כתבה גדולה על

כתבה גדולה על

תדמית הכבאי בזמן תל אביב במעריב. חלק גדול מהכתבה על הפורום הזה

לא אין לי אפשרות אני

רק יכול לספר לכם שהכותרת בעמוד הראשי נראת מאוד מפרגנת לפי הפתיחה הולכת להיות כתבה שתועיל לכבאים ולתדמית אבל בהמשך היא רק פוגעת. והעיקר האשמה היא לא בכתב הוא כותב מה שאומרים לו ומה שהוא רואה

fireman

New member
הכתבה הזאת נפתחת טוב

ממשיכה על הפנים.... עם כל הכבוד צופי אש תל אביב דאגו להביך אותי ואת עצמם בצורה שלא משתמעת לשני פנים.

ערן- על מה אתה מדבר שאתה אומר

שהם דאגו להביך אותך ואת עצמם בצורה שלא משתמעת לשני פנים?

מה שכתבו על הפורום ...

הלוע זופתב םיאבכה םורופ תובהלב םיעיגמ הנורחאל ,םעפמ תויאבכהו םימה יקונרזלו הנורחאל וגהנוהש םיקיטשל ףסונב אל תונומתה םיזכרמ ןיינבב אקווד .המלצמב םג םישומח םהשכ חטשל יוביכה תוחוכ הרומשש הייקבחסב םיקבוחמ םהשכ םיאבכ םיעיפומ תונומתהמ קלחב .בוט וארנ תונומתה .םימואתה לדגמ היה ומכ ףורשה ןיינבה ידירש עקרבשכ ,םייתנש םילויטל ובו הז ןותיעב קחצי-ןב זוע בתכש רוטל ףסונב ,תורישה ישנאמ קלח וכיבה ולאה רוטה םוסרפ ירחא הממיכ .חטשב תוחוכה לש החוחזהו תילאימולשה תולהנתהה תא ראית השק עצפנ ובש עוריאל תובוגתב זופת טנרטניאה רתאב שאה יבכמ תליהק םורופ ףצוה תיבה ול ףרשייש"ו ,"הזה קופדה יתוא חיתרה" תובוגתה דצל .א"תמ יאבכ ,הדאיס יש ונל שי :ויהש םירמואש םיקוחצל רשקב" :בתכש ימ םג היה ,"ונילא רשקתי אלו ,םיפוצ לש דויצ םע םשל עיגה אוה .םיבצעה לע יל הלע טושפש שא יפוצב דחא בדנתמ רמ םע םלטצהל הז השע אוהש המ לכ !אל לבא ,רוזעל עיגמ אוהש יתבשח ימותל ינאו ומלטצה טושפו יתיא ויהש םיפוצה תא חקל אוה ,רוזעל םוקמב !םורופל וריבח המיד תא ןגראלב הרשע ךירצש ול יתרמאו יתאבשכו ,םיאבכה ראש לש תודובעה עקר לע ךכ לע רבדל אלש .'ושעי םיפו צה הז תא' :יל דיגהל דחא רבד ול היה םיקונרזה הדסקו (היזיוולטב הככ ותוא ואר םגו) חותפ ליעמה םע בבותסה אוה עוריאה לכש םלועל ול קחמנ אל ךויחהש םדאנב אוה הזה בדנתמה ,ןורחא רבדו .הרוגס אל אצמנו עצפנ ונלש רבחהשכ םג .(ןיינעה לש בוטה ןבומל ןווכתמ אל ינאו) ףוצרפהמ ."רחמ ןיא וליאכ חמשו ךייחמ אוה ,םילוחה תיבב השק בצמב םיעוריא ,הרקמ לכבו" ,שאה יבכמב עובשה וריבסה ,"שא יפוצמ הרבח ויה ולא" םלטצהל זעה אל דחא ףא רבכ הוקתה-תנוכשב עוריאב .םמצע לע ורזחי אל הלאכ ."הככ הלא תונולתשכ ,עוריאב לופיטה תעב םלוה דויצב רוסחמ לע ולבק םיפסונ םיביגמ אצמנ תואבכה ףנע ןהיפל ,תרושקתה ילכב הנורחאה הנשב ועיפוהש תובתכל תופסוותמ תונידמה ראשב ומכ םיבשות ףלא לכ לע יאבכ היהיש םוקמב" .תילכלכ הקוצמב שי ץראב םיאבכל .םיבשות 6,500 לכ לע יאבכ שי ונלצא" ,הסיוס ריבסמ ,"תויברעמה םירתלאמה ונחנא .תואבכל רפס תיב הז ונל רסחש המ ,םלועב רתויב ברה ןויסינה תא .שיש רתויב םיעורגהמ רפס תיב ונל שיש ללגב הזו ,םלועב רתויב םילודגה אל וליפא ונחנא .ישילש םלוע לש המרב אוה תיעצבמ לבא ,הלועמ אוה הירואיתב ונל ןיא .םייח ןכסמ הז ,יתעדלו ,הפירש םיבכמ ךיא םידימלתל תוארהל םילוכי דובכה תא לבקמ אלש ףוג ונחנא .תויצלומיס ןיאו ןשע ירדח ןיא ,השחמה יעצמא ."ול םיעיגמה םיבאשמהו םיאבכ 159 ונלצא םא" ,וקסומ רשאמ ,"םיביצקתל םג תמגרותמ תימדתה תייעב" ."ףיסוהל המ ןיא ,םיפסונ םינקת תלבקמ הרטשמהש דועב שורפל םיצלאנ

