כשהיגעתי לארץ לפני ארבעים שנה...

מצב
הנושא נעול.

טומי*

New member

היו אוטובוסים כאלו של פורד...טרנטה אמיתי, עם הילוכים שאף פעם לא נכנס למקום הנכון.אני שהיגעתי בתור ילד (נער) התגאתי באוטובוסים שהיו כבר אז בהונגריה.

טומי*

New member
מזגנים אז בתקופה ההיא בקושי......

היו אוטובוסים כאלו של פורד...טרנטה אמיתי, עם הילוכים שאף פעם לא נכנס למקום הנכון.אני שהיגעתי בתור ילד (נער) התגאתי באוטובוסים שהיו כבר אז בהונגריה.
היו בבתים.היה לך מזל גדול אם היצלחת לפתוח את החלון..

טומי*

New member
שהגיעו הטייגרים ....המממממ...

זה כבר היה אוטובוס מודרני (לתקופתו כמובן) עם הילוכים חצי אוטומטיים, נדמה לי. מזגן עדיין לא היה,אבל את החלון כבר יכולנו לפתוח

טומי*

New member
אחורי זה עשו עלינו (העם)......

זה כבר היה אוטובוס מודרני (לתקופתו כמובן) עם הילוכים חצי אוטומטיים, נדמה לי. מזגן עדיין לא היה,אבל את החלון כבר יכולנו לפתוח
ניסיונות והביאו כל מיניי גרוטאות,שעמדו במוסכים יותר ממה שנסעו בקו

טומי*

New member
אז גרתי בנתניה, והנסיעה לתל אביב

ארכה כשעה וחצי במקרה הטוב, כמובן שכביש החוף של אותם הימים..היה כביש דו מסלולי,אחד הלוך והשני חזור.

טומי*

New member
לא זכור לי באיזו שנה...קרה הנס

ארכה כשעה וחצי במקרה הטוב, כמובן שכביש החוף של אותם הימים..היה כביש דו מסלולי,אחד הלוך והשני חזור.
שהיגיעו האוטובוסים הראשונים עם מזגנים....כי אז כבר היה לי רכב פרטי

טומי*

New member
אתן/ם בטח יודעים טוב יותר ממני.....

אם זה היה לקראת סוף שנות השבעים,שהיו האוטובוסים ממוזגים, או שזה היה בתחילת שנות השמונים

טומי*

New member
ואם היגעתן/ם עד לכאן,זה סימן שאתן/ם

אם זה היה לקראת סוף שנות השבעים,שהיו האוטובוסים ממוזגים, או שזה היה בתחילת שנות השמונים
ואם היגעתן/ם עד לכאן,זה סימן שאתן/ם
אוהבים באמת אוטובוסים ותחבורה ציבורית בכלל. עכשיו אדון מנהל יגיד לאיזו גלריה להכניס את התמונות?

בד"כ המזגנים לא פעלו !!!

בד"כ המזגנים לא פעלו !!!
בסרט "חור בלבנה" של הגאון (לפני שהשתגע והתחרפן) אורי זוהר ז"ל (מרגע שהתחרד בעיני הוא סוג של מת) משנת 64' ראו אוטובוס של חברת יונייטד טורס עם מזגן. בתור ילד אני זוכר שהיו מעט אוטובוסים כאלו ובחלקם הגדול המזגן או היה מקולקל או סתם לנהג לא התחשמק להפעילו. הכנסת המזגנים המאסיבית לכלל האוטובוסים של אגד נעשתה בין השנים 80' ל-85'. בעיקר סביב השנים 82' 83'. לדן הם נכנסו קצת מאוחר יותר, סביב השנים 86' עד 90'.

