כשר? לא כשר?

בן הרב

New member
כשר? לא כשר?

אחרי התלבטיות רבות וקשות, היום היה הפעם ראשונה שאכלתי טרפה!
זהו אחד המחסומים הכי קשים שהיו לי, כאחד שכבר לא שומר תומ"צ כעשר שנים הנושא של טרפה עדיין הפריע לי, לא יודע למה אז זהו הסיפור הלכתי עם ידידה למסעדה, ובעוד שתמיד אני מזמין דג או משהו שנראה לי מותר, היום היה אחרת, אכלנו קוויאר, עוף, ועוד כל מני דברים טובים, לא ח"ו שרצים, עוד לא, ואתם יודעים מה, זה אפי´ לא היה טעים, אבל לא נורא, אני כבר אנסה מסעדה אחרת <בן הרב מודע לזה שעוד קיר בבית המקדש נפל היום לאור החטא הגדול>

טנטרי

New member
מזכיר לי

את הפעם הראשונה שלי. זה היה בפריז, הייתי לבד והיא ישבה במסעדה צדדית במעלה אחד הרחובות שמובילים אל מונמרטר (הר המתאבדים, שם מעפן לפיסגה שבה יושבים עשרות אמנים ומציירים את כל התיירים שמוכנים לשלם. אם כי רק מתאבד יסכים לשלם על דיוקן שמן עצמי של חובבן את הסכומים שדורשים שם). אני זוכר שבאותו רגע איבדתי כל בושה, עשיתי את זה איתה על הדלפק (תרגעו, הייתי הלקוח היחידי במסעדה והמוכר נעלם באותו זמן למעמקי המטבח). ירדתי לה והטעם היה ממש לא כפי שציפיתי מצרפתיה, חמוץ מלוח דוחה, שלא לדבר על הריח. באותו רגע נשבעתי, שזו גם הפעם האחרונה שלי, אבל מאז הספקתי ליפול ברשתן של רבות אחרות (עוד בפריז). כן, הפעם הראשונה שלי הייתה בהחלט לא משהו ... אבל לפחות יכולתי לומר לעצמי :"שיחקת אותה, ירדת על מנה צרפתית של חזיר - אין אלוהים, או לפחות הוא לא מפחיד כמו שחינכו אותך לחשוב".

למה לא היה טעים?

בגלל שהיה טריפה או בגלל שהמסעדה לא מוצלחת? זה מזכיר לי שקצת זמן אחרי שגיליתי את האור ויצאתי בשאלה רציתי ללכת ולאכול שרימפס כדי לקיים מצוות אכילת טריפות כהלכתה. קבעתי עם ידיד שהזמין מקום באחת ממסעדות הדגים הידועות של יפו ושמנו פעמינו, חגיגיים ונרגשים. הזמנתי שרימפס בשום ויין. היה טעים לאללה. בלילה התחלתי להרגיש רע ועד הבוקר הייתי ממש חולה. היתה לי מן תחושה כזאת של רצון להקיא וערבולים בבטן. עד היום אני לא יודעת ממה זה היה. יכול להיות שהמזון לא היה כל כך טרי, אולי זה היה היין ואולי היה יותר מידי שום. כמה חודשים אחרי זה נסעתי עם רחל לאילת והיא החליטה שהגיע זמנה לאכול שרימפס. הלכנו למסעדה שמחות וטובות לב והזמנתי מנה דומה. מיד כששמו את הצלחת מול הפנים שלי התחלתי להרגיש רע. זכר המנה מהפעם הקודמת עלה בראשי ולא הייתי מסוגלת לאכול כלום. כמובן שרחל שמחה לאכול גם את המנה שלי. מאז החלטתי שאני לא אוהבת שרימפס. חודשים ושנים עברו עד שפעם ליאור הזמין שרימפס ואני רק טעמתי. זה היה כל כך טעים שמאז אני לא מפסיקה לאכול את השרץ הנורא הזה ואני מתמוגגת מכל רגע. מה שכן - אני מקפידה לא לאכול את זה עם שום ויין.... ליתר בטחון... סתם רציתי לשתף אתכם. אני ממליצה לך ללכת למסעדה אחרת. אולי בפעם הבאה הטריפה תהיה טעימה יותר. חנה

בן הרב

New member
זוהי מסעדה יוקרתית אולי

לא הזמנתי את המנה הנכונה, שרימפסים מגעילים אותי אין מה לעשות זה ההרגל אבל הזמן כבר יעשה את שלו

<מפוצץ אחרי אגאדיר עם בייקון וגבינה

צהובה> לא יודע למה אבל הטריפות, בניגוד להרבה מאוד אחרים, לא היוו אף פעם מוקד בעייתי עבורי. לא ברחתי ולא נמנעתי מהן אך גם לא רדפתי אחריהן. הפעם הראשונה שיצא לי לאכול שינקן הייתה כשנתיים לאחר היציאה בשאלה וזה היה אצל המשפחה (המאמצת) שלי. לא התלהבתי במיוחד אבל עם הזמן מצאתי את הטעם שלי וגיבשתי אהדה גם לחלק מהטריפות. מזל טוב(?)

