כתבה על ADHD ב-ABC של

מאמר טרי מ ABC סן פרנסיסקו ../images/Emo140.gif

מצאתי כאן, בקומונה של : מדיטציה טרנסנדנטלית . בתפוז. www.tmt.org.il

zivadina

New member
מדיטציה בבית הספר - הלוואי שיבוצע

אני בטוחה שאם היו יודעים להכניס מדיטציה לבית הספר זה היה תורם מאוד, כפי שהמדיטציה תורמת לכל אדם שיש לו סבלנות לעשות אותה. אני בעד!

חגית35

New member
אם כבר מדיטציה אז יש תוכנה

נתקלתי לא מזמן במטפל בשם חן פרופסורסקי, שגם מפיץ אותה בארץ ללא תוספת מחיר ועם הסברים למסכים וכו' כי הוא עוסק גם בזה וגם בביו פידבק וגם בהמון טיפולים אלרנטיביים. היא נקראת WILD DIVINE נשמע פתרון זול ונוח להירגעות - יש באתר הדגמה של המוזיקה והמסכים להתרשמות- בהחלט מרשים ובשאנטי... המפיץ שלה דיבר המון על נושא החמלה שהיא מעוררת במטופל. ועד כמה זה לא דומה לשום תוכנת משחקים אלימה ופרועה שיש לילדים בד"כ, הוא גם עושה הדגמות שלה. בכל מקרה חשבתי לאזכר זאת כאן אם כבר... עולה משהו כמו 800 ש"ח. מצרפת את הקישור לאתר של חן פרופסורסקי בארץ עם הסבר והדגמה ומצגת על התוכנה.

חגית35

New member
לא הצליח הקישור לאתר החיצוני

של התוכנה- אבל הוא מופיע גם באתר שהצלחתי למסור בכל מקרה זה: http://www.wilddivine.com/

כדאי להדגיש שמדובר ב TM

מדיטציה טרנסנדנטלית. היא קלה מאד לתרגול, כך שאפילו ילדים עם הפרעות קשב יכולים להנות ממנה. וזו היחידה שנחקרה . www.tmt.org.il

zivadina

New member
מדיטציה בבית הספר - למה לא כאן?

שמעתי בהרצאה של איריס שני, שהיא חקרה ל-M.A שלה את נושא הוראת אמנויות לחימה מזרחיות מסורתיות בבית הספר. אולי אפשר לארגן מחקר של מדיטציה טר' בארץ, לצורך תואר בחינוך של מישהו? אולי האגודה של המדיטציה הטר' תארגן את זה? אני בטוחה שיהיו הרבה בתי ספר שישתפו פעולה.

האגודה למדיטציה יוזמת, אמנם

פגישות עם מנהלי בתי ספר, מורים וכד. אבל. הרבה יותר יעיל שבית ספר, שראה את עצמתם של המחקרים על השפעת המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) על ילדי ADHD, ועל ילדים ונוער בכלל, יפנה אל האגודה. האם לגעתך, מחקר מאוד מרשים עם סבירויות סטטיסטיות מאוד גבוהות, שנעשה בחו"ל, דורש על חזרה עליו בארץ? הנה פנייה למי שעומד לפני סיום תואר MA או דוקטורט בתחום, לעשות עוד מחקר על הנושא. להוסיף. סוג המדיטציה היחיד עליו נעשו מחקרים בהיקף ובטווח תוצאות כל כך נדיר, הוא TM. סוגים אחרים של מדיטציה לוקחים לעצמם (ברובם ככולם של המקרים, ללא כל הצדקה) את הקרדיט של TM. בטענם שכל סוגי המדיטציה זהים.

zivadina

New member
לצערי אינני עוסקת בתחום החינוך

אבל חייבת להיות דרך לעניין את בתי הספר או אנשים שלומדים לקראת תואר לערוך ניסוי כזה בבית ספר כלשהו.

pninamr

New member
מדיטציה בבי"ס

במקצועי אני מורה גם למדיטציה. העברתי שעורי מדיטציה בבית ספרי במשך 7 שנים לילדי כיתות א'- ו' והתוצאות מדהימות. אתן דוגמא, מורים שלימדו בכיתתי בשעות הצהרים דיווחו שהתלמידים ערים כמו בשעות הבוקר . הם מרוכזים ממוקדים ופעילים וכייף ללמדם.

pninamr

New member
מדיטציה מדוע חשוב התואר?

מדוע חשוב התואר? בעיני חשוב האדם שמעביר את המדיטציה ועושה טוב לילדים בוגרים ומבוגרים.

הוצע כאן מחקר בנושא, גם בארץ

מי עושה מחקרים? בדרך כלל סטודנטים לתואר שני או שלישי שצריכים להגיש תזה מתאימים למחקר כזה.

למעלה