IאביעדI

New member
רואים שהכותב עשה שעורי בית

ותאמת אין לי בכלל תלונות אליו. תסתכלו על מה שהוא כתב ותבינו איך אנחנו נראים בציבור.

../images/Emo45.gif אביעד כל הכבוד אתה צודק

אך מי לדעתך יצדיק אותך , אני כבר אמרתי לא אחת שעם הכבאים מומחים מספר 1 בלירות לעצמם ברגליים , וכך אנו מחנכים את הדור החדש שלנו , וגם את הצופים , ואם לא נטעשת ונשכיל אנו נצלול לבור שאין חזרה ממנו , ולצערנו אין לנו היום מנהיגות הראויה לשמש לנו כדוגמא והכוונה נכונה , אני עוד אנתח את הכתבה ואני מתכוון להגיב כאן כי כלפי חוץ אין לנו מה להיתלונן כלל כי רני תמיד גורס מה שאדם יכול לעולל לעצמו 10 שונאים לא יצליחו לעולל לו

אבל גרשון, עצור ותחשוב רגע...

יכול ליהיות שישנה בעיה, אבל תזכרו שאתם מסתמכים על התקשורת, תפקיד התקשורת 90% מהזמן היא להעביר ביקורת קטנונית ומעצבנת. הרי הציבור רוצה בשר, הוא רוצה לקרוא דברים מוגזמים. אז לכאן או לכאן, כאשר לא היה את מי להאשים בבנין מרכזים, האשימו את הכבאים על הופעה ועבודה גרועה בשטח. אני בטוח שאתה גרשון יודע יותר ממני בקשר לתקשורת, אני רק מציע שלא ניקח כל מה שיש לתקשורת לומר ללב, יש בהחלט נקודות טעונות שיפור, אבל כל ההוואי מסביב סתם מכניס אותנו לדיכאון.

לדניאל ידידי הצעיר

ראה אתה היום בן 17 קשה לך להבין מספר דברים , גם כשאני הייתי בגילך חשבתי לעצמי כי אני יודע יותר טוב מאבא שלי הוא שייך לדור הקודם אנו הצעירים מבינים יותר טוב והיסתבר לי שטעיתי ובגדול , כי בית הספר של החיים הוא הרבה יותר טוב מכל אוניברסיטה , אין דבר כזה דניאל כי התקשורת 90% מהזמן זה על מנת להעביר ביקורת ולהקניט , שטויות במיץ עגבניות אם היית קורא מה שאני כתבתי כאן לאחרונה כי התקשורת קשה איתה וקשה בלעדיהאתה צריך לדעת להשתמש בה לצרכים שלך , רק דובר או יחצ"ן טוב יכולים לעשות זאת , לאחרונה הצופים שירשרו לכאן המון תמונות גיא ואני וערן אמרנו חברה אפשר לשרשר תמונות והכל בגבולות , אני גם פניתי בקריאה לשרשר תמונות של כבאים בזמן פעולה ולבוש מיגון מלא , ולא כל תמונה , הנה תמונה כזאת של צופים שמתחבקים בזמן שריפה ובלבוש ציוד מרושל עושה נזקים כבדים לכם הצופים ולנו כמערך הכבאות , אנו צריכים להקדיש המון מחשבה להבא שזה לא יקרה ותמיד אני אומר לכם כאן סוף מעשה במחשבה תחילה

