כרטיס טיסה

John the Savage

New member
עשיתי את הנסיעה הזו כבר לכיוון ההפוך

כלומר מפילדלפיה לניוארק, בביקור הקודם שלי. נסעתי אז דרך SEPTA ו-NJTRANSIT עם מזוודה אחת אבל די כבדה, עלה לי 21 דולר לשתיהן ביחד והנסיעה היתה דווקא די נוחה ... מבחינות מסויימות אפילו יותר נוחה מאשר אמטרק משום של-NJTRANSIT יש תחנה בשדה התעופה עצמו. ההחלפה של הרכבת בטרנטון לא מאד מטרידה אותי. עדיין אני לא יודע כמה דברים אארוז איתי. אני שוקל לעשות משלוח בנפרד ולקחת איתי בטיסה רק את הדברים החשובים.

John the Savage

New member
כניראה היה לי מזל בנסיעה ההיא

כי החילוף היה בדיוק באותו הרציף. רכבת ההמשך כבר חיכתה שם בדיוק בהמשך של אותו הרציף, ונסעה רק אחרי שכל הנוסעים מ-SEPTA עלו עליה. חשבתי שזה תמיד ככה - ועכשיו מתברר לי שלא. התוכנית שלי היא לקחת סאבלט מרוהט לחודש ואז לחפש דירה באזור מרכז העיר. אופציות נוספות הן university city (אבל לא יותר מידי מערבה), ואולי גם אזור המוזיאונים. בהתחלה אני אטוס לבד, ובת הזוג שלי תצטרף אלי בערך חודש מאוחר יותר אחרי שקצת אתארגן שם. כרגע בקרייג'ס-ליסט ניראה שכל הסאבלטים שמתפרסמים הם עדיין ליולי, אז אני מחכה עוד קצת (אני מקווה שהתוכנית שלי הגיונית). החשש העיקרי שלי הוא מכיוון שאני מתכנן גם להביא את הכלבה שלנו בהמשך (לדירה לטווח הארוך, לא לסאבלט) ... אני לא יודע אם חודש זה באמת זמן הגיוני למצוא דירה שמאפשרת חיות מחמד ותתאים לי גם מכל הבחינות האחרות.

milindapanna

New member
עוד רעיון - במידה ואתה טס לניו ארק/ JFK

אתה יכול פשוט (כן, זה די פשוט) לשכור רכב בשדה, לנסוע איתו לפילי (אולי בדרך תעבור כבר באיקאה?), ולהחזיר שם. מאוד מאוד נוח. אם במקרה עוד מישהו שאתה מכיר נוסע אז זה גם לא יקר מדי. ואם כבר, אז אפשר להשאיר את הרכב לעוד כמה ימים בשביל כל הסידורים. עוד אופציה.

milindapanna

New member
כלבה ודירה

לפחות באזור שלי מאוד לא פשוט למצוא דירה שהיא גם נחמדה ומתוחזקת וגם מוכנים שתכניס לשם PETS. זוג חברים שלנו שניסה די התייאש בסופו של דבר, אבל הם היו כאן רק לשנתיים. יש בעלי בתים שמוכנים לכך רק בתוספת תשלום, ויש שלא מוכנים בכלל.

yiftachbe

New member
כרטיס טיסה

ניסיתי לקנות כרטיס טיסה לכיוון אחד לארה"ב אבל הסוכנת טוענת שיש עם זה בעיה. האם זה נכון? או שהיא פשוט לא מבינה בעינייני ויזת סטודנט? תודה יפתח

tulkin

New member
תלוי...

אם היא חושבת שהבעיה זה בגלל שחייבים כרטיס הלוך חזור - אז היא פשוט לא מבינה. בכלל - באופן כללי אני ממליץ לא לעבוד עם סוכני נסיעות אלא ישירות מול חברת התעופה - דרך אתרי האינטרנט הרלוונטיים. מצד שני - לא פעם כרטיסי נסיעה לכיוון אחד יקרים באופן מפתיע מכרטיסים רגילים הלוך ושוב. כל מיני סיבות של הקצאת מקומות וחלוקה למחלקות הזמנה שונות. יכול להיות שבגלל זה הסוכנת אמרה לך שיש בעיה. פשוט ברר באינטרנט מחירי כרטיסים גם חד כיווניים וגם הלוך ושוב. אם צריך, קונים כרטיס הלוך ושוב, ופשוט לא מתייצבים לטיסה חזרה (ולא מקבלים על זה פיצוי בד"כ). לפעמים זה יותר זול מכרטיס לכיוון אחד.

d a p h n a

New member
אני חייבת להגיד...