cmr

New member
המזגנים באוטובוסים

בד"כ המזגנים לא פעלו !!!
בסרט "חור בלבנה" של הגאון (לפני שהשתגע והתחרפן) אורי זוהר ז"ל (מרגע שהתחרד בעיני הוא סוג של מת) משנת 64' ראו אוטובוס של חברת יונייטד טורס עם מזגן. בתור ילד אני זוכר שהיו מעט אוטובוסים כאלו ובחלקם הגדול המזגן או היה מקולקל או סתם לנהג לא התחשמק להפעילו. הכנסת המזגנים המאסיבית לכלל האוטובוסים של אגד נעשתה בין השנים 80' ל-85'. בעיקר סביב השנים 82' 83'. לדן הם נכנסו קצת מאוחר יותר, סביב השנים 86' עד 90'.
המזגנים באוטובוסים
בלילנדים של אגד לא היו קשורים למנוע האוטובוס. המדחס של המזגן הופעל ע"י מנוע נפרד. כתוצאה מכך היתה צריכת דלק גבוהה לאוטובוסים הללו. נתנה הוראה להפעיל את המזגנים רק בנסיעות תיירות. בשלב שני החלו להפעיל מזגנים בנסיעות בינעירוניות. ורק עם כניסת המרצדסים בתחילת שנות ה-80 החלו להפעיל מזגנים בכל הנסיעות. החל משנת 84 החלו להגיע כל האוטובוסים עם מזגנים והחלו למזג את האוטובוסים משנות ה-80 אשר הגיעו בלי מזגנים.

66-064 לא היה גרוטאה... יש לו הסטור

הסטוריה מפוארת ואני מכיר את קורות חייו. אפילו מלכת בלגיה נסעה בו בביקורה כאן והתפעלה ממנו....

064

הסטוריה מפוארת ואני מכיר את קורות חייו. אפילו מלכת בלגיה נסעה בו בביקורה כאן והתפעלה ממנו....
064
האוטובוס הנ"ל היה האוטובוס של סבא שלי, שמעתי ממנו הרבה מאוד סיפורים על התקופה הזאת..

ליילנד

New member
חלונות

חלונות
טומי, באוטובוסים הישנים הישנים כמו ה"וויט" שבתמונה היו חלונות שנפתחו עם מין רצועה עבה שהיה צריך למשוך בשביל לפתוח את החלון, אבל במחשבה שניה זה היה כשהייתי פיצפונת, בשנות ה-50 והזכרון מזה מעורפל, אבל ראיתי את זה באחד האוטובוסים במוזיאון. לפי מה שאני מבינה עלית בשנות ה-60
(לא ב-57 כמו כולם אחרי הבלגן בהונגריה
)

טומי*

New member
"הבלגן" ז"א המרד היה ב: 1956

חלונות
טומי, באוטובוסים הישנים הישנים כמו ה"וויט" שבתמונה היו חלונות שנפתחו עם מין רצועה עבה שהיה צריך למשוך בשביל לפתוח את החלון, אבל במחשבה שניה זה היה כשהייתי פיצפונת, בשנות ה-50 והזכרון מזה מעורפל, אבל ראיתי את זה באחד האוטובוסים במוזיאון. לפי מה שאני מבינה עלית בשנות ה-60
(לא ב-57 כמו כולם אחרי הבלגן בהונגריה
)
בהונגריה. אני עליתי ב: 1964. בשנת 56' הוריי פחדו לכן לא ברחנו אז ברחו מהונגריה מאות אלפים,לא רק יהודים כמובן.

ליילנד

New member
אני יודעת שב-1956היה המרד

בהונגריה. אני עליתי ב: 1964. בשנת 56' הוריי פחדו לכן לא ברחנו אז ברחו מהונגריה מאות אלפים,לא רק יהודים כמובן.
אני יודעת שב-1956היה המרד
רק שלארץ הגיעו המון יהודים ב-1957.

צחקן

New member
-------->

-------->
ב"ה תודה על התמונות.

ארזS

New member
אחלה תמונות טומי. ../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

אחלה תמונות טומי.

היינו במוזיאון במפגש של הפורום שהתקיים ב-4/7 השנה ואם תבדוק מעט בארכיון של הפורום אז בוודאי תמצא דיווחים על המפגש + תמונות .

מצב
הנושא נעול.
למעלה