מזגנים אז בתקופה ההיא בקושי......כשהיגעתי לארץ לפני ארבעים שנה...
היו אוטובוסים כאלו של פורד...טרנטה אמיתי, עם הילוכים שאף פעם לא נכנס למקום הנכון.אני שהיגעתי בתור ילד (נער) התגאתי באוטובוסים שהיו כבר אז בהונגריה.
שהגיעו הטייגרים ....המממממ...מזגנים אז בתקופה ההיא בקושי......
היו בבתים.היה לך מזל גדול אם היצלחת לפתוח את החלון..
אחורי זה עשו עלינו (העם)......שהגיעו הטייגרים ....המממממ...
זה כבר היה אוטובוס מודרני (לתקופתו כמובן) עם הילוכים חצי אוטומטיים, נדמה לי. מזגן עדיין לא היה,אבל את החלון כבר יכולנו לפתוח
אז גרתי בנתניה, והנסיעה לתל אביבאחורי זה עשו עלינו (העם)......
ניסיונות והביאו כל מיניי גרוטאות,שעמדו במוסכים יותר ממה שנסעו בקו
לא זכור לי באיזו שנה...קרה הנסאז גרתי בנתניה, והנסיעה לתל אביב
ארכה כשעה וחצי במקרה הטוב, כמובן שכביש החוף של אותם הימים..היה כביש דו מסלולי,אחד הלוך והשני חזור.
אתן/ם בטח יודעים טוב יותר ממני.....לא זכור לי באיזו שנה...קרה הנס
שהיגיעו האוטובוסים הראשונים עם מזגנים....כי אז כבר היה לי רכב פרטי
ואם היגעתן/ם עד לכאן,זה סימן שאתן/םאתן/ם בטח יודעים טוב יותר ממני.....
אם זה היה לקראת סוף שנות השבעים,שהיו האוטובוסים ממוזגים, או שזה היה בתחילת שנות השמונים
במחצית שנות ה- 60 יינגעלה !!אתן/ם בטח יודעים טוב יותר ממני.....
אם זה היה לקראת סוף שנות השבעים,שהיו האוטובוסים ממוזגים, או שזה היה בתחילת שנות השמונים
בד"כ המזגנים לא פעלו !!!לא זכור לי באיזו שנה...קרה הנס
שהיגיעו האוטובוסים הראשונים עם מזגנים....כי אז כבר היה לי רכב פרטי
המזגנים באוטובוסיםבד"כ המזגנים לא פעלו !!!
בסרט "חור בלבנה" של הגאון (לפני שהשתגע והתחרפן) אורי זוהר ז"ל (מרגע שהתחרד בעיני הוא סוג של מת) משנת 64' ראו אוטובוס של חברת יונייטד טורס עם מזגן. בתור ילד אני זוכר שהיו מעט אוטובוסים כאלו ובחלקם הגדול המזגן או היה מקולקל או סתם לנהג לא התחשמק להפעילו. הכנסת המזגנים המאסיבית לכלל האוטובוסים של אגד נעשתה בין השנים 80' ל-85'. בעיקר סביב השנים 82' 83'. לדן הם נכנסו קצת מאוחר יותר, סביב השנים 86' עד 90'.
66-064 לא היה גרוטאה... יש לו הסטוראחורי זה עשו עלינו (העם)......
ניסיונות והביאו כל מיניי גרוטאות,שעמדו במוסכים יותר ממה שנסעו בקו
06466-064 לא היה גרוטאה... יש לו הסטור
הסטוריה מפוארת ואני מכיר את קורות חייו. אפילו מלכת בלגיה נסעה בו בביקורה כאן והתפעלה ממנו....
והיה לו אח תאום: 66-063 !!!064
האוטובוס הנ"ל היה האוטובוס של סבא שלי, שמעתי ממנו הרבה מאוד סיפורים על התקופה הזאת..
חלונותמזגנים אז בתקופה ההיא בקושי......
היו בבתים.היה לך מזל גדול אם היצלחת לפתוח את החלון..
"הבלגן" ז"א המרד היה ב: 1956חלונות
טומי, באוטובוסים הישנים הישנים כמו ה"וויט" שבתמונה היו חלונות שנפתחו עם מין רצועה עבה שהיה צריך למשוך בשביל לפתוח את החלון, אבל במחשבה שניה זה היה כשהייתי פיצפונת, בשנות ה-50 והזכרון מזה מעורפל, אבל ראיתי את זה באחד האוטובוסים במוזיאון. לפי מה שאני מבינה עלית בשנות ה-60(לא ב-57 כמו כולם אחרי הבלגן בהונגריה
)![]()
אני יודעת שב-1956היה המרד"הבלגן" ז"א המרד היה ב: 1956
בהונגריה. אני עליתי ב: 1964. בשנת 56' הוריי פחדו לכן לא ברחנו אז ברחו מהונגריה מאות אלפים,לא רק יהודים כמובן.
-------->כשהיגעתי לארץ לפני ארבעים שנה...
היו אוטובוסים כאלו של פורד...טרנטה אמיתי, עם הילוכים שאף פעם לא נכנס למקום הנכון.אני שהיגעתי בתור ילד (נער) התגאתי באוטובוסים שהיו כבר אז בהונגריה.
על לא דבר-------->
ב"ה תודה על התמונות.
אחלה תמונות טומי.על לא דבר![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.