fireman

New member
אני מתכוון לזה שבתל אביב

צריכים לעשות בדק בית בנושא של הצופי אש שלהם, מעבר לזה אני לא אריב, מסר נשלח כבר לגורם בתחנת תל אביב ואני סומך עליו שיעשה את הנכון לעשות. נראה לי חצוף מאוד שמתנדב שמראה את פרצוף שלו פעם בחצי שנה בקושי בתחנה, מגיע ולוקח ציוד כאילו הוא נמצא בבית שלו, משתמש בשם של מכבי אש בכדי לגרום לנו נזק בהופעתו והתנהגותו הבזויה.

הכתבה לשיפוטכם...!

ב"ה אש, אש השבוע,קצת אחרי פעולותה גבורה בבית מרכזים ובשכונת-התקוה, הכריזו הכבאים ביום הכבאי שהגיע הזמן שיחידה 102 תצא אל האור מאת: בן זילכה יום הכבאי ה-,51 שנערך ביום שלישי השבוע בפארק נחשונים, בא לאנשי השירות בדיוק בזמן.שבוע בדיוק אחרי שכילו את כל כוחותיהם בדליקת הענק בבניין מרכזים ופחות מ-48 שעות לאחר קריסת מבנה המגורים בשכונת-התקוה,לא הזיק לכבאים יום כיף עם המשפחות. בין האטרקציות הרטובות שמציע הפארק הוצבו במות בידור שכללו הפעלות לילדים, מעגל מתופפים, קוסם ולהטוטן אש, שכנראה הופיע מול הקהל הכי תומך שהיה לו בחיים. בסביבות 14:00 בצהריים אמור היה להתקיים על הבמה המרכזית אירוע מכונן בתולדות הענף: השקת המדים החדשים של כבאי ישראל. לאחר פעילות ענפה של שנתיים בוועדה לביגוד הכבאים הוחלט להחליף סוף סוף את המדים הישנים. יו"ר הוועדה, טפסר אבי פרץ, הסביר בביטאון הארגון, "הכבאים,"102 כי" הוועדה לביגוד של שירותי הכבאות החליטה שיש צורך באפיון חדש למדי הכבאים כדי להבדיל אותנו משאר הגופים: המשטרה,שירותי הפיקוח העירוניים, חברות האבטחה ועוד, אשר למדיהם צבעים זהים לשלנו -כחול כהה ותכלת. מינינו את המעצבת ענת חפץ מבית הספר שנקר לעצב את המדים החדשים,ויחד החלטנו על התוצר הסופי, שכולל בגדי עבודה ומדי ייצוג, כשצבע החולצות ירוק אפרפר וצבע המכנסיים שחור". כולם, אם כן, היו מוכנים לתצוגת האופנה שתחשוף את הלוק החדש של הכבאים. אלא שבשעה 14:00 הודיעו שהתצוגה נדחתה בחצי שעה, וב-14:30 נקבע שהיא תיערך רק ב-.15:30 לבסוף בוטלה התצוגה. ההסבר הרשמי היה שבשל ההמולה הרבה במתחם ולוח הזמנים הצפוף לא יאה לקיים אירוע כה רב משמעות שלא יזכה להתייחסות הראויה, ולכן הוחלט לדחות אותו למועד אחר. הסיבה הפחות רשמית היא שמישהו פישל.אחרי כל הדיונים, ההכנות, התכנונים והמכרזים, בתוך הארגז שהגיע מהמפעל שכבו מדים זהים לאלה של משמרהגבול. הדובר משה מוסקו חוצב קירות במערכה ביןגופי הביטחון השונים על זמן המסך ודקות התהילה שדחיפות האירועים בישראל מאפשרת להם, מכבי האש לא יכולים להרשות לעצמם לעשות טעויות. כבר שנים שבשירותי הכבאות מתלוננים על כך שהקרדיט עבור העבודה הקשה שהם משקיעים הולך למקום אחר. בקריסת הבניין בשכונת-התקוה ובשריפה בבית מרכזים, "הגראונדזירו ומרכז פומפידוה ישראליים",לא פחות, תפסו מכבי האש בפעם הראשונה אחרי הרבה זמן את הכותרות.