גם לי לא

הפעם הראשונה שאכלתי ממש טריפה היה במטוס בדרך לתורכיה, האוכל ממש לא היה טעים, כולם קיללו ואני התעצבנתי שכך נראית הפעם הראשונה, ועוד אתאיסט לחץ עלי לברך שהחיינו. בכל מקרה הרגשתי איזה רעד קל בידים לא יותר מזה אח"כ כבר שכחתי לגמרי מהעניין ואכלתי בלי שום מחשבה, אפילו לא זכרתי שאני אוכל טריפה. אני ממש לא התרגשתי מהאוכל התורכי, אבל היו גם קטעים טובים שעליהם כבר סיפרתי לכם ומי שהפסיד שילך להזדיין.

שולציה

New member
הפעם הראשונה שלי הייתה...

מוסקווה, יום כיפו, לפני שלוש שנים, צ´יזבורגר במקדונלד´ס. אני לא יודעת מה היה יותר טעים, הצ´יזבורגר או החוויה, אבל נהנתי מכל רגע. עצם הסיטואציה גם היה מצחיק: היינו קבוצה של אמריקאים וישראלים, כולנו יהודים, האמריקאים הלכו לבית הכנסת וצמו. ואהשראלים הלכנו להסתובב ו...לאכול.

בן הרב

New member
העבירה שלי ביום כיפור הייתה

לאחרי כל נדרי אצל כבוד הרב הלכתי לדירה של חברה כדי לדבר סתם כך, אבל כידוע אין אפוטרופוס לעריות, דיבור הביא לסיפור, בקיצער נכנסנו למיטה, ויצאנו במוצאי החג, תאמינו לי זה היה הסקס הכי טוב שהיה לי אי פעם, כמובן שנהיתי צמא אז כבר שתיתי וכך היה לי חג אמיתי <בן הרב קיבל מבית אבא שצריך לחגוג בחגים>

יא חילוני בלאי! לא הקפדת על ...

כל העבירות של הצום. אם היית במיטה כל החג, לא יצאת ידי חובת רחיצה, סיכה ונעילת הסנדל! אבל בכל זאת יצאת גדול ...

דּרדסית

New member
אפשר לחלוק עליך!

חובת רחיצה-אני מקווה בשביל שניהם שהם עשו את זה לפני. סיכה-בטח היה ועוד איך, בהתחשב בעובדה שהם השתמשו באמצעי מניעה. נעילת סנדל-בוא נוותר להם בזכות פשיטת הסנדל. חילוני מספיק?

בן הרב

New member
תודה שרולק יפה כיוונת

דרך אגב את עוד חייבת לי סיפור, אני בנתיים מחכה בסבלנות, אבל היא מתחילה להתפקע

הלכתי לפורום המקביל - חוזרב"תים

וכמו בסיינפלד, מסתבר שיש עולם הפוך מקביל לשלנו הנה ההודעה שהיתה שם לא רציתי לשים לינק אז אני מצטט מילה במילה שם : בן שופט בית משפט השלום עם העגיל נושא : לא כשר? כשר? תוכן : אחרי התלבטיויות רבות וקשות, היום היה הפעם הראשונה שאכלתי כשר בד"צ!
זהו אחד המחסומים הכי קשים שהיו לי, כאחד שכבר לא רץ לזיין בחורות על שולחנות של פאבים כעשר שנים הנושא של כשר בד"צ עדיין הפריע לי, לא יודע למה אז זהו הסיפור הלכתי עם חבר מהישיבה למסעדה, ובעוד שתמיד אני מזמין מולים או משהו כשר רבנות שנראה לי מותר, היום היה אחרת, אכלנו גפילטע פיש, קרעפאלאך, ועוד כל מיני בד"צ, לא פי כוס אמו שארית ישראל, עוד לא, ואתם יודעים מה, זה אפילו לא היה טעים (קצת מלוח מדי), אבל לא נורא, אני כבר אנסה מסעדה אחרת<בן שופט בית משפט השלום עם עגיל מודע לזה שעוד טריבונה באיצטדיון טדי נפלה היום לאור המצווה הגדולה> באמת עולם קטן !!! ליאור נ.ב. ההודעה הוצאה מהקשרה איברי דנה אינטרנשיונל הוצאו מהקשרם

בן הרב

New member
גדול../images/Emo45.gifגדול../images/Emo45.gifגדול../images/Emo45.gifגדול../images/Emo45.gif

בשעה טובה ../images/Emo21.gif ../images/Emo48.gif

10 שנים?!!?? אני מקוה שכמו שערות השיבה שלי, 15 שנים עברו עד הראשונה, אבל השניה באה מהר מאוד. ובכלל הזכרת לי את אותו מחזור לימים נוראים, שלפני הוידוי כתוב בסוגריים - יעשה עבירה קלה שלא תהיה הברכה לבטלה. עכשיו יש לך מה לעשות בכיפור - המסעדה השניה....

בן הרב

New member
פון דיין מויל צו מיינע אויירען

ואתה מזכיר לי את האברך שהיה לו המחזור הנ"ל, והלך לבית הכנסת בערב יום הכיפורים לבקש רחמי שמים שיזמן ה´ לידו דבר עבירה, בעודו מתחנן, ראה את אשתו של השמש בעזרת נשים, מיד רץ אליה ועשו מה שעשו! נו את המעשה הידוע, כשקם בשימחה על שזימן לידו דבר עבירה, הוא שומע אותה אומרת דו וייסט וואס פאר א-מצוה האםטו ארין גיכאפט! ובעברית איזה מצווה עשית איתי!

למעלה