לחלץ אותם ))
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.