כתבה על סקטור הביוטק הכושל

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
יש כרגע 3 חברות בכירות: טבע, אופקו וקמהדע. כל השאר שוות הרבה פחות.
מה שכן הכתבה שוגה בכך שהתעלמה מההצלחות של קרן ההון סיכון אלרון, שהיא הציבורית היחידה שכן הגיעה לאקזיטים בשנים האחרונות (קרטיהיל בתחום ה medical device, שכן מזכירים את בריינסווי שגם היא כזו), לכן התמונה קצת פחות גרועה מהמשתמע אבל בגדול אני מסכים איתם.
כלל ביוטכנולוגיה המאכזבת היא המחשה יפה לתשואת החסר של הסקטור. היה מתבקש פיסקה עליה בכתבה, מעבר לאלמדה (שתיהן אכן נסחרות בזול).

גם טבע לא הצליחה למנוע ממדד הביומד להיות הכי חלש בבורסה | כלכליסט

משקיע88

Well-known member
מה שכן הכתבה שוגה בכך שהתעלמה מההצלחות של קרן ההון סיכון אלרון, שהיא הציבורית היחידה שכן הגיעה לאקזיטים בשנים האחרונות (קרטיהיל בתחום ה medical device, שכן מזכירים את בריינסווי שגם היא כזו), לכן התמונה קצת פחות גרועה מהמשתמע אבל בגדול אני מסכים איתם.
כלל ביוטכנולוגיה המאכזבת היא המחשה יפה לתשואת החסר של הסקטור. היה מתבקש פיסקה עליה בכתבה, מעבר לאלמדה (שתיהן אכן נסחרות בזול).

מדד ביומד הוא דוגמה לסוג של מדדים שאינם מתאימים להשקעה. המודל של רוב החברות שם הוא סוג של חיפוש אקזיט. אם הן מצליחות, אז הן נמחקות מהמדד. אם הן נכשלות, הן עוברות דילול בהנפקות מתחת למחיר השוק. בקיצור, למה לכם?

lemner40

Well-known member

תשואת מניית אלרון ב9 שנים מינוס 30 אחוז
הצלחה אין כאן.

dw

Well-known member
מנהל
תשואת מניית אלרון ב9 שנים מינוס 30 אחוז
הצלחה אין כאן.
כן, מי שקנה באזור השיא של 2018 הפסיד כסף (אני רואה שנסחר ב 7XX, היום ב 5XX), אבל... צריך היה מזל נאחס כדי להיכנס דווקא אז בשיא ולא למצע אף פעם במשך עשור. לא חושב שיש מישהו כזה כאן.
לי אין רישום פעולות כזה רחוק אבל חושב שהרווחתי עליה לא רע לאורך השנים. אני חושב שהנייר נמצא אצלי בתיק לפחות עשור, לפעמים עם חשיפה גדולה יותר ולפעמים עם נמוכה יותר. כיום יותר קרוב לנמוכה יותר. לאורך השנים גם קיבלנו דיבידנדים, בהיקף לא זניח בכלל בכלל (הגרף בגלובס כנראה מתחשב בהם, ב investing כנראה שלא, זה עלול להביא למסקנה שגויה) ויצא לי לקנות חלק ברמות שערים נמוכות יחסית ולמכור חלק ברמות מחיר גבוהות יחסית.
מבחינת המס נכון להיום? סמוטריץ' ישמח אם אמכור :LOL: אבל לא ממש בוער לי למכור ולפנק אותו שכן התמחור עדיין די סביר לטעמי, מצפה שהם יגיעו לעוד אקזיטים בשנים הבאות וזה כאמור נייר לא גדול בתיק כך שבאמת שלא מפריע לי לשבת עליו עוד כמה שנים טובות. מבחינתי בהקשר שלהם אפשר לסגור את הבורסה לכמה שנים, הכל בסדר. לא מפריע לי שהנייר בתיק.