החשיפה לה זכו בשני האירועים האחרונים בת"א, אומרים שם,היא פרי עבודה שנעשתה בשנים האחרונות, שמטרתה להביא את נושא הכבאות בארץ לתודעה הלאומית. אם כי בצל האופוריה יש רבים הסבורים כי גם באירועים האלה לאזכו הכבאים לקרדיט האמיתי שהגיע להם. טפסר משנה משה סויסה, יו"ר ארגון הכבאים הארצי, סימן את היעד כשנבחר לתפקיד לפני כשלוש שנים:"הייתי בקו 405, בפריצה לבית של עוזי משולם ופיקדתי על האירוע בורסאי.ראיתי שכל העבודה יורדת לטמיון בשתי דקות של טלוויזיה.אנחנו מגיעים תמידראשונים, אני חודר לאוטובוס, מפנה את הפצועים, מכבה את השריפה, והמצלמות מתחילות לעבוד רק כשהמשטרה כבר סוגרת את האירוע. ככה יוצא שרק הם וזק"א בתמונה. בסוףזק"א מקבלים את כל מחיאות הכפיים, את כל התהילה וכל התרומות.לא פעם ראיתי אותם רודפים אחרי הניידות שלנו עם וספות בגלל שאין להם מכוניות עם סירנות. ועוד מעט הם גם ירצו לפתוח תחנת כבאות של זק"א. כשנכנסתי לתפקיד הכרזתי על סכסוך עבודה. ביקשתי שני דברים:דובר רציני, ולהחליף את המדים מתכלת לצבע אחר, שיבדיל אותנו משאר כוחות הביטחון". האלמוניות היחסית של שירותי הכבאות בישראל החלה לבלוט במיוחד לאחר שני אירועים: אסון ורסאי בירושלים ואירועי ה-11 בספטמבר בניו יורק. הראשון נחשב לאחד האירועים הקשים ביותר שידע הענף בארץ, ולאנשי השירות צורמת עד היום העובדה ששמם כמעט לא הוזכר בין הכוחות בשטח. לעומתו, אסון התאומים סימן את הכבאים כגיבורי האומה האמריקנית, מצב שכבאי ישראל יכולים רק לחלום עליו. "אין מודעות לכל הנושא של הכבאות, גם בקרב מקבלי ההחלטות וקובעי המדיניות", אומר כבאי בכיר מת"א, "בארה"ב הכבאים הם גיבורים, פה לא מתייחסים אלינו.זה נובע מהזנחה של שנים בנושא יחסי הציבור והדוברות. בשנים האחרונות יש דובר, והוא עושה עבודה טובה, אבל צריך להיות איש כזה בכל איגוד". משה מוסקו הוא דובר נציבות הכבאות וההצלה בארץ, ועליו מוטלת המשימה להעלות אתגבורת הכבאים על סדר היום."בארה"ב", הוא מסביר, "הצבא לא חלק כל כך משמעותי בשגרת החיים. כאן יש לך צבא, מוסד, שב"כ, משטרה ואת זק"א, שהם צבעוניים מאוד.שם גוף החילוץ היחיד ז ההכבאים. אבל לדעתי, אמצעי התקשורת כבר מיצו את מד"א,זק"א והמשטרה, ואנחנ ועדיין קרקע בתולית". "ורסאי היה האירוע המכונן של השירות", מסביר מוסקו, "אבל זה לא בא לידי ביטוי בחשיפה התקשורתית, ופיקוד העורף לקח את כל הקרדיט. כשהגיע הצבא לשם, כולם עברו אליו.