שבדיוק חיפשתי עכשיו כרטיסי טיסה לאנגליה. קיבלתי רשימה של המלצות לאתרים שונים שמחפשים טיסות, כולל kayak וסיידסטפ ועוד, הכל מפורום "עוברים לארה"ב". לאחר שראיתי את רשימת הטיסות שיש שם, הלכתי וחיפשתי את אותן הטיסות בדיוק דרך אתרי האינטרנט של חברות התעופה עצמן ישירות. המחירים באתר של חברת התעופה היו *זולים* לפעמים בעד 200 דולר לכרטיס מהמחירים שהופיעו בתארים כמו קייאק וסיידסטפ! זאת למרות שלכאורה האתרים הללו מחפשים את הכרטיסים המוצעים באתרי האינטרנט של החברות. לתשומת לבכם! זה מעבר לעבודה שבאתרים האלה הרבה פחות נוח לחפש את הכרטיס הזול ביותר בטווח תאריכים גדול, לעומת האתרים של רוב חברות התעופה שמציעות לך את כל האופציות בטווח 3 ימים לפני/אחרי התאריך שביקשת ולכן אפשר לגלות בקלות מתי הטיסה הזולה ביותר.

22ק ו ס ם

New member
זה ברור

תמיד צריך לחפש ישירות באתרים של חברות התעופה אחרי שרואים מה הכי זול. הבעייה היא שיש הרבה טיסות שדורשות קונקשן של חברות שונות ואת זה אי אפשר למצוא באתרים של חברות התעופה. חיסרון אחר של אתרים שמחפשים בכל חברות התעופה שהרבה פעמים הם אומרים שיש טיסה ואז כשמנסים להזמין אותה מתברר שהיא לא קיימת.

d a p h n a

New member
כן...

פשוט רציתי להבהיר שכדאי לחפש דרך חברות התעופה כי לפעמים זה הבדל עצום במחיר.

22ק ו ס ם

New member
לא רק זה

צריך לחפש בהרבה אתרים כמו Expedia או Travelocity ולחפש לאורך זמן. מחירים משתנים כל הזמן. וכמובן שרצוי להתחיל כמה שיותר מוקדם בחיפוש. האמת היא שמוצאים מעט מאוד מציאות באינטרנט.

thats the way to use kayak

it actually sends you to the airline website But a thing that I use a lot- and couldnt find anywhere but on kayak is the option to put in a date range and a max. price, and see what cheap flights are available but thats irrelevant for this question

well

normally there shouldn't be a problem BUT the one thing to be aware of, although I've never heard of this happening to anyone Is that US customs reserve the right to not let you into the country if they are in anyway not sure about your intentions. Like I said, Ive never heard of this happening, and getting a return ticket is not a 100% cure for this, but it is just another way to feel better. I, as a bureauphobe, would have gotten a return, just in case, and considering its not much more expensive.

ygranot

New member
לא צריך! אין שום בעיה בשום מקרה כסטודנט

אפילו אם מחליטים לא להכניס אותך משום מה (לא סביר ולא יקרה!) עד כמה שזכור לי, חברת התעופה מחזירה אותך לנמל המוצא על חשבונה.

John the Savage

New member
ממש לא צריך

כאשר נכנסים על ויזת תייר, רצוי שיהיה כרטיס חזרה מסיבה אחת פשוטה - במקרים מסויימים פקיד ההגירה בנמל התעופה יבקש לראות כרטיס חזרה בתור הוכחה שאכן מדובר בביקור לזמן קצר ואתה מתכוון לחזור לאחר לא יותר מכמה חודשים, וכרטיס לכיוון אחד עלול להחשיד. במקרה של ויזת סטודנט, אין שום סיבה לבקש ממך להראות כרטיס חזרה שכן מדובר בכניסה לארה"ב לצורך תוכנית שנמשכת כמה שנים. פקידי ההגירה הם אולי בוקים, אבל לא עד כדי כך ... סוכנת הנסיעות כניראה רגילה לאנשים שנכנסים עם ויזת תייר רגילה ולא ויזת סטודנט ונתנה לך מידע לא רלוונטי.

שלח לי מסר אם אתה מעוניין,

יש לי את הסוכנת נסיעות הכי כרישה בארץ. אני עושה את הכל באינטרנט, אבל מה שהבחורה הזאת מוציאה זה בגבול המפוקפק..... שנה שעברה היא מצאה לי כרטיס כיוון אחד לניו יורק ב 570$ אחרי הכל. בספטמבר. הבחורה מדהימה.

yiftachbe

New member
תודה לכולם!

ושלחתי מסר. האמת ההבדל הוא די גדול בין צד אחד לשני צדדים ולכן ההתלבטות.

למעלה