מצאתי שרשור שכתבנו על הנפקה שהם ביצעו, ב 2019.
(5) מצגת של אלרון הבוקר | תפוז פורומים
(5) אלרון: בלוק חריג של מיליון נקוב ב 615 (ווליום כולל 6.6 מלשח) | תפוז פורומים

השערים המוזכרים בשירשור גבוהים מהיום אולם כאמור בינתיים החזרנו הביתה דיבידנדים לא קטנים בכלל בכלל.
לפי גרף גלובס רב שנתי, שכנראה מתחשב בדיבידנדים, הקניה שלי אז בהנפקה היתה יופי של קניה (בערך שליש מהיום). זה יכול להסביר מדוע בגדול אני זוכר את הנייר כמורווח יפה ולתיק שלי אין תלונות כלפי הנייר, מה שאני ממש, אבל ממש ממש, לא יכול לאמר על כלל ביו המנחוסית.

ב 2022 דיברנו על אקזיט קרטיהיל
(5) האקזיט של אלרון בקרטיהיל מתקדם | תפוז פורומים
ב 2024 היינו ב 400 וחלמנו על 500, 600, עובדה, הגיע, לא רע, באמת שאין תלונות
(5) אלרון מדווחים Q2 | תפוז פורומים

כאמור מחזיק את הנייר בתיק שנים על גבי שנים. הייתי זוכר אם זה היה נייר מנחוס כמו כלל ביו.

dw

Well-known member
מנהל
בדיוק בגלל התקווה לאקזיט. נגיד שמשקיעים ב 5 חברות ואחת עושה את זה בגדול? אז בסה"כ מייצרים תשואה טובה.
הבעיה, כפי שמסבירים בכתבה, היא שהחברות הישראליות לא הצליחו להגיע לזה בשנים האחרונות. אף לא אחת, ומכאן תשואת החסר המשמעותית למול שאר המדדים.
מזור היתה הצלחה נדירה בעשור הקודם (אם כי medical device ולא תרופה).
כאמור אני חושב שנכון היה לכלול בכתבה גם את אלרון, למרות שזו כיום יותר תוכנה ופחות medical device, כי אקזיט קרטיהיל הוא הצלחה ישראלית נדירה בסקטור, בפירמה ציבורית (כשמולה צריך לציין כי בריינסגייט של אלרון לא הצליחה).

בהיותנו שוק קטן יש הגיון בפירמות המאגדות מלאכותית מספר חברות ביוטק: אלרון, כלל ביו, אלמדה, כדי להעלות את הסיכוי לאיזשהו אקזיט.
מה שכן אפשר להשיג את זה גם בעזרת קרן נאמנות, או תעודת סל, על כל המדד, וכך גם כן משיגים פיזור.

משקיע88

Well-known member
בדיוק בגלל התקווה לאקזיט. נגיד שמשקיעים ב 5 חברות ואחת עושה את זה בגדול? אז בסה"כ מייצרים תשואה טובה.
הבעיה, כפי שמסבירים בכתבה, היא שהחברות הישראליות לא הצליחו להגיע לזה בשנים האחרונות. אף לא אחת, ומכאן תשואת החסר המשמעותית למול שאר המדדים.
מזור היתה הצלחה נדירה בעשור הקודם (אם כי medical device ולא תרופה).
כאמור אני חושב שנכון היה לכלול בכתבה גם את אלרון, למרות שזו כיום יותר תוכנה ופחות medical device, כי אקזיט קרטיהיל הוא הצלחה ישראלית נדירה בסקטור, בפירמה ציבורית (כשמולה צריך לציין כי בריינסגייט של אלרון לא הצליחה).