בשבילי להביא את מכבי האש לאמצעי התקשורת זה כמול חצוב בקיר". סויסה: "מתוך 326 לכודים בורסאי, 324 חולצו על ידינו. כשהפיקוד בא וגנב את השליטה על האירוע הצבענו לו על שני לכודים נוספים". "אם זה היה בחיפה", מתערב רש"פ גדעון לייב, בכיר במערך הכיבוי בצפון, "מפקד האירוע היהחוטף ממני סטירה. אז כל הסיפור היה מגיע לכותרות". הכלב ניקי מתלוצץ עם מחלציו מאז התמנה בספטמבר2000 לתפקיד גיבש לעצמו מוסקו מספר טריקים תקשורתיים כדי שהכבאים לא ייטמעו בתמונה הכללית. אחת מהם היא ההוראה שהוא נותן לכוחות בשטח ללבוש מעילי תקיפהוקסדות מבצעיות גם כשבחוץ לוהט מחום, ולא רק בגלל הלהבות. "שיידעו שזה הם", הוא מסביר. אפילו הכלב ניקי, כלבו של איתן טל, תושב גני אביב בלוד, גויס כנכס תקשורתי. לפני כשלושה שבועות נעלם ניקי לאחר שיצא לשאוף אוויר בשטח הפתוח ליד הבית. לאחר ששמעו הבעלים יללות חלושות, התגלה ניקי בתחתיתו של בור ספיגה עמוק. כוחות ההצלה ש למכבי האש הוזעקו למקום והחלו במלאכה. אחרי שעתיים, כשכבר עמדו הכבאים לחלץ את הכלב, שאל אותם מוסקו למצבו של ניקי.כשהתברר שניקי מרגיש טוב ואף מתלוצץ עם מחלציו ביקש מוסקו שיחכו עם החילוץ עוד חמש דקות. רק כשהגיע צלם"ידיעות אחרונות" למקום זכה ניקי לנשום סוף סוף אוויר צח. - מוסקו, הכל כשר? "אנחנו מחלצים בני אדם כבר עשרות שנים ולא כותבים על זה שורה. פעם אחת אתה מחלץ כלב ופתאום אתה מקבל לא רק שורה, אלא גם תמונה". "אחת הבעיות", הוא מוסיף, "היא שהכבאים עושים את העבודה ומפנים את המקום. בשכונת-התקוה ובבית מרכזים לא הייתה קיימת הבעיה הזאת, כי אלו היו אירועים מתמשכים". "אנחנו תמיד מגיעים ראשונים, לא נדחפים, וזאת הבעיה", טוען טפסר בכיר צ'ארלס מלכא, מפקד שירותי הכיבוי בעיר, "כן, היעדר החשיפה התקשורתית מפריעה, אנשים מסכנים את עצמם ולא מקבלים הכרה על הסיכון שהם נוטלים על עצמם.מי בעצם עושה את העבודה? למשטרה אין אמצעי חילוץ. מי מחלץ גופות,מי מכבה, מימאבטח שלא יקרה עוד משהו, מי נותן אמצעי תאורה?גם באירוע בשכונת-התקוה פיקודה עורף הגיע אחרי שעה וחצי, אחרי שאנחנו כבר חילצנו את האנשים,אבל פיקוד העורף נדחף יפה". עיתונאים שהיו באזור האירוע מספרים על ישיבת הערכת מצב של פיקוד העורף שנערכה בחצ ראחד הבתים. באותה ישיבה חלק ניכר מהזמן הוקדש לממדיה סיקור התקשורתי שקיבלו הכוחות ואף ניתנה הוראה לדוברת לארגן טלוויזיה לשעה 20:00 בערב."התאורה עלינו",נאמר שם. "הפעם מי שהזמין אותם כבר היה מפקד שירותי הכיבוי", מסביר מוסקו, "אחרי שהוא קיבל החלטה שמבחינת כוח אדם הכוחות לא יוכלו לטפל לבד באירוע.אבל המסקנות מהאירועים הקודמים הוסקו, ופיקוד העורף כבר לא שכח לתת את הקרדיט לכבאים".

