כשר? לא כשר?

עבירה שאני אף פעם לא אעשה...

כצמחוני (אידאולוגי) לא ייצא לי לצאת ידי חובת אכילת בשר טרף. מה אתם מציעים לי כתחליף כדי לצאת בדיעבד ? יין נסך מספיק טוב לצורך העניין ?

אם זכרוני אינו מטעני

יש דבר כזה שניצלוני סויה בטעם פירות ים. אז אולי אם תטבל אותם ביין צרפתי משובח זה יתן תוצאה בלתי כשרה בעליל

pomelit

New member
אתה יכול לאכול גבינת עכו"ם

אם כי אם הבעיה היא מוסרית, דע לך שבגבינה בדרך כלל יש רכיב שנקרא רנט, והוא לקוח לא אחרת מאשר קיבת עגלים. מאידך תמיד אפשר לחפש איזה "טיב טעם" כדי לאכול בו לחם עשוי כהלכתו (הלכתו של מי?)

תודה, אבל ../images/Emo128.gif על ../images/Emo173.gif

קודם כל, אני לא אוכל מוצרי חלב. חוץ מזה, חלב עכו"ם זה לא מוציא ידי חובה. יש המון שמתירים חלב עכו"ם. הרי יש הכשרים שכתוב עליהם "לאוכלי אבקת חלב עכו"ם". אפילו בסוגים מסוימים של דגני בוקר יש.

מספיק שתפתח את הבקבוק...

והיין יהפוך ליין נסך. תוכל כמובן גם לעשר מעשרות ולאכול אותם, או להקדיש מזון להקדש ולאוכלו.

זה לכל הדעות ?

הרי ההלכה המודרנית נמנעה במפורש להכניס את החילונים לקטגוריות המסורתיות של "מין", "פורש מדרכי ציבור", וכו´, כי התוצאות פשוט קטלניות. לכן, את אלו שנולדו בבית חילוני הגדירו "תינוקות שנשבו". הרבקוק הגדיר דתל"שים כ"שוגגים". אבל אם אתה צודק - אחלה, כי צברתי ככה המון עבירות כשרות

זה לכל הדיעות

ההלכה אומרת בפירוש שיין שנפתח בידי מחחל שבת בפרהסיה דינו כיין נסך אז אולי תצא לאיזה בילוי שבתי עצבני בלב ליבה של הפרהסיה ושם קבל עם ועולם תפתח את השמפניה (שמפניה זה יין?)

כן, אבל השאלה היא ...

האם לדעת כל פוסקי ההלכה בני זמננו, אנחנו - החילונים של היום - נכנסים לגדר "מחללי שבת בפרהסיה".

../images/Emo6.gif תשכח מזה!

אני פשוט רוצה לצאת ידי חובה לדעת כל הרבנים שאני אוכל לא כשר. אם לא תהיה ברירה - אני אקנה יין, אתן לסטודנט נוצרי לפתוח אותו, ואשתה שיעור.

תהיה קצת למדן

ממה נפשך, אם זה לא חל כי אתה "תינוק שנשבה", אז גם שאר העברות שלך לא חלות...אונס רחמנא פטריה.

אני לא "תינוק שנשבה" אלא "שוגג"

דתל"שים כמונו אינם יכולים להיות תינוקות שנשבו. לכן הרבקוק הגדיר אותנו כשוגגים. עבירה בשוגג היא עדיין עבירה. ואידך זיל גמור.

לילית3

New member
כמעט כל היינות המיובאים

שמור נפשך מיינות מאיטליה - לחלקם, שומו שמיים, יש הכשר.

כחלחל

New member
יין נסך

לא חסר, יש המון יבואני יין "נוכרי" אבל אם חפצת ב"מהדרין" יש יין מיקבי קרמיזאן (תוצרת מנזר באיזור ירושלים)אני מכיר רק חנות אחת בחיפה שמוכרת (סוּאִידָן - ברח´ אלנבי בעיר התחתית) (בחור בשם מישל ממוחה ליין ישמח לסייע לך במצווה) בטוח שניתן להשיג גם במקומות אחרים

בשר טרף אולי יהיה לך קשה לאכול

אבל אולי תאכל חסה בלי לבדוק? יכול להיות שיסתתר שם איזה שרץ שיעזור לך בקיום המצווה (או שאולי גם זה בעייתי מבחינה אדאולוגית?) חבל... עבירה כל כך נחמדה שלא תוכל לעבור... בכל מקרה, לא קשור לבשר אבל קשור לאכילה, אצלינו אפשר לאכול בשנת שמיטה את כל תוצרת הגינה - למי שמחפש חטאים קלים... (בעצם, צריך לחכות 6 שנים עד לפעם הבאה אז בינתיים יש לי חמץ שעבר עליו הפסח)

אפשר במקביל לשים מוסיקת טרנס

בפול ווליום באמצע שנת הצהריים זה גם מטריף את השכנים או שאני שוב לא בקיא בהלכות ובמה זה מטריף

למעלה