בהיותנו שוק קטן יש הגיון בפירמות המאגדות מלאכותית מספר חברות ביוטק: אלרון, כלל ביו, אלמדה, כדי להעלות את הסיכוי לאיזשהו אקזיט.
מה שכן אפשר להשיג את זה גם בעזרת קרן נאמנות, או תעודת סל, על כל המדד, וכך גם כן משיגים פיזור.
מה לעשות שזה לא עובד אמפירית. תסתכל על המדד כאילו היה קרן נאמנות שמשקיעה בחברות על פי משקלן. אם האקזיטים למיניהם היו משתקפים במלואם במדד אז לא היו לו ביצועים כושלים לאורך זמן. בפועל, כאשר חברה שנכללת במדד מסוג זה מתחילה להצליח, מיד קופצים עליה משקיעים בקיאים, ורוכשים את השליטה. החברות האלה הופכות במקרה הטוב לאקזיט בנאסדק, אבל אז הן לא משפיעות על מדד הביומד. ציבור המשקיעים בישראל שומע לעצות כמו זו למעלה, וממשיך להפסיד 10, 20 30 שנה. מה יהיה הסוף? מי שרוצה להרוויח בפייס, לא כדאי לו לקנות את כל הכרטיסים.

dw

Well-known member
מנהל
וואלה? :oops:
אקזיט יפה בביופרוטקט. אם אלמדה תקבל 10-12M$ הרי שזה לבד מגלם את רוב שוויה (נסחרת בש"ש 50 מלשח), ויש לה עוד הרבה אחזקות.
אלמדה ונצ'רס- נחתם מזכר הבנות לא מחייב לרכישת ביופרוטקט ע''י משקיע אסטרטגי תמורת כ-10מ'$-12מ'$, בכפוף, המשך | מאיה - אתר הבורסה
הנייר בתגובה טס 28% למעלה, בווליום לא גדול אך גבוה מהרגיל. שיא לא היסטורי אבל של כמה שנים טובות.

קצת מבעס לקרוא את זה עכשיו אחרי שמימשתי קצת מניות אצלה בתקופה האחרונה (לא אישי נגדה, הקטנתי חשיפה מנייתית בכל התיק והגדלתי מזומן, כחשש כללי מפני תיקון בשווקים במהלך 2026) אבל באמת שאין תלונות. אמנם לקח זמן אצלם אבל יצאתי ברווח (אם כי היום הייתי יכול לקבל 28% יותר, שיט, מילא, זה כסף קטנטן).
לכן בינתיים אני יכול לסמן V על אלרון ואלמדה שיצרו לי ערך בתיק בסקטור הביו כתוצאה מאקזיטים. כלל ביו דופקת, גררר, :confused: כמה זמן עוד נתייבש שם עד שיחלצו לנו אקזיט?

HealthTech venture fund | Digital Health Companies | Almeda Ventures | תל אביב י

כתבה מלפני שנתיים:
הישג ל-BioProtect: קיבלה את אישור ה-FDA לשיווק הטיפול שלה - אייס

גיוס ב 2020:
הגיוס של ביופרוטקט גדל מ-7 ל-13 מיליון דולר - גלובס

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
מסתבר שהמצב באוגמדיקס פחות גרוע משחשבנו, והם כנראה מצליחים למכור חלק מהפעילות שלהם, מה שאומר שהתמיכה העתידית שיצטרכו מהמשקיעים תפחת.
המשקיעים מרוצים והמניה עולה.

אלמדה ונצ'רס- אוגמדיקס - התקשרות בהסכם מחייב עם חב' LLC Spine VB למכירת זכויות בלעדיות בפלטפורמת ה-Vision X,פרטים | מאיה - אתר הבורסה

dw

Well-known member
מנהל
ויריליטי של אלמדה מקבלת אישור fda והמניה... מזדקרת. :p
אלמדה ונצ'רס- ויריליטי מדיקל (מוחזקת 4.08%)–קבלת אישור FDA בהליך 510(k) לשיווק מוצר ה-in2smart בארה"ב | מאיה - אתר הבורסה

טוב, ההלצה היתה פשוט מתבקשת, כי וירילטי מתעסקת עם... אין אונות אצל גברים (טוב, בסדר, שפיכה מוקדמת, למה להרוס הלצה טובה? )
מה שכן הווליום די נמוך.

כתבה ישנה עליהם:
חברה ישראלית קיבלה אישור FDA לטיפול בבעיה שמציקה למיליוני גברים | כלכליסט

למעלה