המשך לכתבה!

ב"ה פורום הכבאים בתפוז עולה בלהבות בנוסף לשטיקים שהונהגו לאחרונה ולזרנוקי המים והכבאיות מפעם,לאחרונה מגיעים כוחות הכיבוי לשטח כשהם חמושים גם במצלמה. דווקא בבניין מרכזים התמונות לא נראו טוב.בחלק מהתמונות מופיעים כבאים כשהם מחובקים בסחבקייה ששמורה לטיולים שנתיים, כשברק עשרידי הבניין השרוף כמו היה מגדל התאומים .התמונות האלו הביכו חלק מאנשי השירות, בנוסף לטור שכתב עוז בן-יצחק בעיתוןזה ובו תיאר את ההתנהלות השלומיאלית והזחוחה של הכוחות בשטח. כיממה אחריפרסוםה טור הוצף פורום קהילת מכבי האש באתר האינטרנט תפוז בתגובות לאירוע שבו נפצע קשה שי סיאדה,כבאי מת"א. לצד התגובות "הרתיח אותי הדפוק הזה", ו"שיישרף לו הבית ולא יתקשר אלינו", היה גם מי שכתב: "בקשר לצחוקים שאומרים שהיו:יש לנו מתנדב אחד בצופי אש שפשוט עלה לי על העצבים. הוא הגיע לשם עם ציוד של צופים, ואני לתומי חשבתישהוא מגיע לעזור, אבל לא! כל מה שהוא עשה זה להצטלם עם מר דימה חבירו לפורום! במקום לעזור, הוא לקח את הצופים שהיו איתי ופשוט הצטלמו על רקע העבודות של שאר הכבאים, וכשבאתי ואמרתי לו שצריך עשרה בלארגן את הזרנוקים היהלו דבר אחד להגיד לי: 'את זה הצופים יעשו'. שלא לדבר על כך שכל האירוע הוא הסתובב עם המעיל פתוח (וגם ראו אותו ככה בטלוויזיה)וקסדה לא סגורה.ודבר אחרון, המתנדב הזה הוא בנאדם שהחיוך לא נמחק לו לעולם מהפרצוף (ואנילא מתכוון למובן הטוב של העניין). גם כשהחבר שלנו נפצעו נמצא במצב קשה בבית החולים, הוא מחייך ושמח כאילו אין מחר". "אלו היו חברה מצופי אש", הסבירו השבוע במכבי האש, "ובכל מקרה, אירועים כאלה לא יחזרו על עצמם. באירוע בשכונת-התקוה כבר אף אחד לא העז להצטלם ככה". מגיבים נוספים קבלו על מחסור בציוד הולם בעת הטיפול באירוע, כשתלונות אלה מתווספות לכתבות שהופיעו בשנה האחרונה בכלי התקשורת, לפיהן ענף הכבאות נמצא במצוקה כלכלית."במקום שיהיה כבאי על כל אלף תושבים כמו בשאר המדינות המערביות", מסביר סויסה,"אצלנו יש כבאי על כל 6,500 תושבים. לכבאים בארץ יש את הניסיון הרב ביותר בעולם, מה שחסר לנו זה בית ספר לכבאות.אנחנו המאלתרים הגדולים ביותר בעולם,וזה בגלל שיש לנו בית ספר מהגרועים ביותר שיש. בתיאוריה הוא מעולה,אבל מבצעית הוא ברמה של עולם שלישי. אנחנו אפילו לא יכולים להראות לתלמידים איך מכבים שריפה, ולדעתי, זה מסכן חיים.אין לנו אמצעי המחשה,אין חדרי עשן ואין סימולציות. אנחנו גוף שלא מקבל אתה כבוד והמשאבים המגיעים לו". "בעיית התדמית מתורגמת גם לתקציבים", מאשר מוסקו, "אם אצלנו 159 כבאים נאלצים לפרוש בעוד שהמשטרה מקבלת תקנים נוספים, אין מה להוסיף". ואוחנה נכנס לסחרור ברחבה מערך הכבאות בארץ בנוי מ-52 רשויות כבאות. 21 מתוכן מאוגדות באיגודי ערים, וארבע (ירושלים,רמת-גן,גבעתיים ות"א) הן יחידות כבאות עירוניות. באירוע החגיגי בנחשונים חולקה פארק לאזורים, כשכל יחידה קיבלה אזור משלה. בין השלטים הממפים את הפארק בלט בהיעדרו השלט של ת"א. מתוך 120כבאים הפועלים בעיר הגיעו רק בודדים לאירוע, והם צורפו לכבאי תחנת גבעתיים, המונה 51 עובדים.דווקא מי שנשאו במרבית הנטל באירועים האחרונים בחרו שלא להגיע ליום הכיף.הסיבה להחרמת האירוע היא שלפני כשנה פרש ועד כבאי ת"א מהארגון הארצי. הקרע התחיל בהסכם 3399 שנחתם ב-3 במרס 1999 בין ההסתדרות לאוצר.ההסכם, לטענת ארגון הכבאים,פגע בהסכמים מקומיים שנחתמו לאורך השנים עם ראשי הענף. לאחר עיצומים שנערכו לפני כשנה הושג הסכם חדש, אלא שהוא כלל רק את אגודי הערים. בת"א התרעמו על תוצאות המשא ומתן והחליטו לפרוש מהארגוןהארצי.