כתבה לרטבים וממרחים מאגוזים,כדאי,,,

סקיווקר

New member
כתבה לרטבים וממרחים מאגוזים,כדאי,,,

כדאי לקרוא ולנסות שימוש אגוזים וניצולם במטבח: אגוזי קשיו: כאשר טוחנים בבלנדר (ולא במעבד מזון!) קשיו לא קלוי יחד עם מים, הוא הופך לנוזל לבן בעל טעם עשיר , ודומה מאוד לשמנת מתוקה. כשמוסיפים זאת למאכלים שונים בתור קרם בישול אנשים לא ירגישו בהבדל. מתאים גם כ-"רוטב שמנת כשר" ל-סטייק,והוא עולה על הדבר האמיתי. מעבר ליתרונות העצומים לאוכלי המזון- ה-כשר, יש גם יתרון בריאותי אמיתי בכך שאגוזים אינם מכילים כולוסטרול ,אלא עשירים בויטמינים ובמינרלים. שמנת מאגוזים ובמיוחד מקשיו מנוצלת לשימוש גם במטבח ההודי,וגם במטבח הספרדי, יש להם מאכלים רבים ומגוונים ברוטבים של שקדים ואגוזים. אגוזי לוז: נסו לטחון אגוזי לוז, פיסטוקים או שקדים: כל אחד מהם יכול לשמש בסיס נפלא לרטבים אחרים בעלי שימושים רבים. מידת הסמיכות נקבעת לפי כמות המים. אם תרצו נוזל דליל יותר, שימו יותר מים. רוצים נוזל סמיך יותר? הוסיפו עוד אגוזים. כמובן שבשמנת האגוזים אפשר להשתמש רק כשאין צורך להקציפה, אלא אפשר להוסיפה במצבה הנוזלי. אפשר להוסיף את רטבי השקדים גם לירקות ממולאים בבשר, גם למרקי קרם,ו-לרוטב שוקולד, לפחזניות ממולאות ,ולמיני פרפה. ממרח אגוזי-לוז חלומי לילדים: לוקחים אגוזי לוז, קולים אותם בתנור ב-חום נמוך של100 מעלות, עד שיזהיבו, ובעזרת שפשוף קל בידיים הסירו את הקליפה. טחנו אותם בבלנדר עם מעט מים ועם חבילת שוקולד מומס , והרי לכם ממרח "נוטלה" תוצרת בית.
 
למעלה