כתבתי אתמול פרוזה

gilili1

New member
כתבתי אתמול פרוזה

כתבתי אתמול פרוזה , אחרי שפרסמתי אותה ראיתי אותה מבחוץ , אם מישהו אחר היה כותב אותה הייתי מתבייש לומר לו מה אני חושב על הכתיבה שלו , אך מכיוון שאני כתבתי חשתי "זכות נכבדה" לקטול את היצירה , אפילו לא ראיתי טעם לפרט , לא ראיתי מהיכן להתחיל אז פשוט כתבתי בכנות שהיצירה ג'יפה לטעמי משום מה קבלתי תגובות מבזות עוד יותר , יותר משביזיתי אני חשבו שזה גימיק , שאני הולך למכור מוצר פגום או משהו , מסתבר שלהיות אובייקטיבי לגמרי , זה ממש לא מקובל טוב שאתם לא מכירים אותי באמת (כפי שציון באחת התגובות) כי אני קוטל את עצמי ללא הרף , בטח הייתם גם מרביצים לי...

GALI02

New member
אתה חייב להבין משהו

ויש לי בקשה אלייך לפני כן: בטח שמת לב שלא הרבה אנשים מגיבים לך(בעיקר כי אינך חלק פעיל בפורום, אינך מגיב לאחרים אבל נעזוב את זה). בתור אחת שמדי פעם קוראת ומגיבה אתה נותן לי להרגיש קצת מטומטמת. בן אדם קורא את היצירה שלך עד הסוף ובאמת מאמין שהגרעין שלה טוב, אז הוא כותב לך תגובה רצינית וכל מה שהוא מקבל חזרה זה תגובה ילדותית משהו של שורה אחת. אז אם התגובה שלך להודעה הזאת תהיה דומה - אל תטרח! בקשר לסוגיית ה"ג'יפה"- ברגע שתתיחס ברצינות למה שאתה כותב- תקבל תגובות רציניות. אם זה לא רצונך- אל תפרסם! הפורום הזה הוא לא סתם פורום שהתגובות בו הם :"וואו, התחברתי" זה פורום שמעבר ללהביע דיעה הוא גם עוזר לצמוח ולהתמקצע בכתיבה. אם לא מתאים לך הצביון הזה- אל תפרסם בו. אבל מרגע שפירסמת- התאם את תגובותייך אליו. זה הכל יום טוב

צינסקי

New member
שוב פעם לא הבנתי מה אתה רוצה ../images/Emo153.gif

ומה בדיוק אתה עושה בפורום הזה, מלבד לרדת על עצמך ולומר כמה אתה אפס. את זה, למען האמת, כבר הבנתי מזמן, השאלה היחידה שנשאלת היא אם יש לך מה לחדש לנו. צינסקי.

gilili1

New member
צינקיס , למען האמת אתה חידשת לי

בתגובתך זו , לא ידעתי שאתה יכול להיות כזה אפס (אני שואל ממך את הכינוי "אפס" שהדבקת לי) . אתה יודע טוב מאוד שהפרוזה שכיניתי ג'יפה אכן הייתה כזאת אך כנראה קשה לך לשמוע אדם קוטל את יצר כפייו , דבר ששחצן חסר אובייקטיביות שכמותך לא היה עושה מעולם . והעובדה שציינת בתחילת דברך ששוב אינך מבין מה אני רוצה רק מוכיחה לי עד כמה מחשבתך מקובעת , לא נורא , אנשים בעלי קיבעון מחשבתי יכולים להגיע רחוק בכך שהם משכנעים את הסובבים אותם בצידקתם , אלא שבתוכך אתה יודע שאתה מפחד ושונא דברים רבים ו"כשאתה רואה דבר מכוער-אתה מכוער!" (במקרה שלך זה גם יכול להיות ראי אני מתאר לעצמי , היית מוכן לוותר על כשרונות רבים על מנת לחוות את החוויה הפשוטה והעילעית של להיות אדם יפה פיזית ולקבל מחמאות על המראה שלך - פשוט כמו שבני אדם נועדו להיות ולא לקרוע את התחת במאמץ לכתוב יצירות רבות כל חייך על מנת לקבל מהן את חסך המחמאות שחסר לך כי פשוט לא נתברכת ביופי , ואתה יודע , ביצירות שלך התסכול הזה בא לידיי ביטוי למרות שאתה מנסה להסתיר אותו ואף ברוב חכמתך לא עליינו מדחיק אותו , אתה יודע שאני צודק ואני יודע עכשיו שאין בך את האומץ להיות אובייקטיבי וישר אלא רק להיות חכם או במילים אחרות לשכנע במניפולציות (כפי שציינתי קודם) את הסובבים אותך בצדקתך (לא כי אתה צודק , אלא כי אתה חכם מהם) ובכך אתה גם משכנע את עצמך באותה מניפולציה וקובר את כל השלילי עמוק בפנים לטעמי אתה דומה לשמעון פרס במובן מסוים , אתה לוזר.)

hiloosholetet

New member
יכול להיות שמה שאתה מגדיר כיצירה

"ג'יפה" אחר יגדיר כיצירה קלאסית וכפרוזה טובה. עצתי לך, תן לאחרים להביע את דעתם בתגובותיהם, תתייחס למה שהם אמרו, אבל אם אתה לא אוהב את יצירותך תחשוב למה. החשוב הוא שאתה תאהב אותן. תחשוב מה היית מעיר לעצמך ואת ההערות העצמיות תבסס ביצירותיך הבאות. ככה אולי תאהב מה שאתה כותב. וזו גם זכותך לא לאהוב, אבל תתייחס להערות ואולי זה יתן לך רעיונות לשינויים או לאו דווקא אלא גם להשאיר את מה שכתבת. :) גמר חתימה טובה!

gilili1

New member
הוזה,תודה רבה על העצות,פשוט

לפעמים אני כותב יצירה לא טובה ואני יודע שאני לא אשנה אותה כי אני לא "חולה כתיבה" כמו רוב הכותבים בפורום הזה שהם באמת כשרונים אז אני מרים ממנה ידיים ומדיר רגליים וקורא לה "ג'יפה" , ות'אמת אני לא אוהב שמונים אחוז ממה שכתבתי אבל זה משאיר לי ביד יותר מ40 יצירות שאני אוהב , זה נקרא לראות את עשרים אחוז הכוס המלאה.

למעלה