הסיבה האמיתית לפרישה, טוענים בארגון הארצי, היא שאחד מחברי ועד העובדים התל-אביבי,משה אוחנה, מעוניין לקבל פיקוד על בית הספר לכבאות,והוא לא קיבל את מבוקשו. רש"פ אוחנה הוא סגנו של חיים יפת, יו"ר ועד ת"א, והשניים מובילים את המאבק מול הארגון הארצי. "הם מנהלים את הארגון בצורה לא נכונה", מגיב אוחנה להשמצות,"לא לפי אמות מידה ראויות, והם הורסים את כל מערך הכבאות. יש שם גוף מיליטנטי שסוגר את בית הספר חדשות לבקרים ושדואג רק לצרכים של אנשי הוועד". - זה לא עניין אישי? טוענים שהכל קרה בגלל שלא קיבלת ג'וב בכיר. "זה בולשיט אחד גדול: אני הדרכתי בשמונה קורסים. היה קורס כבאות, הגשתי מועמדות, ומול יהגיש מועמדות אחד מאנשיהם. האיש הזה לא הדריך מעולם, והידע שלו פחות משלי.בנוסף, הוא קצין משמעת, ואני קצין מטה. בכל זאת הוא זכה בתפקיד. בוודאי שאני זועם: זו מערכת קלוקלת ועקומה. אם היא הייתה מתנהלת כמו שצריך,הם לאהיו הופכים את ועדת בית הספר ללשכת העבודה של אנשי המזכירות. אם תבחן את האדם שהתמודד מולי תגלה שמקצועית אני הרבה יותר מתאים. אני רציתי ללמד כי אכפת לי מהמערכת ובאתי לבית הספר מתוך אידיאולוגיה, אבל הם מנסים להכפיש את שמי בכל מיני צורות. אם היה נציב כמו שצריך, הוא היהיודע איך לטפל בהם,אבל הנציב מפחד מהם, ואני גם אמרתי לו את זה". אחד מאלה שדווקא כן הגיעו ליום הכבאי הוא לה"ב אלפונסו סלח, כבאי מת"א שבחר להתייצב מול הוועד התל-אביבי. אלפונסו אף אסף חתימות נגדהו ועד, ולטענתו, 75 "אחוז מהכבאים חתמו". בארגון טענו שרק 50 אחוז חתמו על העצומה, ואילו בוועדת "טוענים שרק חמישה אחוזים חתמו אצל סלח, מול 59אחוז מהכבאים שחתמו אצלם. "ההחלטה של הוועד לפרוש", טוען סלח, "הייתה לא חוקית, כי לא היה משאל בין הכבאים. מי שהיום מצהיר שהוא מעוניין להישאר מתנכלים לו.פשוט מודיעים לו שהוא לא יקבל תפקיד, לא יועלה בדרגה או לא ייצא לקורס. לי ניסו למנוע את הדרגה אחרי שבאו למפקד שלי ואמרו שאני לא ראוי להעלאה. במקרה המפקד מכיר אותי,והוא ענה להם שלדעתו כן מגיעה לי הדרגה, אבל אני יודע שיש חבר'ה חדשים שפחדו להגיע לכאן היום". אוחנה משיב אש: "אלפונסו הזה הוא בחור שכדאי טוב טוב לבדוק את דבריו. הוא היחיד שמתנגד לפרישה ויש לו מספר כבאים בודדים שהולכים אחריו. יש החלטה, והוא מנסה לפעול מאחורי גבנו ולפגוע בוועד". אל זירת הקרבות הנוכחית שלחו הנצים את ההרכב החזק ביותר שלהם. החל משנת 1985 מתקיימים משחקיה- G.F.P.W, אולימפיאדת השוטרים והכבאים.המשחקים נערכים אחת לשנתיים, והאליפות האחרונ ה התקיימה בארה"ב. משנת 1999 שולח ארגון הכבאים נבחרת כדורגל מטעמו. בטורניר האחרון תפסה הנבחרת את המקום השלישי לאחרהפסד בחצי הגמר לדרום אפריקה, אבל בארגון מסבירים ש"הדרום אפריקנים לא היו רק כבאים. שיחקו שם גם שוטרים". השנה ייערכו המשחקים בברצלונה והתכונה רבה. "לגבי התקדמות הקבוצה", מסביר המאמן ציון אסייג בביטאון "כבאים ,"102 "אני רואה שינוי גדול מתחילת העונה, אז סבלנו מחוסר תיאום בין השחקנים ומכושר גופני ירוד". אלא שאיכות המשחק של הנבחרת לא מטרידה את ראשי הארגון, כמו העובדה שגם ועד ת"א עומד לשלוח נבחרת. לפי התקנון של הוועדה המארגנת, מסתבר שאפשר לשלוח יותר מנבחרת אחת מכל מדינה."המשלחת שלהם לא כוללת רק כבאים", טוענים בארגון,"ויעיפו אותם מהתחרות אם יגלו את זה. יש להם שישה מהתברואה ובנוסף שלושה כבאים מחולון, שמסכנים עכשיואת החברות שלהם באיגוד. הם מוכרים את עצמם בשביל נסיעה לחו"ל". התל-אביבים הצליחו להשיג מימון של העירייה, בנוסף לחלקם של הוועד והשחקנים עצמם. "הנציב רצה לארגן לנו תמיכה", טוען רש"ף אוחנה, "והארגון אמר לו שאם זה יקרה הוא ישבית את כל התחנות בארץ. הם פשוט אנשים מושחתים. לא רק שהם מוציאים קבוצת כדורגל, הם מוציאים משלחת של 45 אנשים על חשבון הנציבות. בשבוע שעבר הם עשו כנס במלון אמבסדור, מכרו את החדרים לאנשים שהגיעו לכנס ובכספים האלה הם מימנו לעצמם את הנסיעה". אם גברי לוי עדיין מחפש עבודה,הוא מוזמןלחייג 102.

cohen40

New member
רק לא מלחמת אחים

הכל כבר יש לנו ואת הכל כבר עברנו לא שילמו לנו שכר בזמן עברנו כמה וכמה פעמים תוכניות הבראה הציבור חושב שאנו פרזיטים וחיים על חשבונו והנה הכתבה הזו משמיצים אחד את השני מי שרוצה תדמית קודם שיציג אחדות הארגון הכבאים נבחר בצורה דמוקרתית מי שפעולות הארגון לא מוצאות חן ביעיניו יש לו אפשרות להביע את דעתו במוסדות הארגון אולם הוא צריך לדעת כלל חשוב וראשון הרוב קובע אני מידי פעם שומע מילים וסיפורים "אלה עשו כך וכך והם לא דואגים ולא עושים מה שצריך וכל מיני שטויות אחרות" אבל הם הנבחרים שלנו ורבים מאיתנו אוהבים לקבל דברים מוגמרים ולא רוצים לרוץ ולהתאמץ ולהשיג דברים אז בבקשה ניתן כבוד ואורך רוח למי שתורם גם אם אנו לא מסכימים לדרכו ודעתו לדעתי אנשי ת"א חייבים לחזור ולהיות חלק מהארגון גם אם הם אינם מסכימים לפעולתיו ואת חילוקי הדעות הם צריכים לפתור עם נציגי הארגון ולא מעל דפי העיתון במלחמת אחים רק אנו הכבאים נצא נפגעים ומשני הצדדים

שלום לך יורם כהן ידידי

אתה שלם עם עצמך מה שכתבת פה ? כי בין מה שהנך כותב ובין המציאות יש פער עמוק , גם אם יש כאלו שפועלים ועושים למען הכבאים הארגון דוחק את רגליהם הצידה ויודע גם להישתמש בהצעתו ולהתקשט בנוצות לא לו על מנת לומר אני זה שהשגתי לכם .ולמרות שאינויודע מה לעשות עם אותו חומר , ולעיתים גם זה נדחק הצידה כי לא איפשרו לאותו אדם שעסק והוא זה שיצר את הנושא ומטפל בו מעל 10 שנים ורק לו הנסיון בתחום קשה לארגון לקבל את זה כי האגו האישי חשוב יותר ולא טובת הכלל נגד עיניו, יורם ידידי הצעיר אנו חיים במדינה דמוקראטית מותר גם לחלוק ולהעביר ביקורת על נציגנו , ואני הייתי בסרט הזה 25 שנה , והשתדלתי להקשיב לביקורת ואולי ניתן לפעמים להיסתייע בה , גם ידענו לאמץ אנשים מחוץ לחברי מזכירות אשר ידעו לסייע לארגון בתחומים מסויימים . וזה לא בושה להיפך מי שמסוגל לעזור ולעשות יותר טוב צריך לתת לו את הכלים והתמיכה של הארגון ולא לדחוק את רגליו , אתה הבנת את זה ידידי הצעיר ?!?!

למעלה